Home » Hondenrassen » Belgische Mechelse Herder   De slimme, zelfverzekerde en veelzijdige Belgische Mechelaar is een werknemer van wereldklasse die een onverbrekelijke band smeedt met zijn menselijke partner. Een Mal-activiteit en het plezier van uw bedrijf ontkennen, is hem zijn eigenlijke redenen ontnemen.

Over de Belgische Mechelaar

Belgische Mechelaars zijn vierkant gebouwde, trotse en waakzame herders van 46 tot 54 centimeter. Sterk en goed gespierd, maar eleganter dan omvangrijk, er is een eerlijke, no-nonsense uitstraling aan hen, zoals het hoort bij honden die zijn gebouwd om hard te werken voor hun voer. Een raskenmerk is het trotse hoofd van het hoofd. Vachtkleuren variëren van rijk fawn tot mahonie. De zwarte oren en het masker accentueren heldere, vragende ogen in de kleur van donkere Belgische chocolade.


Als je ooit een Mal een gehoorzaamheidroutine hebt zien uitvoeren, weet je uit de eerste hand wat een slim en enthousiast ras dit is. Er doen zich echter problemen voor wanneer deze mensgerichte hond onderbezet en verwaarloosd is. Oefening, en veel ervan, bij voorkeur naast de aanbeden eigenaar, is de sleutel tot Mal-geluk.

Belgische Mechelse herder hondenras

De Belgische Mechelse Herder in het kort

De Belgische Mechelaar is een goed uitgebalanceerde, vierkante hond, elegant van uiterlijk met een buitengewoon trots hoofd en nek. De hond is sterk, behendig, goed gespierd, alert en vol leven. Hij staat vierkant op handen en voeten en gezien vanaf de zijkant, benaderen de bovenlijn, voorpoten en achterpoten een vierkant. De hele conformatie geeft de indruk van diepte en stevigheid zonder omvang. De man is meestal iets indrukwekkender en grootser dan zijn vrouwelijke tegenhanger, die een duidelijk vrouwelijke uitstraling heeft.

Voeding voor de Belgische Mechelse Herder

De Belgische Mechelse herder moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De korte, waterdichte jas van de Mechelaar is vrij gemakkelijk te verzorgen. Af en toe borstelen met een borstel met medium haar, een rubberen verzorgingshandschoen of hulpmiddel, of een hondenhandschoen, houdt de hond op zijn best en bevordert nieuwe haargroei en verspreidt ook huidoliën door de vacht. Mechelaar werpt twee keer per jaar; tijdens deze periodes zal een dagelijkse eenmalige met een gladde borstel helpen om het losse haar te verwijderen. Zoals bij alle rassen, moeten de nagels regelmatig worden getrimd, omdat te lange nagels de hond pijn kunnen veroorzaken, evenals problemen met lopen en rennen.

Oefeningen voor de Belgische Mechelse Herder

Uiterst intelligent, atletisch en gespierd en buitengewoon toegewijd, moet de Mechelaar actief betrokken zijn bij zijn eigenaar, zowel mentaal als fysiek. Dit is geen hond die in de achtertuin kan worden achtergelaten, en dagelijkse wandelingen zijn ook niet genoeg. Oefening, en veel ervan, bij voorkeur naast de eigenaar, is van het grootste belang voor het geluk van het ras. Een Mechelaar van activiteit en menselijk gezelschap beroven, is hem juist zijn redenen van bestaan ​​ontnemen. Mechelse herder maakt geweldige hardloop-, wandel- en fietsgenoten en blinkt uit in behendigheids- , volg-, herders-, gehoorzaamheids- en Schutzhund (beschermings) wedstrijden.

Een jonge Belgische Mechelse Herder opvoeden

Zoals de meeste herdersrassen , hebben Mechelse herrieschoppers en zijn ze sterk geïnteresseerd in bewegende objecten. Deze eigenschap kan leiden tot het achtervolgen van kinderen, voertuigen of andere dieren en moet daarom door training worden geleid tot acceptabele activiteiten. Vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining zijn must’s.


Gezondheid van de Belgische Mechelse Herder

De Mechelaar is over het algemeen een gezond ras en een verantwoordelijke fokker zal fokdieren screenen op gezondheidsproblemen zoals heup- en elleboogdysplasie en bepaalde oogproblemen. Zoals bij alle rassen moeten de oren regelmatig worden gecontroleerd op tekenen van infectie en moeten de tanden regelmatig worden geborsteld.

Aanbevolen gezondheidstests

Heup evaluatie
Elleboogevaluatie
Oogarts Evaluatie

Geschiedenis van de Belgische Mechelse Herder

De Belgische Mechelaar werd voor het eerst gefokt rond de stad Malines in het noordwesten van België, is een van de vier nauw verwante rassen van Belgische herdershonden. In sommige landen wordt de Mechelaar samen met de Tervuren , Laekenois en Belgische herder (ook bekend als Groenendael) geclassificeerd als een enkel ras dat gezamenlijk bekend staat als de Belgische herdershond . In Amerika is de Mechelse herder sinds 1959 als een apart ras geregistreerd. Hij vertoont een gelijkenis met de Duitse herdershond, maar heeft een ander hoofd, en is leggier en fijner uitgebeend dan zijn bekendere Duitse tegenhanger.

Mals wordt al lang erkend als een weergaloze veeherder in hun geboorteland. Ze werden voor het eerst gefokt door serieuze hondenmensen die zich voornamelijk bezighielden met het produceren van honden met een echt werkend karakter en die voorbijgaande rages en fantasieën van eigenaren van gezelschapsdieren afwijzen. Deze nadruk op prestaties maakte de Mal de go-to-dog voor Belgische schapenherders en veehouders.

Het was in 1911 dat Mals voor het eerst naar Amerika werd gebracht. Ze floreerden hier tot het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog een einde maakte aan de import van Europese fokdieren. Het ras stierf weg in de naoorlogse jaren tot de vroege jaren 1960, toen de bewonderaars van de Mal begonnen met het aanvullen van zijn Amerikaanse bevolking.

Mals worden nog steeds gewaardeerd als herders van alle soorten, maar hun veelzijdigheid en hoge werklust hebben carrières geopend in vele andere beroepen en activiteiten. Ze zijn zeer gewild als politie- en militaire K-9’s. Ze hebben met zo’n onderscheiding gediend dat het Fayetteville, North Carolina, monument voor militaire honden een levensgroot brons van een Belgische Mechelaar heeft.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Belgische Mechelse Herder hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*