Home » Hondenrassen » Duitse Pinscher   De slanke, no-nonsense Duitse Pinscher is een van de oudste rassen van Duitsland en het prototype van andere pinscher-rassen. Deze energieke, superintelligente hond werd eerst gebruikt als rattenvanger, maar kan worden getraind voor alle soorten hondenwerk.

Over de Duitse Pinscher

Strak, glanzend en gestroomlijnd, huisartsen zijn een waar genot voor hondenliefhebbers. Ze zijn opvallend en elegant, maar in alle opzichten eerlijk doggy – niets kieskeurigs of overdreven. Ze zullen ongeveer knie-hoog staan ​​voor de gemiddelde volwassene. Spieren rimpelen onder een glinsterende laag rood of zwart-blauw met rode accenten. Er is adel in het langwerpige, wigvormige hoofd en de donkere ogen zijn alert en enthousiast. Huisartsen bewegen met het soort sterke, gratis en gemakkelijke manier van lopen die je vertelt dat dit een zelfverzekerde metgezel is, klaar voor alles wat de dag zou kunnen brengen.


De Duitse Pinscher in het kort

De Duitse Pinscher is een middelgrote, kortharige hond, elegant van uiterlijk met een sterke vierkante bouw en matige lichaamsstructuur, gespierd en krachtig voor uithoudingsvermogen en behendigheid. Energiek, waakzaam, alert, behendig, onverschrokken, vastberaden, intelligent en loyaal, de Duitse Pinscher heeft de voorwaarden om een ​​uitstekende waakhond en metgezel te zijn. De Duitse Pinscher wordt ter plaatse onderzocht.

duitse pinscherVoeding voor de Duitse Pinscher

De Duitse Pinscher moet een hondenvoer van hoge kwaliteit krijgen dat geschikt is voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior) en activiteitenniveau. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts of de fokker van de hond als u vragen of opmerkingen heeft over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De korte, dichte jas van de Duitse Pinscher heeft weinig onderhoud nodig. Wekelijkse verzorging met een borstel en af ​​en toe een bad houdt hem glanzend en ziet er op zijn best uit. Zoals bij alle rassen, moeten zijn nagels maandelijks worden geknipt als ze niet op natuurlijke wijze worden versleten, omdat te lange nagels pijnlijk kunnen zijn en problemen kunnen veroorzaken bij het lopen en rennen. Zijn oren moeten wekelijks worden gecontroleerd en indien nodig worden gereinigd van vuil of overtollige was.

Oefeningen voor de Duitse Pinscher

De Duitse Pinscher is een behendig en atletisch ras met veel energie dat dagelijks veel beweging nodig heeft voor zijn fysieke en mentale welzijn. Het ras is middelgroot en robuust, met een sterke prooidrift. Alert en intelligent, ze zijn uitstekende prestatiehonden en metgezellen. Ze blinken uit in alles wat hun aanzienlijke fysieke en mentale vaardigheden uitdaagt, waaronder hondensporten zoals gehoorzaamheid, behendigheid, rally, tracking en schuurjachten.


Een jonge Duitse Pinscher opvoeden

Duitse Pinschers zijn zeer intelligent – zozeer zelfs dat ze manipulatief kunnen zijn. Ze vereisen een stevige en deskundige eigenaar, bij voorkeur met eerdere ervaring met andere werkhonden. Dit opzettelijke, ondeugende ras vereist veel vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining . De belangrijkste uitdaging is om de Duitse Pinscher geïnteresseerd en betrokken te houden. Hij is een energieke hond die alert is op zijn omgeving; hij is nieuwsgierig en zal alles verkennen wat nieuw en interessant is. Ze zijn niet ideaal als eerste ras voor onervaren hondenbezitters.

Gezondheid van de Duitse Pinscher

Duitse Pinschers zijn typisch robuuste, gezonde honden, hoewel er enkele voorwaarden zijn waaraan het ras gevoelig kan zijn. Deze omvatten heupdysplasie , oogziekte en de ziekte van von Willebrand. Er is een kleine incidentie van hartproblemen en er zijn ook enkele vertraagde post-vaccincomplicaties gemeld binnen het ras. Verantwoordelijke fokkers testen alle fokdieren op omstandigheden die het ras kunnen beïnvloeden. De tanden moeten vaak worden gepoetst met een tandpasta die is ontworpen voor honden. Regelmatige bezoeken aan de dierenarts voor controles en parasieten bestrijding helpen de hond een lang, gezond leven te garanderen.

Aanbevolen gezondheidstests

Heup evaluatie
Oogarts Evaluatie
Von Willebrand’s Disease DNA Test
Cardiaal onderzoek

Geschiedenis van de Duitse Pinscher

De Duitse Pinscher is een van de oudste rassen van zijn vaderland. Als de voorouder van de Dwergpinscher en de immer populaire Doberman, onder andere Duitse rassen, kan worden gezegd dat het de prototypische pinscher is. (Een behulpzame historicus vertelt ons dat ” pinscher ‘een Germaanse vorm lijkt te zijn van het Franse woord’ tang ‘, wat betekent grijpen of knijpen.) En grijpen en knijpen zijn toepasselijke beschrijvingen van hoe huisartsen oorspronkelijk de kost verdienden: rat doden. De huisartsen van vandaag zijn uitstekende waakhonden en waakzame gezinsvoogden.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Duitse Pinscher hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*