Home » Hondenrassen » Amerikaanse Eskimohond   De Amerikaanse Eskimohond combineert een opvallend goed uiterlijk met een snelle en slimme geest in een totaalpakket van hersens en schoonheid. Ze zijn niet verlegen of agressief, ze zijn altijd alert en vriendelijk, hoewel een beetje conservatief bij het maken van nieuwe vrienden.

Over de Amerikaanse Eskimohond

De Amerikaanse Eskimo-hond is verkrijgbaar in drie maten – standaard, miniatuur en klein – en staat tot 19 inch op de schouder of zo kort als 9 inch. Kenmerkende eigenschappen zijn een dichte, sprankelende witte jas met een leeuwachtige plooi rond de borst en schouders; een lachend gezicht, met zwarte neus, lippen en oogranden die een scherpe, intelligente uitdrukking overbrengen; en een gevederde staart over de rug gedragen. Sommige Eskies hebben markeringen met de heerlijke kleurnaam ‘biscuitcrème’. Ze bewegen met een gewaagde en behendige gang.


amerikaanse eskimohond

Eskies zijn sociale dieren en kunnen probleemgedrag ontwikkelen als ze worden verwaarloosd of ondertraind – ze staan ​​erop deel uit te maken van het gezinsleven. Een van de meest trainbare rassen, bedacht de slimme, kindvriendelijke Eskie praktisch de uitdrukking “te popelen om te behagen.”

De Amerikaanse Eskimohond in het kort

De Amerikaanse Eskimo hond, een liefdevolle metgezel, geeft een beeld van kracht en behendigheid, alertheid en schoonheid. Het is een kleine tot middelgrote Nordic type hond, altijd wit of wit met koekjescrème. De Amerikaanse Eskimo hond is compact gebouwd en goed uitgebalanceerd, met een goede inhoud en een alert, soepel looppatroon. Het gezicht is van het Noordse type met rechtopstaande driehoekige oren en opvallende zwarte punten (lippen, neus en oogranden).

De witte dubbele vacht bestaat uit een korte, dichte ondervacht, met een langer beschermend haar dat er doorheen groeit en de buitenste laag vormt, die recht is zonder krul of golf. De vacht is dikker en langer rond de nek en borst en vormt een leeuwachtige plooikraag, die meer opvalt bij honden dan bij teven. De romp en achterpoten tot aan de sprong zijn ook bedekt met dikker, langer haar dat de karakteristieke rijbroek vormt.

Voeding voor de Amerikaanse Eskimohond

De Amerikaanse Eskimo-hond moet het goed doen op kwalitatief hoogwaardig hondenvoer , of het nu commercieel is vervaardigd of thuis is bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De donzige, witte dubbele vacht van de Amerikaanse Eskimo hond – een korte, dichte ondervacht onder de langere buitenlaag – is verrassend eenvoudig schoon te houden. Eskies werpen echter bijna constant af. Een grondige poetsbeurt twee of drie keer per week zal dode haren verwijderen voordat ze kunnen worden afgeworpen, evenals helpen om matten te voorkomen. De olie op de vacht van een Eskie voorkomt dat vuil zich hecht, dus een goede borstelbeurt is meestal voldoende om het te verwijderen. Het is OK om af en toe een Eskie te baden , maar als je dit meer dan eens in de paar maanden doet, kan zijn huid droog en geïrriteerd raken. Zoals bij alle rassen, moeten de nagels van de Eskie regelmatig worden geknipt.

Oefeningen voor de Amerikaanse Eskimohond

Een actieve hond met veel energie, de Eskie is ook snel en nieuwsgierig en vereist veel oefening en mentale uitdagingen . Een Eskie die alleen gelaten wordt of die niet genoeg beweging krijgt, kan snel destructief worden. Een veilig omheinde tuin en een assortiment speelgoed zorgen voor een goede oefening en stimulatie om een ​​Eskie uit de problemen te houden. Hij moet echter niet alleen de hele dag in de tuin worden achtergelaten. Ondanks zijn warme vacht is de Eskie een binnenhond en hij vormt een sterke band met zijn mensen en is het gelukkigst in interactie met hen. Zodra ze de middelbare leeftijd hebben gepasseerd, worden Eskies vaak kalmer.

Een jonge Amerikaanse Eskimohond opvoeden

Zoals bij alle rassen, worden vroege socialisatie- en puppytrainingklassen aanbevolen. Gelukkig is de Amerikaanse Eskimohond een van de meest trainbare van alle rassen. Toen circussen, vaudeville-troepen en Wild West-shows kriskras over de kaart reisden, waren Eskies steunpilaren van opgeleide hondenacties. Ze zijn zeer intelligent en enthousiast om te behagen. Ze leren snel nieuwe commando’s – soms alleen door naar andere honden te kijken. Een Eskie hunkert naar gezelschap en interactie met zijn eigenaren en zal de neiging hebben om probleemgedrag te ontwikkelen als hij te vaak alleen wordt gelaten gedurende lange tijd.


Een verantwoordelijke fokker test zijn of haar fokdieren op gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie en progressieve retinale atrofie. Zoals bij alle rassen, moeten de oren van een Eskie wekelijks worden gecontroleerd om vuil te verwijderen en een opeenhoping van was te voorkomen, en de tanden van de hond moeten regelmatig worden geborsteld.

Aanbevolen gezondheidstests

Heup evaluatie
PRA Optigen DNA-test
Oogarts Evaluatie

Geschiedenis van de Amerikaanse Eskimohond

De naam American Eskimo hond is een verkeerde benaming: Eskimo’s hadden niets te maken met de oprichting van het ras. De opeenvolgende golven van Duitse immigranten die in het begin van de 19e eeuw Amerikaanse kusten bereikten, hadden een diepgaande invloed op de ontwikkeling van het Midwesten. Duitse boeren die kansen zochten in Amerika, brachten hun oude wereld naar staten als Wisconsin, Minnesota en Ohio – en de Duitse invloed is tot op de dag van vandaag nog steeds voelbaar in het hogere Midwesten.

Lutheranisme, de brouwindustrie en de manie van de regio voor voedsel in Duitse stijl zijn culturele toetsstenen die deze immigranten naar hun uithoek van de Nieuwe Wereld hebben getransplanteerd. Een ander was een Noords ras genaamd de Duitse Spitz, gebruikt als allround boerderijhonden. Deze kleine witte honden waren voorouders van de moderne Eskie. In de laatste jaren van de 19e eeuw werd het moeilijk om deze prachtige, goed trainbare honden op de boerderij te houden. Showbusiness wenkte.

Toen circussen, vaudeville-troepen en Wild West rondreizen in pre-elektronisch Amerika, werd Duitse Spitz – dankzij hun intelligentie, behendigheid en opzichtige uiterlijk – steunpilaren van opgeleide hondenacties. (Dit gold tot ver in de 20e eeuw. Misschien wel de beroemdste presterende hond van Amerika in de jaren 1930 was Pierre, een koorddanser uit Eskie met het Barnum & Bailey Circus.)

Bij de toetreding van Amerika tot de Eerste Wereldoorlog in 1917, werd het land gegrepen door een vooroordeel tegen alle dingen die teutoon waren. De Duitse naam van het ras werd veranderd in “American Eskimo” hond, naar de naam die werd gebruikt door een Spitz fokkennel in Ohio. Hoewel het ras een lange en fascinerende Amerikaanse geschiedenis heeft, registreerde de AKC pas in 1995 zijn eerste Amerikaanse Eskimohond.

De kleine witte wonderhonden die verschillende klusjes verrichtten op Midwestern-boerderijen, en later gecharmeerd publiek onder de circusgrote top, worden vandaag gezocht door eigenaren van huisdieren die op zoek zijn naar veelzijdige, plezierige metgezellen.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Amerikaanse Eskimohond hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*