Home » Hondenrassen » Duitse Spitz   De Duitse Spitz is altijd attent, levendig en uitzonderlijk toegewijd aan zijn eigenaar. Hij is zeer leerzaam en gemakkelijk te trainen. Zijn wantrouwen tegenover vreemden en gebrek aan jachtinstinct maken hem de ideale waakhond voor het huis. Zijn onverschilligheid voor het weer, robuustheid en levensduur zijn zijn meest opvallende eigenschappen.

Over de Duitse Spitz

Spitzrassen zoals de Duitse Spitz zijn boeiend vanwege hun prachtige jassen, gemaakt om op te vallen door een overvloedige ondervacht. Vooral indrukwekkend is zijn sterke, manenachtige kraag om zijn nek, die een plooikraag wordt genoemd, en de borstelige staart die moedig over zijn rug wordt gedragen. Zijn foxy hoofd, alerte ogen en kleine, puntige, dicht bij elkaar geplaatste oren geven de Duitse Spitz zijn unieke brutale uiterlijk. Zijn vacht is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, zwart, crème, goud, zwart en bruin, sable en chocoladebruin. Hoewel gemakkelijk te trainen, kan dit levendige en intelligente ras ook een onafhankelijke streak hebben. Indien goed opgeleid (om niet te luidruchtig te zijn) en goed gesocialiseerd, zal de Duitse Spitz zich graag mengen met andere mensen en honden.


Voeding voor de Duitse Spitz

Je wilt je Duitse Spitz een formule geven die tegemoet komt aan zijn unieke spijsverteringsbehoeften gedurende de verschillende fasen van zijn leven. Veel hondenvoerbedrijven hebben rasspecifieke formules voor kleine, middelgrote, grote en extra grote rassen. De Duitse Spitz is een klein ras.

Wat u uw hond geeft, is een individuele keuze, maar werken met uw dierenarts en / of fokker is de beste manier om de frequentie van maaltijden als puppy te bepalen en het beste dieet voor volwassenen om zijn levensduur te vergroten. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

duitse spitzUiterlijke verzorging

De Duitse Spitz heeft een overvloedige dubbele vacht, die twee keer per jaar werpt. Gedurende die tijd wordt de hele ondervacht in een periode van ongeveer 2 tot 3 weken afgestoten. Dagelijks borstelen zal nodig zijn om zijn oude jas te verwijderen en zijn haar zal onvermijdelijk over uw kleding, meubels en vloer liggen. Het goede nieuws is dat zijn verlies de rest van het jaar vrij minimaal is. Een snelle borstel om de paar dagen en een grondige verzorging eenmaal per week volstaan ​​om matten en knopen te voorkomen. Zijn haar mag nooit helemaal worden afgeknipt, omdat je de isolerende eigenschappen van zijn jas verwijdert. Hij hoeft ook niet vaak te worden gebaad. Modder kan uit zijn jas worden geborsteld als hij eerst mag drogen.

Oefeningen voor de Duitse Spitz

Een matige hoeveelheid regelmatige lichaamsbeweging volstaat voor de Duitse Spitz. Hoewel langere activiteit niet nodig is, zal hij graag een uitgebreide wandeling bijhouden. Het wordt ten zeerste aanbevolen om een ​​veilige plek voor lichaamsbeweging te bieden, omdat hij een zeer nieuwsgierige hond is en door de kleinste gaten kan wurmen op zoek naar andere avonturen. Vijvers zijn ook een gevaar voor dit ras en moeten worden omheind. Oefening kan ook komen in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of hem nieuwe trucs leren. Als u in een appartement woont, kunnen zelfs korte wandelingen in de gangen uw hond wat beweging geven, vooral bij slecht weer.

Even belangrijk is dat je je Duitse Spitz niet te verveelt. Hij is een levendig en intelligent ras en, als hij de hele dag niets te doen heeft, kan hij destructief worden of overmatig blaffen.

Een jonge Duitse Spitz opvoeden

Zeer intelligent, de Duitse Spitz leert snel en staat te popelen om motiverende methoden te behagen. Hij reageert echter niet goed op het feit dat hij dingen moet doen. Een gedragskenmerk dat je misschien met training wilt bedwingen, is zijn natuurlijke reactie om te blaffen naar iets nieuws of ongewoons. Gefokt om een ​​waakzame waakhond te zijn, hij is natuurlijk zeer vocaal, maar dit mag geen probleem worden. Je buren zullen je er ook niet voor bedanken. Met een goede training kan dit ras uitblinken in mini behendigheid heelwork naar muziek en gehoorzaamheid.

Gezondheid van de Duitse Spitz

Sommige gevallen van PRA (Progressive Retinal Atrophy), RD (Retinal Dysplasia) en Patella Luxation zijn waargenomen in de Duitse Spitz, maar de meerderheid van dit ras is over het algemeen gezond. Pups mogen alleen worden gekocht bij verantwoordelijke fokkers die hun fokdieren in het oog testen. Werken met een gerenommeerde fokker, kunnen toekomstige eigenaren de opleiding krijgen die ze nodig hebben om te leren over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras.

Geschiedenis van de Duitse Spitz

De Duitse Spitz is een van de oudste hondenrassen en de oudste afkomstig uit Midden-Europa. Allereerst moet worden opgemerkt dat de FCI de Duitse Spitz beschouwt als in dezelfde familie als de Pomeranian / Toy Spitz (de kleinste) en de Keeshond / Wolfspitz (de grootste), met drie maten Duitse Spitz in het midden (reus, medium en miniatuur.) Daarom is de geschiedenis van de Duitse Spitz verweven met deze twee andere rassen.


De eerste referenties van de spitz zijn te vinden in 1450 toen graaf Eberhard Zu Sayn van Duitsland opmerkte dat de hond een dappere verdediger van het huis en de velden was. De provincie Pomerania, een historische regio aan de zuidkust van de Oostzee tussen het moderne Duitsland en Polen, was de thuisbasis van veel van de vroege leden van dit ras, vandaar de vroege naam van Pomeranian.

Wat de kleine spits in bulk mist, maken ze goed in alertheid en stem. Handelaars en vissers namen deze honden mee op hun boten als waakzame waakhonden voor hun goederen. Op boerderijen werd het acute gehoor van de spitz gebruikt voor vroege waarschuwingen van indringers. Ze gingen rechtop zitten op alles wat hoog was en gebruikten hun hoge alarmschors bij het eerste teken van iets vreemds. In Duitsland worden ze soms mistbeller genoemd, wat mest- blaffabers betekent.

Oorspronkelijk een boerenhond, werd de spitz populair bij de royalty en de hogere klasse van Engeland. In de 18e eeuw, toen George I de troon nam, hadden hij en zijn Duitse vrouw natuurlijk veel Duitse bezoekers aan het hof en hadden ze hun spitzhonden meegenomen. Koningin Charlotte, vrouw van George III, en koningin Victoria waren ook toegewijde fans van het ras in hun tijd.

Het begin van de Eerste Wereldoorlog zag een snelle achteruitgang van het ras en het was pas in 1975, nadat verschillende Keeshonds werden geïmporteerd uit Nederland en gefokt met grotere Pomeranians, dat het ras een comeback maakte.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Duitse Spitz hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*