Home » Hondenrassen » American Staffordshire Terriër

 

  De American Staffordshire Terrier staat bij liefhebbers ook wel bekend als Staffordshire. Dit zijn slimme, zelfverzekerde en goedaardige metgezellen. Hun moed is spreekwoordelijk. Een verantwoordelijk gefokte, goed gesocialiseerde American Staffordshire Terriër is een loyale, betrouwbare vriend tot het einde.

Over de American Staffordshire Terrier

American Staffordshire Terriër zijn gedrongen, gespierde stier-type terriërs die 17 tot 19 centimeter op de schouder staan. Het hoofd is breed, de kaken goed gedefinieerd, de jukbeenderen uitgesproken en de donkere, ronde ogen staan ​​wijd uit elkaar. American Staffordshire Terriër-beweging is behendig en sierlijk, met een veerkrachtige gang die het aangeboren vertrouwen van het ras adverteren.

amerikaanse staffordshire terrier hondenras

De stijve, glanzende jas is verkrijgbaar in vele kleuren en patronen. American Staffordshire Terriërs beschrijven hun honden als scherp bewust van hun omgeving, spel voor alles, en lieve “persoonlijkheidshonden” rond het huis. American Staffordshire Terriër houden van mentale en fysieke uitdagingen. Ze zijn zeer trainbaar, zoals hun vele uitstapjes naar showbizz suggereren. Bij het aanschaffen van een American Staffordshire Terriër is er maar één manier: je huiswerk maken en een verantwoordelijke hondenfokker zoeken.

De American Staffordshire Terriër in het kort

De American Staffordshire Terrier moet de indruk wekken van grote kracht voor zijn maat, een goed samengestelde hond, gespierd, maar behendig en gracieus, scherp levend in zijn omgeving. Hij moet gedrongen zijn, niet langbenig of pittig van opzet. Zijn moed is spreekwoordelijk.

Voeding voor de American Staffordshire Terriër

De American Staffordshire Terriër moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht, dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

Het verzorgen van de korte, stijve vacht van de American Staffordshire Terriër is opmerkelijk eenvoudig. Een snelle wekelijkse overhandiging met een zachte borstel is meestal voldoende om vuil of andere vreemde stoffen te verwijderen. Wat meer is, een goed borstelen verdeelt huidoliën door de vacht om het gezond te houden. Als een Am Staff iets bijzonder rommelig raakt, is waarschijnlijk een bad nodig . Anders kan baden wachten tot wanneer en of hij een “hondengeur” ​​ontwikkelt. Zoals bij alle rassen moeten de nagels van de American Staffordshire Terriër regelmatig worden geknipt, omdat te lange nagels pijnlijk kunnen zijn en de hond problemen kunnen geven tijdens het lopen en rennen.

Oefeningen voor de American Staffordshire Terriër

Een atletische, energieke hond zoals de American Staffordshire Terrier vereist veel beweging. De hond de hele dag op het erf achterlaten is echter niet de juiste aanpak: Ja, hij kan rondrennen, maar de American Staffordshire Terriër is een mensgerichte hond die gedijt wanneer hij deel uitmaakt van het gezin. Lange spelsessies met zijn eigenaar ontwikkelen zijn fysieke en psychische gezondheid. Bovendien genieten veel American Staffordshire Terriër graag van hondensporten zoals gehoorzaamheid, behendigheid en dokduiken. American Staffordshire Terriër zijn zelfs getraind in zoeken en redden en blinken daarin uit.

Een jonge American Staffordshire Terriër opvoeden

Vroege socialisatie en puppy training klassen worden aanbevolen voor alle rassen, maar gezien de American Staffordshire Terriërs sterke wil, fysieke kracht, en uitbundigheid, ze zijn een noodzaak. De intelligentie en het verlangen van het ras om van training een leuk, eenvoudig proces te maken. Toch kunnen bepaalde gedragingen, zoals kauwen en graven , moeilijk op te lossen zijn. Opgemerkt moet worden dat agressie bij honden zich kan ontwikkelen, zelfs in goed gesocialiseerde Am Staffs; een American Staffordshire Terriër mag in geen geval alleen worden gelaten met andere honden.

Gezondheid van de American Staffordshire Terriër

De American Staffordshire Terriër is een robuust, gezond ras en een verantwoordelijke fokker zal fokdieren screenen op deze gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie bij honden , hartaandoeningen en huid- en vachtallergieën. Onlangs is een genetische test ontwikkeld voor cerebellaire ataxie, die een geleidelijke afname van spiercoördinatie veroorzaakt, die voor het eerst verscheen tussen de leeftijd van 3 en 5 jaar; nu, door honden met de mutatie te identificeren, kunnen fokkers vermijden om het in hun bloedlijnen te produceren. Zoals bij alle rassen moeten de oren regelmatig worden gecontroleerd en moeten de tanden van de hond vaak worden geborsteld.

Aanbevolen gezondheidstests

Heup evaluatie
Cardiaal onderzoek
Schildklier evaluatie
NCL DNA-test
Oogarts Evaluatie

Geschiedenis van de American Staffordshire Terriër

Jaren geleden werden in Groot-Brittannië verschillende hondenrassen gecreëerd om uit te blinken in bloedsporten. Van hen werd verwacht dat ze tegen elkaar vechten, of ze werden losgelaten in packs tegen een ingezet beer of stier, waarbij toeschouwers wedden op de griezelige uitkomst. Dergelijke weerzinwekkende bezigheden zijn al lang verboden. Deze trieste bril heeft ons echter een gelukkige erfenis nagelaten: verschillende van de meest geliefde rassen van vandaag – de Bulldog , de Bull Terrier en de Amerikaanse Staffordshire Terrier onder hen – zijn begonnen als vecht- en voerhonden uit de 18e en 19e eeuw.

Als het gaat om de stier-type terriërrassen, kunnen allen het erover eens zijn dat de gemeenschappelijke component in hun samenstelling de Bulldog was. (Merk op dat de Bulldog van 200 jaar geleden een enorm ander, woester schepsel was dan de lieve “zuurmokken” van vandaag.) Het argument begint wanneer rasexperts proberen te achterhalen welke reeds bestaande terriërrassen zich in de genetische achtergrond van American Staffordshire Terriër bevinden. Sommigen suggereren dat uitgestorven rassen als de White English Terrier en Black-and-Tan Terrier deel uitmaakten van de genetische mix die leidde tot de oprichting van de Staffordshire Terrier, voorloper van de American Staffordshire Terriër.

Wat de echte genetische samenstelling van de American Staffordshire Terriër ook is, we zijn er zeker van dat Britten uit de arbeidersklasse met interesse in bloedsporten de gedrongen bouw en het straffen van kaken van oude Bulldogs combineerden met de aangeboren moed en “gameness” van terriërs om stier-type te creëren terrier rassen.

Tegen het midden van de 19e eeuw waren Staffordshire Terriers in Nederland aangekomen. Nederlandse fokkers ontwikkelden een Staffordshire Terrier die groter was dan de Engelse versie. Uiteindelijk herkende de hondenrassenclub de twee soorten als afzonderlijke rassen: de Staffordshire Bull Terrier en de American Staffordshire Terrier.

De goed gefokte American Staffordshire Terriër van vandaag is een meer zachte kerel dan zijn pit-fighting voorouders en is al lang een grote Nederlandse favoriet. Dit wordt gesuggereerd door de vele waarnemingen van het ras in onze populaire cultuur: in 1903 was een American Staffordshire Terriër met de naam Bud mee voor de rit op Amerika’s eerste cross-country autorit (het onderwerp van de Ken Burns-documentaire “Horatio’s Drive”); Petey, in de oude “Our Gang” -filmkomedies uit de jaren dertig, was een American Staffordshire Terriër, net als Tige, de hond in het Buster Brown Shoes-logo; en Amerika’s meest gedecoreerde Amerikaanse oorlogshond was een American Staffordshire Terriër genaamd Sgt. Stubby, een K-9 uit de Eerste Wereldoorlog die drie Amerikaanse presidenten tot zijn bewonderaars telde.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

American Staffordshire Terriër hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*