Home » Hondenrassen » Amerikaanse Luipaardhond   Intelligentie is een van de beste eigenschappen van de Amerikaanse Luipaardhond. Het ras is liefdevol en aanhankelijk tegenover hun familie en ze zijn extreem beschermend voor kinderen. Amerikaanse luipaarden zijn een van de oudste boomhondenrassen in de VS en hebben extreem sterke volgmogelijkheden, vaak in staat om prooien kilometers lang te volgen.

Over de Amerikaanse Luipaardhond

De Amerikaanse Luipaardhond is een middelgrote tot grote hond en komt in drie patronen: Solid, Leopard en Brindle; negen verschillende officiële kleuren; en een verscheidenheid aan markeringen, echter, zestig procent van alle Amerikaanse luipaarden zijn effen gekleurde honden. Het ras is zeer veelzijdig in de jacht op een verscheidenheid aan spelsoorten, waaronder, maar niet beperkt tot, wasbeer, beer, bobcat, poema, eekhoorn en elk ander boombewust spel. Als een bijzonder taai ras doen ze het ook uitzonderlijk goed in extreem weer, zowel warm als koud. De American Leopard werd officieel georganiseerd en kreeg de naam American Leopard Cur in 1960, maar veranderde door de leden van de rasvereniging in de American Luipaardhond op 1 mei 2008, jaren voordat hij naar de Kennel Club kwam.


Voeding voor de Amerikaanse Luipaardhond

De Amerikaanse Luipaardhond moet het goed doen op een hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

Verzorging kan een geweldige hechtingservaring zijn voor u en uw hond. Amerikaanse luipaardhonden hebben een gladde, dichte, dubbele laag; de buitenlaag is ruw en de ondervacht is fijn en wollig. Afgezien van regelmatig wekelijks poetsen, zal het af en toe bad ze schoon houden en er op hun best uitzien. Hun sterke, snelgroeiende nagels moeten regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Hun oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen die kan leiden tot een infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Amerikaanse Luipaardhond

American Luipaardhond zijn een energiek ras. Opties voor lichaamsbeweging zijn onder andere speeltijd in de achtertuin, bij voorkeur omheind, of meerdere keren per dag wandelen. Oefening kan ook komen in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of nieuwe trucs leren. Training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally kan ook een geweldige manier zijn om uw hond te oefenen. Als een jachtras met energie om te sparen, zouden Amerikaanse luipaarden het beste doen als onderdeel van een actief, landelijk gezin.

Een jonge Amerikaanse Luipaardhond opvoeden

Amerikaanse luipaardhonden staan ​​te popelen om te behagen en zijn daarom gemakkelijk te trainen. Gefokt om een ​​jachthond te zijn, ze staan ​​bekend om hun uithoudingsvermogen, focus en behendigheid. Als een scenthound, hebben ze ook de neiging om hun neus te volgen en weg te dwalen, dus het is belangrijk voor hen om te worden opgeleid om te luisteren en te reageren op bevelen.

Gezondheid van de Amerikaanse Luipaardhond

De meeste Amerikaanse Luipaardhond zijn gezonde honden. Potentiële Amerikaanse Luipaardhond-eigenaren moeten samenwerken met een verantwoordelijke fokker, die hen kan informeren over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras. Goede fokkers maken gebruik van genetische tests van hun fokdieren om de kans op ziekte bij hun puppy’s te verminderen.


Het paren van twee merelkleurige Amerikaanse luipaarden creëert de mogelijkheid van puppy’s die dubbele merels worden genoemd. Deze pups lopen een veel hoger risico blind, doof of slechtziend of slechthorend te zijn.

Geschiedenis van de Amerikaanse Luipaardhond

Amerikaanse Luipaardhond zijn een van de oudste boomhondenrassen in Noord- en Zuid-Amerika. De exacte oorsprong van de Amerikaanse luipaard is onbekend. Degenen die de geschiedenis van het ras hebben onderzocht, houden vol dat honden die door Spaanse conquistadores naar de Nieuwe Wereld zijn gebracht een rol hebben gespeeld in hun evolutie.

De meningen lopen uiteen over welke andere honden betrokken waren bij de ontwikkeling van het ras. Sommige onderzoekers suggereren dat de honden van de veroveraars werden gemengd met honden uit Mexico en later door kolonisten naar de Verenigde Staten werden gebracht, waar ze zich bleven ontwikkelen tot het ras dat tegenwoordig bekend is. Anderen beweren dat de volledige ontwikkeling van het ras plaatsvond in de zuidelijke Verenigde Staten van een mengeling van Spaanse, Franse, Engelse, Ierse en Schotse honden- en herdersrassen.

Tegen het begin van de 18e eeuw waren Amerikaanse Luipaardhonden gevestigd in het oosten van North Carolina. Van daaruit ging het westwaarts naar Tennessee en Kentucky en later naar het zuiden naar Texas en Oklahoma.

In het begin van de 20e eeuw begon het ras af te nemen en mocht het kruisen met andere rassen, zozeer dat er in de jaren 1950 enkele rasechte voorbeelden te vinden waren. Toen ze zich dit realiseerden, begonnen drie individuen, J. Richard McDuffie, Leroy E. Smith en AW Carter, onafhankelijk naar voorbeelden van het ras te zoeken. Deze drie mannen kwamen in 1960 bijeen om de American Leopard Cur Breeders Association (ALCBA) op te richten om het ras op te richten en te promoten.

De Amerikaanse Luipaardhond is gefokt als een universele boomhond. Ze zijn uniek in de boomhondenwereld vanwege hun intense verlangen om hun meester te plezieren; geen enkel ras is gemakkelijker te trainen. Ze zijn ook onovertroffen in hun vermogen om te vechten en het spel op afstand te houden zonder zich te bezeren. Ze blijven in de buurt van de steengroeve, maar hebben het unieke vermogen om te “ontwijken en ontwijken” om letsel te voorkomen. Thuis zijn ze extreem aanhankelijk en beschermend voor kinderen.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Amerikaanse Luipaardhond hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*