Home » Hondenrassen » Argentijnse Hond of Dogo Argentino   De Argentijnse Hond of Dogo Argentino is een roedeljachthond, gefokt voor het nastreven van big-game zoals everzwijn en poema, en bezit de kracht, intelligentie en snelle responsiviteit van een serieuze atleet. Zijn korte, effen en gladde vacht is volledig wit, maar een donkere vlek nabij het oog is toegestaan ​​zolang deze niet meer dan 10% van het hoofd bedekt.

Over de Argentijnse Hond

De ideale Dogo Argentino is een studie in harmonie. Hij is groot, krachtig en atletisch. Zijn sterke hoofd wordt ondersteund door een dikke, maar elegante nek die aansluit op een uitgebalanceerd lichaam, dat wordt ondersteund door rechte, substantiële voorpoten en zeer gespierde, middelmatig gehoekte achterhand. De Dogo geeft de indruk van explosieve kracht en energie. Ontwikkeld om gevaarlijk spel te vinden, te achtervolgen en te vangen, moet de Dogo een goede neus, grote longcapaciteit en een krachtige, maar behendige, gespierde bouw hebben. Zijn uitdrukking is alert en intelligent, met een duidelijke hardheid. De Dogo is direct herkenbaar aan zijn korte, volledig witte jas.


De Argentijnse Hond in het kort

Molossiaans normaal type, mesomorf en macrothal, binnen de gewenste verhoudingen zonder gigantische afmetingen. Het aspect is harmonisch en krachtig vanwege de krachtige spieren die opvallen onder de consistente en elastische huid die aan het lichaam is gehecht door een niet erg soepel onderhuids weefsel. Hij loopt stil maar stevig, toont zijn intelligentie en snelle reactievermogen en onthult door zijn beweging zijn blije blije natuurlijke aanleg. Van een vriendelijke en liefdevolle aard, van een opvallende witheid, maken zijn fysieke deugden het tot een echte atleet.

dogo argentino hond

Voeding voor de Argentijnse Hond

Afhankelijk van de grootte van uw hond als volwassene, wilt u hem een ​​formule geven die tegemoet komt aan zijn unieke spijsverteringsbehoeften tijdens de verschillende fasen van zijn leven. Veel hondenvoerbedrijven hebben rasspecifieke formules voor kleine, middelgrote, grote en gigantische rassen. Dogo Argentinos zijn een groot ras. Wat u uw hond geeft, is een individuele keuze, maar werken met uw dierenarts en / of fokker is de beste manier om de frequentie van maaltijden als puppy te bepalen en het beste dieet voor volwassenen om zijn levensduur te vergroten. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

Afgezien van de reguliere wekelijkse verzorging, zal het af en toe een bad ervoor zorgen dat uw hond schoon blijft en er op zijn best uitziet. Verzorging kan een geweldige hechtingservaring zijn voor u en uw huisdier. Hun sterke, snelgroeiende nagels moeten regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Hun oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen die kan leiden tot een infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Argentijnse Hond

Opties voor lichaamsbeweging zijn onder andere speeltijd in de achtertuin, bij voorkeur omheind of meerdere keren per dag wandelen. Oefening kan ook komen in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of nieuwe trucs leren. Bepaalde buitenactiviteiten zoals zwemmen, wandelen, ballen ophalen of vliegende schijven kunnen een goede uitlaatklep zijn voor het uitgeven van energie. Training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally kan ook een geweldige manier zijn om uw hond te oefenen.

Gezondheid van de Argentijnse Hond

Over het algemeen is de Dogo Argentino een gezonde hond met weinig genetische problemen. In samenwerking met een verantwoordelijke fokker kunnen potentiële eigenaren de opleiding krijgen die ze nodig hebben om te leren over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras.


Aanbevolen gezondheidstest

BAER-testen

Geschiedenis van de Argentijnse Hond

Dit ras heeft zijn oorsprong in de provincie Cordoba, in de centrale (mediterrane) regio van de Republiek Argentinië. De maker was Dr. Antonio Nores Martinez, een (gerenommeerde) arts en lid van een traditionele familie. In 1928 bracht zijn passie voor honden, misschien een familie-erfenis, hem ertoe de basis te leggen en een standaard voor een nieuw hondenras dat hij Dogo Argentino noemde. Zijn werk was gebaseerd op de methodische kruising van verschillende rasechte honden met de oude vechthond uit Cordoba, een hond die zeer sterk en krachtig was.

Na een grondige en minutieuze karakterstudie en selectie, door verschillende generaties, vervulde Dr. Nores Martinez zijn doel, het verkrijgen van de eerste familie. In het begin werd het over het algemeen als een hond beschouwd om te vechten, maar Dr. Nores Martinez’s voorkeur voor jagen bracht hem ertoe de hond mee te nemen naar een van zijn gebruikelijke jachtreizen, waar het nieuwe ras zijn vaardigheden demonstreerde en zo een sleutelfiguur werd in al zijn reizen. Zo werd het al snel een uitstekende jacht op groot wild. Met het verstrijken van de tijd heeft deze aanpassingscapaciteit deze hond zeer veelzijdig gemaakt wat betreft functies; het is een nobele metgezel gebleken en een loyale en onoverkomelijke beschermer van degenen van wie hij houdt.

Zijn kracht, vasthoudendheid, scherp reukvermogen en moed maken het de beste hond onder degenen die worden gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen, pekari’s, poema’s en andere roofdieren in het land die te vinden zijn in de uitgestrekte en heterogene gebieden van het Argentijnse grondgebied. De harmonie, balans en uitstekende atletische spieren zijn ideale kenmerken voor het doorstaan ​​van lange reizen in alle weersomstandigheden en vervolgens fel vechten met de achtervolgde prooi.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Argentijnse Hond of Dogo Argentino hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*