Home » Hondenrassen » Amerikaanse Foxhound   De Amerikaanse Foxhound is een goedaardige en onderhoudsarme hond die goed kunnen opschieten met kinderen, honden, zelfs katten, maar met speciale overwegingen komen voor toekomstige eigenaars. Ze zijn nauw verbonden met revolutionaire helden en de glooiende landgoederen van het oude Virginia.

Over de Amerikaanse Foxhound

Amerikaanse Foxhounds zijn slanke, chique jagers die bekend staan ​​om hun snelheid, uithoudingsvermogen en werkethiek. Je kunt de Amerikaanse Foxhound onderscheiden van hun Britse neef de Engelse Foxhound op lengte van het been – de benen van de Amerikaan zijn langer en fijner uitgebeend – en aan de licht gebogen lende van de Amerikaan (achterkant). Amerikaanse Foxhounds hebben grote, zachte ogen met een uitdrukking beschreven als zachtaardig en smekend.


Tot nu toe, zo goed. Maar Foxhounds komen met speciale overwegingen. Ze hebben veel beweging nodig of ze kunnen depressief en destructief worden. De single-minded prooidrive van een Foxhound moet worden beheerd. Hun luide geroep is melodieus voor hondenliefhebbers, maar kan een overlast zijn voor buren, en het trainen en inbreken van deze onafhankelijke zielen kan een zware uitdaging zijn voor beginnende eigenaren.

Voeding voor de Amerikaanse Foxhound

De Amerikaanse Foxhound moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit , commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Jachthonden houden van eten en kunnen vatbaar worden voor overgewicht , dus om zwaarlijvigheid te voorkomen, kan het beter zijn om een ​​volwassene twee afgemeten voedingen per dag te geven in plaats van hem de hele dag gratis te voeren. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De knappe vacht van de Amerikaanse Foxhound is kort en ligt dicht bij het lichaam. De harde textuur van de vacht beschermt de hond tegen het kreupelhout dat hij doorkruist tijdens de jacht – en de vacht is ook zeer gemakkelijk te verzorgen. Een korte, eenmaal per week sessie met een borstel, een rubberen verzorgingshandschoen of -gereedschap of een hondenhandschoen is meestal alles wat nodig is. De Foxhound hoeft niet te worden gebaad tenzij hij ergens buiten in iets rommeligs komt. Zoals bij alle rassen, moeten de nagels van de Amerikaanse Foxhound regelmatig worden geknipt.

Oefeningen voor de Amerikaanse Foxhound

Foxhounds werden speciaal gefokt om lange uren achter een prooi aan te jagen. Daarom heeft een Amerikaanse Foxhound elke dag minstens een uur of twee veel beweging nodig – als hij het niet krijgt, kan hij zich vervelen en destructief worden. Als ze alle activiteit krijgen die ze nodig hebben, kunnen ze vrijwel overal passen. Terwijl ze het gelukkigst zijn om binnenshuis te leven met hun menselijke familie, zijn Amerikaanse Foxhounds geweldige metgezellen op lange wandelingen of trektochten. Omdat ze zijn gefokt om op dieren te jagen en te jagen en een geur te volgen, mogen ze alleen worden losgelaten in gebieden die veilig zijn omheind en moeten alle wandelingen aan de leiband worden genomen. Het ras oefent ook lichaam en geest uit door deel te nemen aan hondensporten zoals tracking , rally , coursing-vermogenstestsen andere activiteiten waar hond en eigenaar samen van kunnen genieten.

Een jonge Amerikaanse Foxhound opvoeden

Amerikaanse Foxhounds zijn gemakkelijk in de omgang en beminnelijk. Ze kunnen echter ook koppig en onafhankelijk zijn, waardoor training een oefening in geduld kan worden. Gehoorzaamheidscursussen worden aanbevolen en als scenthounds is het misschien nooit veilig om ze los te laten, omdat hun neus hen in de problemen kan brengen. Foxhounds die thuis worden grootgebracht, zijn meestal heerlijk zachtaardig, toegewijde en gemakkelijke metgezellen, en ze kunnen goed opschieten met kinderen. Desondanks hebben eigenaren geduld en doorzettingsvermogen nodig bij het trainen en kunnen honden ongewenst gedrag ontwikkelen als ze niet genoeg beweging krijgen.

Gezondheid van de Amerikaanse Foxhound

De Amerikaanse Foxhound is meestal een gezond ras en een verantwoordelijke fokker zal fokdieren testen op gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie en trombocytopathie, wat een bloedaandoening is. Rassen met lange oren kunnen oorinfecties ontwikkelen en de oren van een Foxhound moeten regelmatig worden gecontroleerd om vreemde stoffen te verwijderen en een opeenhoping van was te voorkomen. Regelmatig poetsen houdt ook de tanden van de hond gezond.


Geschiedenis van de Amerikaanse Foxhound

George Washington kan worden gezien als de ultieme Amerikaan. Maar hij en andere rijke planters uit Virginia die in pre-revolutionaire tijden volwassen werden, beschouwden zichzelf in de meeste opzichten grondig als Brits. Het leven van George en Martha Washington op Mount Vernon was gemodelleerd naar de gewoonten van Britse elites die de uitgestrekte landgoederen van Engeland bewoonden. De Washingtons speelden Engelse muziek op hun Engelse piano, dansten Engelse dansen en vermaakten hun gasten met Engels porselein en kristal. De generaal liet zijn pre-revolutionaire uniformen zelfs maken door een Londense kleermaker.

Een ander gekoesterd Brits instituut dat op Mount Vernon werd gesteund, was de traditionele Engelse foxhunt, met tientallen ruiters en honden die over het platteland donderden op zoek naar de sluwe vos. Washington was een fervent foxhunter. Hij hield een roedel honden gekweekt uit Britse import en hield een nauwkeurige registratie bij van zijn fokprogramma. Hij verfijnde zijn roedel met Franse fokdieren die hem werd gegeven door zijn vriend de markies de Lafayette. Washington heeft Amerikaanse Foxhounds niet alleen uitgevonden, maar hij was een belangrijke speler in de ontwikkeling van het ras. De Jeffersons, de Lees en de Custises waren onder andere beroemde families van de Amerikaanse generatie voor wie paarden en honden een manier van leven waren.

In de post-koloniale tijd werden de Amerikaanse Foxhound door het hele zuiden verder verfijnd totdat het ras duidelijk gescheiden was van zijn neef de Engelse Foxhound. Tot de komst van de burgeroorlog was jagen op honden de belangrijkste veldsport van de Amerikaanse adel. Tegenwoordig is de Amerikaanse Foxhound de staatshond van Virginia.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Amerikaanse Foxhound hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*