Home » Hondenrassen » Black en Tan Coonhound   Grote, atletische jagers die ’s nachts werken, Black and Tan Coonhounds zijn vriendelijke, gemakkelijke honden die van gezelschap houden. Ze zijn snoozy bij de open haard, maar vasthoudend wanneer ze op het spoor van de sluwe wasbeer. De B&T is een echte American Original!

Over de Black and Tan Coonhound

Black en Tan Coonhound hebben een ongelooflijk gevoelige neus, lange, fluweelachtige oren en een zoete aard. De koolzwarte vacht heeft rijke bruine accenten, inclusief de onderscheidende “pompoenpitten” boven scherp expressieve ogen. Dit zijn grote, sterke honden: een man van goede grootte kan 55 centimeter op de schouder staan ​​en de grond bedekken met moeiteloze, enthousiaste passen.


Black en Tan Coonhounds zijn sociale honden. Een eenzame Black en Tan Coonhound brengt de buurt tot rust met luide, treurige ‘muziek’. Black en Tan Coonhounds kunnen gelijke tred houden met de meest actieve familie, maar ze kunnen ook uren achter elkaar op de bank zitten. Hounds worden hounds: een passerende eekhoorn kan B&T prooidieren in een mum van tijd opwekken, dus een sterke riem en een stevig hek zijn must-haves. Black en Tan Coonhounds is misschien teveel hond voor de levensstijl van elke eigenaar.

De Black en Tan Coonhound in het kort

De Black and Tan Coonhound is de eerste en in wezen een werkhond, een spoor- en boomhond, in staat om de ontberingen van de winter, de hitte van de zomer en het moeilijke terrein waar hij overheen moet werken te weerstaan. De Black and Tan Coonhound wordt voornamelijk gebruikt voor het slepen en het doorkruisen van wasbeer en voert zijn spel volledig op geur uit. De kenmerken en moed van de Coonhound maken hem ook bedreven in de jacht op herten, beren, bergleeuwen en ander groot wild. Juryleden worden door de club die het ras sponsort gevraagd om grote nadruk te leggen op deze feiten bij het evalueren van de verdiensten van de hond. De algemene indruk is die van kracht, behendigheid en alertheid. Hij maakt onmiddellijk indruk op iemand met zijn vermogen om de grond te bedekken met krachtige ritmische passen.

Black en Tan Coonhound

Voeding voor de Black en Tan Coonhound

De Black and Tan Coonound moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel geproduceerd of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De Black and Tan Coonhound heeft een korte, dichte jas die een of twee keer per jaar wordt afgeworpen. Wekelijks borstelen met een borstel met medium haar, een rubberen verzorgingshandschoen of hulpmiddel of een hondenhandschoen verwijdert het dode haar voordat het op het meubilair kan vallen. Verzorging bevordert ook nieuwe haargroei en verspreidt huidoliën door de vacht om het gezond te houden. Black and Tans moeten af ​​en toe worden gebaad om te voorkomen dat ze een hondengeur ontwikkelen. Zoals bij alle rassen, moeten de nagels van de Black and Tan regelmatig worden geknipt, omdat te lange nagels de hond pijn kunnen veroorzaken, evenals problemen met lopen en rennen.

Oefeningen voor de Black en Tan Coonhound

Black en Tan Coonhounds vereisen elke dag een matige hoeveelheid oefening , of het nu een speelsessie in de tuin is of een lange wandeling. Natuurlijk zijn deze honden gefokt om te jagen en hebben ze een zeer sterk instinct om achter elk klein dier aan te jagen dat ze ruiken, dus de tuin moet een lang, solide hek hebben en de wandeling moet aan de lijn zijn. Een voor de hand liggende optie voor lichaamsbeweging is natuurlijk een jachttocht, en niet alleen voor wasberen – de Black and Tan kunnen worden getraind om te helpen bij het jagen op vrijwel elk soort spel, van eekhoorns tot herten, als lokale verordeningen dit toestaan. En, zoals men zou verwachten, Black en Tan Coonhound ook genieten van deel te nemen aan coonhound veld evenementen.


Een jonge Black en Tan Coonhound opvoeden

Zoals bij alle rassen, worden vroege socialisatie- en puppytrainingklassen aanbevolen. Black en Tan Coonhounds zijn intelligent, aanhankelijk en toegewijd en hebben ook een onafhankelijke streak. Ze kunnen worden opgeleid, maar het is het beste om naleving te verwachten in plaats van blinde gehoorzaamheid. Als ze eenmaal leren om iets te doen, zijn ze geneigd het de rest van hun leven op die manier te doen, dus het is belangrijk om het gedrag de eerste keer correct te trainen. Black en Tans willen bij hun familie zijn en een hond die lange tijd alleen in een tuin achterblijft, verveeld en genegeerd, zal waarschijnlijk klagen – luid.

Gezondheid van de Black en Tan Coonhound

De Black and Tan is meestal een stevig ras met weinig gezondheidsproblemen en een verantwoordelijke fokker zal fokmateriaal screenen op gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie , staar en schildklierproblemen. De oren van de Black en Tan moeten wekelijks worden gecontroleerd op tekenen van infectie . Zoals bij alle rassen moeten de tanden regelmatig worden geborsteld.

Aanbevolen gezondheidstests

Heup evaluatie
Oogarts Evaluatie
Cardiaal onderzoek

Geschiedenis van de Black en Tan Coonhound

De wasbeer is een onbezongen held uit de Amerikaanse geschiedenis. Deze dikke, nachtelijke wezens waren een constante bron van vlees, bont en vet voor kolonisten die het wilde continent temden.

De grensbewoners die optraden voor de westelijke en zuidelijke gebieden in de post-revolutionaire tijd in de hoop hun fortuin uit de wildernis te snijden, stonden voor een uitdaging: er was geen hondenras dat volledig was uitgerust om op wasberen te jagen. Het dichtst bij de hand waren de jachthonden die de landheer van het Zuiden gebruikte bij foxhunts in traditionele Engelse stijl. Maar vossenhonden, gefokt om direct over de zacht rollende hectaren van een plantage te rennen, waren niet geschikt voor de taak. Wat Amerika vereiste was een hele nieuwe hond.

Met de typische vindingrijkheid van de Yankee kruisten de frontiersmen Europese honden – vossen en bloedhonden waren zeker in de mix – om een ​​uniek Amerikaans rastype te creëren, de coonhound. Deze honden slepen wasbeergeur door maanverlichte bossen en moerassen totdat ze hun steengroeve “boomen”, terwijl ze onderweg langs een heldere, muzikale stem grommen om hun locatie te markeren voor jagers die met geweren aan het lopen zijn.

Tot op de dag van vandaag wordt de activiteit van het boomen van wasberen met honden een “nite” -jacht genoemd, met de opzettelijke spelfout bedoeld door de toegewijden van de sport als een tip van de coonskin-cap voor de onbetwiste achterblijvers die de B&T en de andere coonhound-rassen van Amerika ontwikkelden. Onder de vroege coonhound-enthousiasten bevond zich de legendarische ontdekkingsreiziger, jager en “cooner” Daniel Boone, wiens geliefde Kentucky een centrum van coonhound-fokken werd. Echt, de en zijn coonhound-familie zijn Amerika’s honden.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Black en Tan Coonhound hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*