Home » Hondenrassen » Duitse Staande Langhaar   Een goede manier om de Duitse Staande Langhaar te beschrijven is dat het uiterlijk de continentale versie van een Setter is: een wijzende hond met volle staart en een lange vacht met dichte waakharen en een matige ondervacht. Een opmerkelijk verschil is de genegenheid van de GLP voor zwemmen en dus voor jacht op watervogels. De vachtkleur weerspiegelt het mengsel van markeringen dat lijkt op een Duitse kortharige.

Over de Duitse Staande Langhaar

Duitse Langharige Aanwijzers zijn een geweerhond en daarom wordt van hen verwacht dat ze een spel zoeken, aanwijzen, volgen en ophalen. Ze kunnen uitblinken in alle soorten jachtsituaties: watervogels jagen, zoeken naar hooggelegen wildvogels, of het ophalen van bont wild in het bos of prairies, meestal konijn en eekhoorn in Noord-Amerika. Ze hebben een uniek vermogen om van een rustig huisdier naar een vurige, gepassioneerde jager te kunnen overschakelen. Al meer dan een eeuw gefokt voor de jacht, zijn ze een superieure, beproefde jachtgenoot.


De Duitse Staande Langhaar in het kort

Duitse Staande Langhaaren hebben dezelfde voedingsbehoeften als alle andere sportrassen: een aanbevolen tweemaal daags voedingsrantsoen van hoge kwaliteit. Veel hondenvoerbedrijven hebben rasspecifieke formules voor kleine, middelgrote, grote en extra grote rassen. Duitse Langharige Aanwijzers zijn een middelgroot ras en kunnen een levensduur hebben die varieert van 12 tot 14 jaar.

Wat u uw hond geeft, is een individuele keuze, maar werken met uw dierenarts en / of fokker is de beste manier om de frequentie van maaltijden als puppy te bepalen en het beste dieet voor volwassenen om zijn levensduur te vergroten. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

duitse staande hondenrasUiterlijke verzorging

De Duitse Langharig vereist regelmatig onderhoud, vooral als hij door verschillende terreinen en zware dekking jaagt. Zijn lange vacht trekt boren aan, die mogelijk moeten worden afgeknipt om te verwijderen, en de basis van zijn oren zijn gevoelig voor knopen. Wanneer gejaagd in zware dekking, kan zijn volledige staart schaafwonden ontwikkelen. Anders zal het af en toe borstelen en baden hem op zijn best houden. Zijn nagels kunnen indien nodig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Zijn oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen die kan leiden tot een infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Duitse Staande Langhaar

Duitse Staande Langhaarigen zijn inderdaad veel energie met een goede fokkerij en hebben een enorme jacht en verlangen. Ze hebben veel beweging en aandacht nodig en moeten in de huishoudens van enthousiaste vogeljagers zijn. Ze zijn niet geschikt voor occasionele jagers. Naast jagen, kunnen andere opties voor oefening speeltijd in de achtertuin zijn, bij voorkeur omheind, of meerdere keren per dag wandelen. Andere buitenactiviteiten zoals zwemmen en wandelen kunnen een goede uitlaatklep zijn voor het uitgeven van energie. Training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally kan ook een geweldige manier zijn om uw hond te oefenen.

Een jonge Duitse Staande Langhaar opvoeden

Met goed fokken, zijn Duitse Staande Langhaar enthousiast om te behagen, intelligent en zeer trainbaar. Ze bezitten een hoge energie en hebben daarom veel aandacht en oefening nodig.


Gezondheid van de Duitse Staande Langhaar

Duitse Staande Langhaar zijn een robuust ras, zonder bekende aangeboren problemen tot nu toe. In samenwerking met een verantwoordelijke fokker, kunnen diegenen die een Duitse Langharige Wijzer willen bezitten de opleiding krijgen die ze moeten weten over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras. Goede fokkers maken gebruik van genetische tests van hun fokdieren om de kans op ziekte bij hun puppy’s te verminderen.

Aanbevolen gezondheidstests

Heupen
Ogen
Tanden
Schouders

Geschiedenis van de Duitse Staande Langhaar

De Duitse Staande Langhaar (Deutsch-Langhaar) is een van de oudste van de continentale Pointers en combineert de bloedlijnen van een vogel-, havik- en waterhond evenals van Bracken (Scenthounds). Hij heeft daarom ruimte voor grote veelzijdigheid. Veel honden van het Langhaar-type zijn te zien in Europese olieverfschilderijen en koperplaten met jacht, die door valkeniers werden gebruikt voorafgaand aan de jacht op komstwapens. De eerste kennelverenigingen werden in de jaren 1870 door fokkers opgericht. Sinds 1879 wordt er puur gefokt en werden de belangrijkste kenmerken van het ras vastgesteld. In 1897 schreef Baron von Schorlemer de eerste standaard voor de Duitse Langharige en legde daarmee de basis voor de pure fokkerij van vandaag.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Duitse Staande Langhaar hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*