Home » Hondenrassen » Carolina Dog   Carolina Dogs zijn over het algemeen verlegen en achterdochtig van aard, maar zodra een hond een mens in zijn roedel accepteert, verdwijnt dat gedrag tegenover die mens. Een windhond van gemiddelde bouw, ze hebben het algemene uiterlijk van een jakhals of wolf.

Over de Carolina Dog

Carolina-honden stammen af ​​van de hoektanden die de Paleo-Indianen vergezelden die van Azië naar Noord-Amerika reisden over de Bering-landbrug. Tegenwoordig zijn ze nog steeds in het wild te vinden nabij de grens tussen Georgia en South Carolina, maar ze zijn ook gezien als ver noordelijk als Ohio en Pennsylvania en zo ver westelijk als Arizona; plattelandsgebieden zijn de gemene deler.


De typische Carolina-hond heeft puntige oren, een vosachtige snuit en een staart die kromt als een vishaak wanneer deze wordt opgeheven. Ze lijken op Australische Dingoes, maar vallen taxonomisch gezien onder canis familiaris. Aarzelend met vreemden, zullen ze alarm slaan als ze zich niet bewust zijn van wie er voor de deur staat, maar zodra ze hun mensen zien, zijn ze extatisch. Carolina Dogs hebben een extreme packmentaliteit, omdat dit een noodzaak was om in het wild te overleven.

Voeding voor de Carolina Dog

De Carolina Dog moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit , commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

carolina dog

Uiterlijke verzorging

Minimale verzorging is nodig voor Carolina Dogs. Ze hebben de neiging zichzelf net als een kat schoon te houden; af en toe baden kan echter noodzakelijk zijn. Deze honden hebben geen speciale verzorgingstechnieken nodig, behalve borstelen en nagelknippen. De vachtlengte is kort tot gemiddeld, hoewel sommige honden in de noordelijke regio’s een langere haarlengte hebben ontwikkeld. De vachtdichtheid wordt seizoensgebonden beïnvloed, over het algemeen zwaarder in de koelere maanden en lichter in de warmere maanden. In koelere maanden moet er een zeer uitgesproken ondervacht zijn. Kort en glad haar is te vinden op het hoofd, oren en voorpoten. Grove, lange beschermharen zitten in de nek, schoft en rug. Wanneer ze worden opgewekt, staan ​​deze haren rechtop.

Oefeningen voor de Carolina Dog

Zoals elke andere hond, vereist de Carolina Dog beweging. Dit zijn geen energieke honden, maar zouden een vorm van dagelijkse oefening moeten hebben. Opties voor lichaamsbeweging zijn onder andere speeltijd in de achtertuin, bij voorkeur omheind, of meerdere keren per dag wandelen. Oefening kan ook komen in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of nieuwe trucs leren. Bepaalde buitenactiviteiten zoals zwemmen, wandelen, ballen ophalen of vliegende schijven kunnen een goede uitlaatklep zijn voor het uitgeven van energie. Training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally kan ook een geweldige manier zijn om uw hond te oefenen.

Een jonge Carolina Dog opvoeden

Carolina Dogs zijn heel gemakkelijk getraind, enthousiast om te behagen en kunnen al dan niet reageren op traintraining. Ze blinken uit in competitieve activiteiten en jagen op klein wild.


Gezondheid van de Carolina Dog

Over het algemeen genieten Carolina Dogs van een goede gezondheid. Recente studies hebben aangetoond dat sommige gevoelig zijn voor ivermectine, dus bespreek dit met uw dierenarts voordat u antiparasitaire medicijnen toedient. In samenwerking met een verantwoordelijke fokker kunnen potentiële eigenaren de opleiding krijgen die ze nodig hebben om te leren over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras. Goede fokkers gebruiken gezondheidsonderzoeken en genetische tests om de kans op ziekte bij hun puppy’s te verminderen.

Geschiedenis van de Carolina Dog

Toen primitieve mensen over de Bering-landbrug van Azië naar Noord-Amerika migreerden, brachten ze een primitieve vorm van honden met zich mee die duizenden jaren eerder waren gedomesticeerd door Aziatische wolven. Skeletachtige en gemummificeerde overblijfselen van deze honden zijn ontdekt samen met andere artefacten van de Zuidwest-indianen en van daaruit zijn ze verder verhuisd naar Midden- en Zuid-Amerika en naar de oostelijke Verenigde Staten. Archeologen ontdekten soortgelijke hondenresten in ceremoniële begrafenissen in de zuidoostelijke bossen, wat hun gezelschap met indianen aanduidt lang voordat de Europeanen arriveerden.

Recente studies van vrijlopende honden uit het zuidoosten en zuidwesten suggereren een nauwe afkomst en mogelijke afstamming van deze primitieve metgezellen op basis van uiterlijk, gedrag en ecologie. Deze vrijloophonden werden Carolina Dogs genoemd door Dr. I. Lehr Brisbin, die in eerste instantie contact maakte met het ras in het zuidoosten.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Carolina Dog hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*