Home » Hondenrassen » Braque Français   De Braque Francais Pyrenean is een rustiek ras en komt uit Frankrijk. De Braque Français is een goed geproportioneerde, middelgrote hond met een zachte, kortharige vacht. Hij werd gefokt om te jagen op het zeer ruige en droge Pyreneeëngebergte

Over de Braque Français

De Braque Français is een goed geproportioneerde, middelgrote hond met een zachte, kortharige vacht. Hij werd gefokt om te jagen op het zeer ruige en droge Pyreneeëngebergte op de grens van Frankrijk en Spanje. Het ras dateert van honderden jaren en wordt beschouwd als de gemeenschappelijke voorouder van alle kortharige aanwijsrassen van vandaag. Er zijn eigenlijk twee soorten Braque Francais: het type Gascogne en het type Pyreneeën. De Braque Francais Pyreneeën is de kleinere en meer populaire van de twee. Hij heeft een natuurlijk herstelinstinct en houdt van water. Hij is zachtaardig, vriendelijk sociaal en onderdanig.


Voeding voor de Braque Français

De Braque Français moeten het goed doen op een kwalitatief hoogwaardig hondenvoer, hetzij commercieel vervaardigd of zelfgemaakt met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond.

Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Braque Francais

Uiterlijke verzorging

Afgezien van de normale wekelijkse verzorging, zal het af en toe bad de Braque Français schoon houden en er op zijn best uitzien. Verzorging kan een geweldige hechtingservaring zijn voor u en uw hond. De sterke, snelgroeiende nagels van het ras moeten regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen, wat kan leiden tot infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Braque Français

Opties voor lichaamsbeweging zijn onder andere speeltijd in de achtertuin, bij voorkeur omheind, of meerdere keren per dag wandelen. Oefening kan ook komen in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of nieuwe trucs leren. Bepaalde buitenactiviteiten zoals zwemmen, wandelen, ballen ophalen of vliegende schijven kunnen een goede uitlaatklep zijn voor het uitgeven van energie. Training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally kan ook een geweldige manier zijn om uw hond te oefenen.


Gezondheid van de Braque Français

De meeste Franse Pointers van het Pyrenese type zijn gezonde honden en verantwoordelijke fokkers screenen hun voorraad op veel voorkomende gezondheidsproblemen . Goede fokkers gebruiken gezondheidsscreening en genetische tests om de kans op ziekte bij hun puppy’s te verminderen.

Geschiedenis van de Braque Français

De Braque Français stamt in het algemeen af ​​van een oud type geweerhond dat werd gebruikt om de locatie van jachtvogels aan te wijzen, met name de Oude Spaanse Wijzer en de nu uitgestorven Zuidelijke Hound. Ze bestaan ​​al sinds de 15e eeuw.

Na verloop van tijd werd dit jachtras meegenomen naar andere landen en gekruist met andere rassen. Aan het einde van de 19e eeuw begon de zoektocht naar de originele honden en werden twee afzonderlijke rassen gevonden. Het type Gascogne was het zwaardere, grotere formaat en werd beschouwd als meer waar voor hun klassieke jachthondvaders en grootvaders. De Pyreneese honden werden gefokt door jagers die een slankere, snellere versie van de klassieke Braque Français wilden.

De belangstelling voor deze rustieke jachthonden groeide, dus tegen het begin van de 20e eeuw werd de eerste rasvereniging gevormd. Ze besloten beide rassen van Braque Français te ondersteunen met afzonderlijke normen voor elk.

Tegenwoordig is het Braque Français de populairste Franse aanwijshond in zijn geboorteland Frankrijk, met ook kleine, toegewijde volgelingen in Canada en de VS. Hij wordt erkend door de Franse Kennel Club thuis en de FCI internationaal.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Braque Français hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*