Home » Hondenrassen » Drever   De Drever is robuust en sterk in plaats van elegant en snel. Ze hebben een trotse houding, goed ontwikkelde spieren en behendig uiterlijk. Aanhankelijk, speels en lief, de Drever kan goed opschieten met de meeste andere rassen en is geweldig in groepen.

Over de Drever

De Drever werd ontwikkeld in het begin van de twintigste eeuw in Zweden. Jagen op herten was moeilijk vanwege het terrein en de kuddelocaties, dus jagers realiseerden zich al snel de voordelen van het gebruik van deze kortbenige, langwerpige hond om het hert over lange afstanden en ruw terrein recht naar hen te rijden. Een enthousiaste en gelijkaardige hond, de Drever is nooit agressief, nerveus of verlegen. Ze zijn tevreden in de meeste woonsituaties, maar hebben de neiging om vocaal te zijn bij het waarschuwen of tijdens het spelen.


Voeding voor de Drever

Je wilt je Drever een formule geven die tegemoet komt aan zijn unieke spijsverteringsbehoeften gedurende de verschillende fasen van zijn leven. Veel hondenvoerbedrijven hebben rasspecifieke formules voor kleine, middelgrote, grote en extra grote rassen. De Drever is een middelgroot ras.

Wat u uw hond geeft, is een individuele keuze, maar werken met uw dierenarts en / of fokker is de beste manier om de frequentie van maaltijden als puppy te bepalen en het beste dieet voor volwassenen om zijn levensduur te vergroten. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

drever

Uiterlijke verzorging

Het korte, grove haar van een Drever is gemakkelijk te onderhouden. Hoewel ze wat werpen, is deze hond echt een “wash-n-wear” -ras. Af en toe een bad houdt ze schoon en ziet er op hun best uit. Indien nodig kunnen nagels worden getrimd met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Hun oren moeten worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen die kan leiden tot een infectie. Tanden kunnen worden geborsteld.

Oefeningen voor de Drever

Drevers zijn een zeer speels ras en houden ervan om rond te hangen met hun mensen. Zolang ze wat stimulerende dagelijkse activiteit hebben, zijn ze ook tevreden met jou op de bank te liggen. Ze zijn geweldige metgezellen voor buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en wandelen en zijn het gelukkigst met een goed uitgebalanceerde routine. De Drever geniet enorm van elke activiteit om hun jachtvermogen en geurwerk te stimuleren, omdat ze uitstekende jagers zijn. Andere activiteiten om de energie van de Drever te verbruiken zijn onder andere Schuurjacht, Wounded Animal Recon, Schuurjacht, Lokkencoursing, Rally en Behendigheid.

Een jonge Drever opvoeden

Drevers zijn jagers en ze zullen zeker hun neus volgen, dus training om naar bevelen te luisteren is een must. Hoewel vriendelijk en liefdevol, als een hond, kan Drevers nog steeds koppig zijn, dus er moet een toewijding zijn aan zijn training


Gezondheid van de Drever

Sommige honden kunnen in hun leven worden geconfronteerd met gezondheidsuitdagingen, maar de meerderheid van Drevers zijn gezonde, gezonde honden. In samenwerking met een verantwoordelijke fokker kunnen potentiële eigenaren de opleiding krijgen die ze nodig hebben om te leren over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras.

Geschiedenis van de Drever

De kleine Duitse hond, de Westfaalse Dachsbracke, werd in 1910 in Zweden geïmporteerd. De eerste honden werden geregistreerd in 1913, maar er is weinig meer bekend over het ras vóór 1930. Vanaf dat moment kreeg het een reputatie als een zeer goede drijver van herten. Herten waren tot dan toe schaars, maar naarmate ze in aantal sterker werden en zich verder naar het noorden verspreidden, kregen jagers te horen over de voordelen van de jachthond met kortbenige herten. In 1947 kreeg de grotere Zweedse variëteit van de Bracke de naam Drever. In 1953 werd de Drever erkend als een Zweeds ras.

De Drever wordt beschouwd als de eerste keuze voor hertenjacht, maar het is ook een zeer betrouwbare jachthond voor de jacht op zowel haas als vos. In wezen moet de Drever worden gebouwd als een baanhond. Het moet de mogelijkheid hebben om efficiënt te werken op het Zweedse terrein en klimaat.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Drever hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*