Home » Hondenrassen » Broholmer   De Broholmer is een kalme goedaardig, maar waakzaam en zelfverzekerd, de Broholmer komt uit Denemarken en is een geweldige metgezel voor het gezin. Het vormt de ideale gezinshond.

Over de Broholmer

Een grote, mastiff-type hond, de Broholmer is rechthoekig en sterk gebouwd met een brede, massieve kop. Rond het jaar 1800 beschreef een Deens hondenboek hem als een heel gewoon ras, vooral rond Kopenhagen. Zijn bijnaam was ‘de slagershond’, zoals hij vaak voor de deur van slagerijen werd gezien. Hij was een beschermer van het huis en een herder en waakhond van vee op de boerderij en op de markten van de stad.


Tegenwoordig is zijn grootte het enige dat indringers op afstand houdt. De Broholmer heeft een hart van goud, houdt van knuffelen en wil altijd bij je in de buurt zijn, hoewel hij er de voorkeur aan geeft op je te zitten. Hij is een uitstekende hond met kinderen en andere honden, maar omdat hij zijn grootte lijkt te onderschatten, is toezicht aanbevolen. Dit ras is ook opmerkelijk behendig voor zijn grootte en kan behendigheid doen, ballen halen, en frisbees springen en vangen.

Voeding voor de Broholmer

De Broholmer moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit , commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

broholmer

Uiterlijke verzorging

Afgezien van de reguliere wekelijkse verzorging, zal het af en toe een bad uw Broholmer schoon houden en er op zijn best uitzien. Verzorging kan een geweldige hechtingservaring zijn voor u en uw hond. Houd sterke, snelgroeiende nagels regelmatig getrimd met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen, wat kan leiden tot infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Broholmer

Opties voor lichaamsbeweging zijn onder andere speeltijd in de achtertuin, bij voorkeur omheind of meerdere keren per dag wandelen. Oefening kan ook komen in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of nieuwe trucs leren. Bepaalde buitenactiviteiten zoals zwemmen, wandelen, ballen ophalen of vliegende schijven kunnen een goede uitlaatklep zijn voor het uitgeven van energie. Training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally kan ook een geweldige manier zijn om uw hond te oefenen.

Gezondheid van de Broholmer

De meeste Broholmers zijn gezonde honden. Werken met een verantwoordelijke fokker, die een Broholmer willen bezitten, kunnen de opleiding krijgen die ze moeten weten over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras. Goede fokkers gebruiken gezondheidsscreening en genetische testen van hun fokdieren om de kans op ziekte bij hun puppy’s te verminderen.


Geschiedenis van de Broholmer

Als een soort is dit ras al bekend sinds de middeleeuwen, toen het werd gebruikt voor het jagen op herten. Later werd het vooral gebruikt als waakhond voor grote boerderijen en landhuizen. Aan het einde van de 18e eeuw waren deze honden raszuiver en namen in aantal toe dankzij de graaf Sehested van Broholm, van wie het ras zijn naam heeft geërfd. Na de Tweede Wereldoorlog raakte het ras bijna uitgestorven, maar rond 1975 begon een groep toegewijde mensen, later georganiseerd als The Society for Reconstruction of the Broholmer Breed, ondersteund door de Deense Kennel Club, met de heropleving van het ras.

In 1998 werd het Broholmer-ras officieel erkend door het internationale rassenregister, FCI. Tot 2009 was de Broholmer alleen te vinden in Denemarken en enkele andere Europese landen. Toen, in juni van dat jaar, werd de allereerste Deense Masitff genaamd Honor in de Verenigde Staten geïmporteerd door Joe en Kathy Kimmeth van de Broholmer Club van de VS. Sindsdien is de belangstelling voor het ras enorm toegenomen.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Broholmer hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*