Home » Hondenrassen » Duitse Jachtterrier   De Duitse Jachtterrier staat ook wel bekend als de Deutscher Jagdterrier, de Duitse Jachtterrier is moedig, duurzaam, vitaal, vol temperament, betrouwbaar, sociaal en trainbaar. Hij geniet altijd van zijn werk voor de baas.

Over de Duitse Jachtterrier

De Duitse Jachtterrier is een veelzijdige jachthond uit Duitsland. In het Duits betekent jagdterrier letterlijk ‘jachtterriër’. Hij is bijzonder geschikt voor het jagen onder de grond en als een doorspoelhond en is relatief klein, compact en goed geproportioneerd. Zijn dichte vacht, hard en ruw of natuurlijk en glad, is meestal zwart en bruin, maar kan ook donkerbruin of grijsachtig zwart zijn. De tan markeringen zijn op zijn wenkbrauwen, snuit, borst, benen en aan de basis van zijn staart. Hij kan ook kleine witte aftekeningen op zijn borst en tenen hebben.


Voeding voor de Duitse Jachtterrier

De Duitse Jachtterrier moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

duitse jachtterrier hondenrasUiterlijke verzorging

Afgezien van de normale wekelijkse verzorging, zal het af en toe bad je Duitse Jachtterrier schoon houden en er op zijn best uitzien. Verzorging kan een geweldige hechtingservaring zijn voor u en uw hond. De sterke, snelgroeiende nagels moeten regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen, wat kan leiden tot infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Duitse Jachtterrier

Opties voor lichaamsbeweging kunnen zijn: speeltijd in de achtertuin, bij voorkeur omheind, of meerdere keren per dag wandelen. Oefening kan ook komen in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of nieuwe trucs leren. Bepaalde activiteiten in de buitenlucht, zoals zwemmen, wandelen of ballen ophalen of vliegende schijven, kunnen een goede uitlaatklep zijn voor het uitgeven van energie. Als u in een appartement woont, kunnen zelfs korte wandelingen in de gangen uw hond wat beweging geven, vooral bij slecht weer. Training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally kan ook een geweldige manier zijn om uw hond te oefenen.

Gezondheid van de Duitse Jachtterrier

De meerderheid van Duitse Jachtterrier zijn gezonde honden. In samenwerking met een verantwoordelijke fokker kunnen degenen die een Duitse Jachtterrier willen bezitten de opleiding krijgen die ze moeten weten over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras. Goede fokkers maken gebruik van genetische tests van hun fokdieren om de kans op ziekte bij hun puppy’s te verminderen.


Geschiedenis van de Duitse Jachtterrier

Na de Eerste Wereldoorlog scheidde een kleine groep actieve jagers zich af van de veel grotere Fox-Terrier Club. Het was het doel van deze groep om een ​​ras te creëren uitsluitend gebaseerd op jachtprestaties. De ervaren jagers en cynologen Rudolf Frieß, Walter Zangenberg en Carl-Erich Grünewald besloten een zwartbruine jachthond te kiezen die bijzonder geschikt was voor ondergronds jagen. Een toeval ontstond ter ondersteuning van hun inspanningen: een directeur van de dierentuin, Lutz Heck, presenteerde Walter Zangenberg met vier zwarte en bruine terriërs waarvan werd gezegd dat ze uit rasechte Fox-Terrier-lijnen kwamen. Deze honden werden de basisvoorraad van de Duitse Jachtterrier.

Op dit moment voegde Dr. Herbert Lackner zich bij de oprichters. Na vele jaren van intensieve fokinspanningen en door bekwame kruisingen met de Old English Wirehaired Terrier en met de Welsh Terrier , zijn ze erin geslaagd het uiterlijk van hun ras te bepalen. Tegelijkertijd leggen ze veel nadruk op het fokken van een multi-getalenteerde, gemakkelijk te trainen, harde, tonggevende en water-gelukkige hond met een expliciet jachtinstinct. De Duitse Hunting Terrier Club (Deutscher Jagdterrier-Club eV) werd opgericht in 1926. Zoals altijd bleven de fokkers hun ras zeer zorgvuldig waarderen vanwege zijn bruikbaarheid als jachthond, zijn stabiliteit, zijn moed en gedrevenheid.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Duitse Jachtterrier hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*