Home » Hondenrassen » Deens-Zweedse Boerderijhond   De Deens-Zweedse Boerderijhond staat ook wel bekend als de “kleine grote hond”, de Deens-Zweedse Boerderijhond is een gezelschapshond die graag werkt en van een uitdaging houdt. Ze zijn een kleine, compacte en enigszins rechthoekige hond, waarvan bekend is dat ze laat volwassen wordt.

Over de Deens-Zweedse Boerderijhond

Dit ras is in 2011 opgenomen in het American Kennel Club Foundation Stock Services Program (AKC FSS). Ze komen in aanmerking om deel te nemen aan Agility, Barn Hunt, Flyball, Herding, Lure Coursing, Nosework, Gehoorzaamheid en Rally, Tracking en verschillende honden shows.


Voeding voor de Deens-Zweedse Boerderijhond

Over het algemeen is de Deens-Zweedse Boerderijhond een gemakkelijke en zuinige hond om voor te zorgen. Eten van goede kwaliteit wordt aanbevolen. Veel hondenvoerbedrijven hebben rasspecifieke formules voor kleine, middelgrote, grote en extra grote rassen. Deens-Zweedse Boerderijhonden zijn een klein ras en kunnen een levensduur hebben die varieert van 11 tot 13 jaar.

Wat u uw hond geeft, is een individuele keuze, maar werken met uw dierenarts en / of fokker is de beste manier om de frequentie van maaltijden als puppy te bepalen en het beste dieet voor volwassenen om zijn levensduur te vergroten. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Deens-Zweedse Boerderijhond

Uiterlijke verzorging

De Deens-Zweedse Boerderijhond is een gemakkelijke hond om te verzorgen, verzorgen en onderhouden. Omdat ze weinig onderhoud vergen, zijn af en toe borstelen en baden alles wat nodig is om ze schoon te houden en er op hun best uit te zien. Indien nodig kunnen hun nagels worden getrimd met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Hun oren moeten worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen die kan leiden tot een infectie. Tanden kunnen worden geborsteld.

Oefeningen voor de Deens-Zweedse Boerderijhond

Dagelijkse oefening wordt aanbevolen voor een goede conditie. Opties voor lichaamsbeweging zijn onder andere speeltijd in de achtertuin, bij voorkeur omheind of meerdere keren per dag wandelen. Oefening kan ook komen in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of nieuwe trucs leren. Bepaalde buitenactiviteiten zoals zwemmen, wandelen, ballen ophalen of vliegende schijven kunnen een goede uitlaatklep zijn voor het uitgeven van energie. Als u in een appartement woont, kunnen zelfs korte wandelingen in de gangen uw hond wat beweging geven, vooral bij slecht weer. Training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally kan ook een geweldige manier zijn om uw hond te oefenen.


Gezondheid van de Deens-Zweedse Boerderijhond

In de loop der jaren heeft de DSF bewezen een gezond ras te zijn, vrij van veel voorkomende gezondheidsproblemen, genetische of anderszins. In samenwerking met een verantwoordelijke fokker, kunnen degenen die een Deens-Zweedse Boerderijhond willen bezitten de opleiding krijgen die ze moeten weten over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras. Goede fokkers maken gebruik van genetische tests van hun fokdieren om de kans op ziekte bij hun puppy’s te verminderen.

Aanbevolen gezondheidstests

Heup- en elleboogtesten voor informatieve doeleinden

Geschiedenis van de Deens-Zweedse Boerderijhond

Tot een paar decennia geleden was de kleine boerhond, oorspronkelijk bekend als de Deense Pincher, een natuurlijk onderdeel van het Deense plattelandsleven. De Deense-Zweedse Boerderijhonden dagelijkse functies waren talrijk, waaronder muizen / ratten, veeherders, jachthonden, waakhonden en gezinsleden. Naarmate de levensstijl is veranderd, zijn kleinere familieboerderijen zeldzamer geworden, net als de trouwe werkende Boerderijhond.

Pogingen van de Deense en Zweedse kennelclubs om dit ras terug te brengen, culmineerden in 1987 met de eerste rasstandaard voor de Deens-Zweedse Boerderijhond. In 1998 werd een DSF geïmporteerd naar de Verenigde Staten om daar het eerste officiële fokprogramma op te zetten. De FCI-standaard voor het ras werd officieel gepubliceerd op 26 maart 2009. De Deens-Zweedse Boerderijhond werd opgenomen in de American Kennel Club Foundation Stock Services in 2011.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Deens-Zweedse Boerderijhond hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*