Home » Hondenrassen » Australian Terrier   De verkleinwoorden voor de Australian Terrier is moedig, pittig en slim – hoe pasten ze zoveel honden in zo’n klein formaat? Vrolijk en levendig, benadert de zelfverzekerde Australian Terrier het leven met veel van de ouderwetse nieuwsgierigheid en grit.

Over de Australian Terrier

Australian Terriers zijn kleine maar stevige, zelfverzekerde terriërs die bekend staan ​​om hun lange torso, opvallende jasinrichting rond de nek en voorhand, en een topknot van zacht, zijdeachtig haar dat in textuur contrasteert met een anders ruwe vacht. Een lange nek geeft een vleugje elegantie aan deze ruige en klaar terriër, en de donkere ogen schitteren met een scherpe intelligentie.


Vachtkleuren zijn blauw en bruin of effen rood of zanderig. Australian Terrier bewegen met de vrije en gemakkelijke gang van een werkhond. Ze zijn waakzame waakhonden en zeggen dat ze snelle studies zijn tijdens de training. Echte terriërs, Australian Terrier houden van graven, en de drang om kleine, harige beestjes te achtervolgen heeft hen nooit verlaten. Niet altijd een goede pasvorm in huishoudens met meerdere honden, Australian Terrier willen dat jullie allemaal voor zichzelf zijn.

australian terrier

De Australian Terrier in het kort

Een kleine, stevige, medium uitgebeende werkende terriër, vrij lang in verhouding tot de hoogte met geprikte oren en gedokte staart. Blauw en bruin, effen zandkleurig of effen rood van kleur, met een ruw getextureerde buitenlaag, een onderscheidende plooikraag en schort en een zachte, zijdeachtige topknot. Zoals hun erfgoed als veelzijdige arbeiders betaamt, zijn Australian Terriers gezond en vrij bewegend met goed bereik en drive. Hun uitdrukking scherp en intelligent; hun manier levendig en zelfverzekerd.

Voeding voor de Australian Terrier

De Australian Terrier moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De harde, weersbestendige, dubbele vacht van de Australian Terrier is goed in het afstoten van vuil en modder en is zeer gemakkelijk te onderhouden. Een keer per week snel poetsen is meestal voldoende om het in goede staat te houden. De lange haren die voor en tussen de ogen groeien, kunnen de ogen irriteren als ze niet worden gecontroleerd; gelukkig kunnen ze gemakkelijk worden geplukt met een pincet of vingers. Een Australiër mag alleen een bad nemen als dat nodig is. Shampooing verzacht de ruwe vacht, waardoor het vuilafstotende vermogen niet effectief is, en te veel baden kan de huid van de Australian Terrier ook droog en schilferig maken. Zoals bij alle rassen, moeten de nagels van de Australian Terrier regelmatig worden geknipt.

Oefeningen voor de Australian Terrier

Terriers hebben over het algemeen een hoog energieniveau en de Australian Terrier is geen uitzondering. Het ras is zeer actief en vereist regelmatige oefening om zich niet te vervelen en ongelukkig te maken. Verveling leidt tot ongewenst gedrag. Dagelijkse speelsessies, binnen of buiten, houden een Australian Terrier blij en goed aangepast. Deze sessies moeten echter plaatsvinden in een veilig omheinde tuin, en tijdens wandelingen of trektochten moet een Australian Terrier aan de lijn zijn. Australian Terrier mogen nooit losraken – hun jachtinstinct is erg sterk, en ze kunnen misschien niet weerstaan ​​om weg te rennen om een ​​kat of eekhoorn te achtervolgen, en kunnen hun prooi zo ver van huis achtervolgen dat ze de weg niet terug kunnen vinden.

Een jonge Australian Terrier opvoeden

Australian Terriers hebben, net als veel andere terriërs, veel baat bij puppytraining en inleidende gehoorzaamheid met lekkernijen, speelgoed of lof. Australian Terriers zijn snel verveeld met routine, dus trainingssessies zullen kort zijn, of de eigenaar dat nu wil of niet. Ze zijn ook eigenzinnig en koppig, dus een stevige, consistente aanpak is noodzakelijk. Zelfs met training kan een Australiër echter terughoudend zijn om speelgoed of menselijke aandacht te delen, en twee mannen kunnen misschien geen huishouden delen.

Gezondheid van de Australian Terrier

Over het algemeen is de Australian Terrier een stevig ras met weinig gezondheidsproblemen. Een verantwoordelijke fokker zal fokdieren testen op gezondheidsaandoeningen zoals luxerende patella (een ontwrichte knieschijf bij mensen een ‘trickknie’ genoemd) en de ziekte van Legg-Calve-Perthes, een misvorming van het heupgewricht die zich vroeg manifesteert en met een operatie kan worden gecorrigeerd . Sommige honden kunnen jeukende huidaandoeningen ontwikkelen en vlooiencontrole is essentieel. Zoals bij alle rassen moeten de oren regelmatig worden gecontroleerd en moeten de tanden vaak worden geborsteld.


Aanbevolen gezondheidstests

Patella-evaluatie
Oogarts Evaluatie
Schildklier evaluatie

Geschiedenis van de Australian Terrier

Onder de accenten van het huis dat Britse kolonisten uit de 19e eeuw naar Australië brachten, waren verschillende rassen van werkende terriërs. Van de Australian Terrier wordt gezegd dat hij het resultaat is van het kruisen van Britse steunpilaren als de Cairn , Dandie Dinmont , Norwich , Scottie , Skye en Yorkshire terriërs – en een geoefend oog kan aspecten van deze en andere terriërs herkennen in de Australian Terrier-make-up. Australian Terriers werden gefokt als onbevreesde, universele vernietigers die aan kleine zoogdieren en slangen werkten. (Een rassenhistoricus zegt dat de Australian Terrier een “sprong-draai-en-sprong” -benadering gebruikte voor het doden van slangen.)

Het leven in de afgelegen gebieden van Australië met weinig gezelschap smeedde een hechte band tussen Australian Terriers en hun mensen. Deze stoere kleine grenshonden, een van de kleinste van de werkende terriërs, bleken knuffelige, eeuwig toegewijde huisdieren te zijn toen het werk van de dag voorbij was.

Tot op de dag van vandaag zijn uitgaande Australian Terriers mensgerichte metgezellen die het niet goed doen als ze worden verwaarloosd – ze vragen praktisch om deel uit te maken van het gezin.

De Australian Terrier kan met recht zeggen dat hij ‘Australia’s Dog’ is. Het was het eerste inheemse ras dat officieel werd erkend in zijn thuisland en het eerste Australische ras dat in andere landen werd erkend. De eerste club gewijd aan het ras werd opgericht in Melbourne in 1887, een rasstandaard werd bedacht en de import naar Amerika en Groot-Brittannië begon kort daarna. De Kennel Club (Engeland) verleende de Australian Terrier-rasstatus in 1933 en de AKC erkende het ras in 1960.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Australian Terrier hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*