Home » Hondenrassen » Biewer Yorkshire   De Biewer Yorkshire is een elegante, langharige, driekleurige kleine terriër wiens enige doel in het leven is om lief te hebben en bemind te worden. Ze handhaven een charmante, grillige houding tot ver in de volwassenheid. Het is niet dan ook niet verwonderlijk hoe ze aan hun naam zijn gekomen.

Over de Biewer Yorkshire

De Biewer Yorkshire, uitgesproken Beaver als de kleine dam die dieren bouwt, is een toegewijd, loyaal familielid en een vriend voor alles wat ze ontmoeten. Het is niet ongewoon om te worden begroet door een gelukkige hond. Hoewel ze niet constant blaffen, zullen ze je waarschuwen voor gezelschap. Met een persoonlijkheid die groter is dan het leven, zal hun luchtige, kinderlijke grillige houding je urenlang vermaken. Ondanks hun kleine gestalte zijn ze stevig en atletisch en kunnen ze het beste van hen bijhouden tijdens lange wandelingen, trektochten of wedstrijden in de behendigheidsring.


De Biewer Yorkshire in het kort

De Biewer Yorkshire is een elegante, langharige, uniek gekleurde kleine terriër met een kenmerkende paardenstaart. De vacht valt in het midden, recht en gelijkmatig aan beide kanten van het lichaam, alsof er een kam is gebruikt om het te scheiden. De rug is vlak, waarbij de hoogte op de schouders gelijk is aan de hoogte in de croupe. Hoewel de omtrek van de hond eruit ziet als een vierkant, is de lichaamslengte iets langer dan de totale hoogte. De staart is hoog geplaatst en goed gebogen over het lichaam gedragen, bedekt met een lange luxe pluim. De Biewer Yorkshire heeft een luchtige grillige, kinderlijke houding. Hoewel ze soms ondeugend zijn, zijn ze gehoorzaam en vormen ze een trouwe metgezel.

biewer yorkshire

Grootte, aandeel, stof: grootte – hoogte op de schouders is hetzelfde als de hoogte bij de croupe, meet 7 tot 11 inch, met een gewicht van 4 tot 8 pond. Verhouding – Lengte van het lichaam van prosternum tot ischium is langer dan over alle hoogte, waardoor de hond niet vierkant is, hoewel vierkant acceptabel is. Substantie – Lichaam is fijn tot middelgroot uitgebeend met een vlakke toplijn. Ernstige fout – meer dan 8 pond.

Voeding voor de Biewer Yorkshire

De Biewer Yorkshire kan een gevoelig GI-systeem hebben en moet een eiwitarm, goed uitgebalanceerd dieet krijgen. Verbrokkelt wordt aanbevolen omdat ingeblikt voedsel de opbouw van plak verhoogt. Als je merkt dat je hond op zijn voeten kauwt en veel krabt, verander dan zijn voer in een lams- of visbasis. Voor het grootste deel kunt u uw Biewer gratis voeren, maar als u gewichtstoename opmerkt, pak dat voedsel op en voer ze 2 tot 3 keer per dag. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De Biewer Yorkshire heeft een lange vacht die dagelijks moet worden gepoetst. Er is minimale matting met de zijdere vacht, maar de zachte jassen kunnen wat matten krijgen. Als u ervoor kiest om uw Biewer in een korte jas te houden, is minimale verzorging nodig. Producten van goede kwaliteit worden aanbevolen om de vacht in zijn zachte, zijdeachtige staat te houden.

Verzorging kan een geweldige hechtingservaring zijn voor u en uw hond. Afgezien van regelmatig borstelen, zullen ze af en toe schoon blijven en er op hun best uitzien, opnieuw met producten van goede kwaliteit. Hun nagels moeten regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Hun oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen, wat kan leiden tot een infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Biewer Yorkshire

De Biewer Yorkshire is een vrij zachte, gemakkelijke hond. Hun speelse houding biedt hen een natuurlijk middel van zelfoefening, samen met de tijd die ze hebben doorgebracht met spelen met hun menselijke families. Binnenactiviteiten kunnen verstoppertje zijn, een bal op de vloer achtervolgen of nieuwe trucs leren. Biewers zijn ook uitstekend op wandelingen, behoorlijk behendig en houden ervan om op uitstapjes te gaan. Als u in een appartement woont, kunnen zelfs korte wandelingen in de gangen uw hond wat beweging geven, vooral bij slecht weer.

Een jonge Biewer Yorkshire opvoeden

De toewijding en loyaliteit van de Biewer Yorkshire maken hen tot het perfecte huisdier. Met een vrolijke, kinderlijke houding zijn ze een geweldige metgezel voor mensen van alle leeftijden en in staat om vrienden te maken met dieren van elke oorsprong. Omdat ze extreem intelligent zijn, zijn ze gemakkelijk te trainen, hoewel zindelijkheidstraining iets langer kan duren.

Gezondheid van de Biewer Yorkshire

Zoals alle rassen, kunnen er gezondheidsproblemen zijn. Sommige honden kunnen geconfronteerd worden met deze gezondheidsuitdagingen in hun leven, maar de meerderheid van Biewer Yorkshire’s zijn gezonde honden. Gevoelige GI-systemen komen veel voor in de Biewer Yorkshire, dus ze kunnen af ​​en toe een zachte of verkleurde ontlasting hebben. Hoewel niet levensbedreigend, als uw hond aanhoudende problemen heeft met diarree of verkleurde ontlasting, moet u hem / haar onmiddellijk naar de dierenarts brengen.

Aanbevolen gezondheidstest

De Biewer Yorkshire is een relatief gezonde hond, zonder bekende buitensporige problemen. Dat gezegd hebbende, raden we de volgende tests voor honden aan voor het fokken.

Volledige dierenarts. fysiek
Knieschijf
Super Chem-cast bloedtest


Geschiedenis van de Biewer Yorkshire

Het erfgoed van de Biewer Yorkshire is door de jaren heen een interessant en veelbesproken onderwerp geweest. Het begon met de heer en mevrouw Biewer, die in plaats van kinderen te krijgen, fokten, grootgebracht, verkocht en Yorkshire Terriers lieten zien . Ze hadden een zeer groot en succesvol fokprogramma in de jaren zeventig en tot in de jaren tachtig. In 1981 nam hun enthousiasme voor het tonen van de standaard Yorkshire Terriers af.

De eerste gedocumenteerde zwarte, witte en tan puppy geboren was Schneeflockchen von Friedheck op 20 januari 1984. Drie maanden later werd een andere zwarte, witte en tan puppy geboren genaamd Schneeman. Deze puppy’s waren uniek en zeldzaam, omdat ze het recessieve gevlekte gen bezaten, een gen dat meestal niet in Yorkies voorkomt. Tijdens een bezoek op een dag stelden hun dierenarts en vriend, Dr. Bardeleben, voor om de honden naar mevrouw Biewer te noemen. Ze grinnikten toen ze de naam “Gertrud Biewer Yorkshire Terrier” overwogen. Na lang nadenken vonden ze de “Biewer Yorkshire Terrier” een geschiktere naam. Uit de documentatie blijkt dat beide puppy’s werden verkocht aan de beroemde Duitse zangeres, Margot Eskens, die voorstelde om ‘a la Pom Pon’ aan hun naam toe te voegen. De Biewer Yorkshire Terrier a la Pom Pon maakte zijn werkelijke publieke debuut in 1986.

Aan de vraag was moeilijk te voldoen voor deze exclusieve honden, omdat de familie Biewer niet veel honden van het type Biewer produceerde en ze zeer selectief waren waar hun honden werden geplaatst. Veel fokkers probeerden de “Biewer Dog” te repliceren door andere rassen samen te mengen. Het duurde niet lang voordat Mr. Biewer ziek werd en niet in staat was om mevrouw Biewer te helpen de droom voort te zetten die ze hadden willen verwezenlijken voor het Biewer-ras. Helaas heeft mevrouw Biewer al snel hun fokprogramma afgebouwd om haar man tijdens zijn ziekte beter te kunnen verzorgen.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Biewer Yorkshire hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*