Home » Hondenrassen » Australische Silky Terrier   Een charmant lid van de Nederlandse Hondenrassenwijzer is de kleine glanzend gecoate Australische Silky Terrier is niettemin een echte terriër van energieke high spirits. De Silky, afkomstig uit Sydney, Australië, is groter dan zijn naaste neef de Yorkshire Terrier.

Over de Australische Silky Terrier

Australische Silky Terriers is klein maar niet breekbaar, pittig maar niet vrolijk, mooi maar niet gebeeldhouwd. Het zijn 10-inch lange dynamo’s geanimeerd door nieuwsgierigheid en een goed humeur. De glorieuze blauwbruine vacht is recht en glanzend en voelt en gedraagt ​​zich veel als mensenhaar. De wigvormige kop wordt bedekt door overvloedig haar in het midden en rechtopstaande V-vormige oren vestigen de aandacht op de scherpe, doordringende uitdrukking van de amandelvormige ogen. Silkys zijn meer verfijnd dan typische ratten terriërs, maar ze moeten er nog steeds uitzien en zich gedragen als een echte aardhond.


De Australische Silky Terrier in het kort

De Australische Silky Terrier is een echte kleine terriër. Hij is matig laag ingesteld, iets langer dan lang, van verfijnde botstructuur, maar van voldoende substantie om het vermogen te suggereren om op knaagdieren te jagen en te doden. Zijn vacht is zijdeachtig van textuur, gescheiden van de stop tot de staart en heeft een goed verzorgde maar niet gebeeldhouwde uitstraling. Zijn nieuwsgierige aard en levensvreugde maken hem een ​​ideale metgezel.

Australische Silky Terrier hondVoeding voor de Australische Silky Terrier

De Australische Silky Terrier moet een hondenvoer van hoge kwaliteit krijgen dat geschikt is voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior) en ideaal geformuleerd voor kleine hondenrassen. Geef tafelresten spaarzaam of helemaal niet, vooral vermijd gekookte botten en voedingsmiddelen met een zeer hoog vetgehalte. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond.

Uiterlijke verzorging

De vacht van de Australische Silky Terrier moet minstens twee keer per week worden geborsteld met een speldenborstel of zachte borstel. Een metalen kam met lange tanden kan ook handig zijn om voorzichtig door gebieden te werken waar zich klitten kunnen vormen. Zonder toezicht blijven klitten en matten ongemakkelijk voor uw hond en kunnen huidproblemen ontstaan. De nagels moeten eenmaal per maand worden getrimd en een bad om de vier tot zes weken met een zachte shampoo bedoeld voor honden zal helpen om de vacht en de huid schoon en gezond te houden. Verzorgingssessies zijn een goed moment om de hond overal te controleren op nieuwe knobbels of huidproblemen en om te controleren of de ogen en oren gezond en probleemloos zijn.

Oefeningen voor de Australische Silky Terrier

De Australische Silky Terrier is meer een terriër dan een schoothondje en vereist meer beweging dan de meeste kleine hondenrassen. Silkies is intelligent, gedurfd en energiek en heeft menselijke partners nodig die weten hoe ze die energie kunnen kanaliseren in dagelijkse lichaamsbeweging en training voor sport en werk. Het ras doet het goed in de exterieurring en Silkies zijn succesvol geweest in metgezelevenementen, met name behendigheid.

Een jonge Australische Silky Terrier opvoeden

Australische Silky Terriers kunnen zich goed aanpassen aan elke woonsituatie, maar hebben eigenaren nodig die de tijd hebben om aan hen te wijden – ze houden er niet van om te worden genegeerd, spelen liever op of gaan wandelen met hun gezin. Gezien door de charme van het ras, kunnen eigenaren in de verleiding komen om een ​​Silky Terrier te laten wegkomen met ongewenst gedrag; het is het beste om zeker te zijn dat je regels maakt en je eraan houdt. Het ras heeft een sterke prooidrift en een leiband is essentieel als je buiten loopt.


Gezondheid van de Australische Silky Terrier

Hoewel Australische Silky Terriers over het algemeen gezonde honden zijn, zijn er verschillende gezondheids- en genetische screeningoverwegingen die specifiek zijn voor het ras. Verantwoordelijke fokkers testen hun stam op omstandigheden waarvoor het ras vatbaar kan zijn, waaronder patella luxatie en oogziekte. De oren van een Silky Terrier moeten regelmatig worden gecontroleerd op tekenen van infectie en de tanden moeten vaak worden gepoetst met een tandpasta die is ontworpen voor honden. Regelmatige bezoeken aan de dierenarts voor controles en parasietenbestrijding helpen de hond een lang, gezond leven te garanderen.

Geschiedenis van de Australische Silky Terrier

De toevallige toeschouwer kan op het eerste gezicht vergeven worden dat hij een Silky voor een Yorkshire of Australische terriër heeft aangezien. Yorkies en Aussies waren tenslotte de belangrijkste componenten die Australische fokkers gebruikten bij het maken van de Silky in het begin van de 20e eeuw. Andere rassen die een rol kunnen spelen in de ontwikkeling van de Silky (afhankelijk van wie het verhaal vertelt) zijn Cairn, Dandie Dinmont en Skye Terriers, drie van verschillende Britse terriërs die door Engelse kolonisten naar Australië zijn gebracht. Voor de goede orde, Silkys zijn groter dan Yorkies en kleiner dan Aussies.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Australische Silky Terrier hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*