Home » Hondenrassen » Duitse Wachtelhond   De Duitse Wachtelhund heeft een geur- en bloedvolgvermogen vergelijkbaar met een bloedhond en kan een 40 uur oud spoor volgen. Op een nieuwe game trail, moet het vocaliseren om jagers te informeren over zijn locatie. Ze zijn een veelzijdig ras, vrijwel onbekend bij het Duitse niet-jagende publiek, en is alleen in handen van jagers, jachtopzieners en professionele jagers in Duitsland.

Over de Duitse Wachtelhund

De Duitse Wachtelhund is een middelgrote, langharige, zeer gespierde jachthond met een nobel hoofd en sterk bot. Hun scherpe jachtlust en vermogen maken het een ideale hond voor jagers en vanwege hun aangeboren liefde voor water, worden ze vaak gebruikt om op watervogels te jagen. De naam van de Duitse Wachtelhund, Duitse kwartelhond, houdt verband met zijn vermogen als een vogelvlaag in het hoogland en is ook bekend als de Duitse Spaniel.


De Duitse Wachtelhond in het kort

De Duitse Wachtelhond is een middelgrote, langharige, zeer gespierde blozende hond met nobele kop en sterk bot. Al met al langer dan hoog, maar nooit hoog op de benen.

Voeding voor de Duitse Wachtelhond

U wilt uw Duitse Wachtelhund een formule geven die tegemoet komt aan zijn unieke spijsverteringsbehoeften gedurende de verschillende fasen van zijn leven. Veel hondenvoerbedrijven hebben rasspecifieke formules voor kleine, middelgrote, grote en extra grote rassen. De Duitse Spaniel is een middelgroot ras.

Wat u uw hond geeft, is een individuele keuze, maar werken met uw dierenarts en / of fokker is de beste manier om de frequentie van maaltijden als puppy te bepalen en het beste dieet voor volwassenen om zijn levensduur te vergroten. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

duitse wachtelhond

Uiterlijke verzorging

De vacht van de Duitse Wachtelhond is kort en fijn op het hoofd en lang op het lichaam, waar hij sterk, dik, golvend of krullend is, met voldoende ondervacht om bescherming te bieden. Het is ook goed bevederd.

Afgezien van de reguliere wekelijkse verzorging, zal het af en toe een bad ervoor zorgen dat uw hond schoon blijft en er op zijn best uitziet. Verzorging kan een geweldige hechtingservaring zijn voor u en uw huisdier. Hun sterke, snelgroeiende nagels moeten regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Hun oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen die kan leiden tot een infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Duitse Wachtelhond

Opties voor lichaamsbeweging zijn onder andere speeltijd in de achtertuin, bij voorkeur omheind of meerdere keren per dag wandelen. Oefening kan ook komen in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of nieuwe trucs leren. Bepaalde buitenactiviteiten zoals zwemmen, wandelen, ballen ophalen of vliegende schijven kunnen een goede uitlaatklep zijn voor het uitgeven van energie. Training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally kan ook een geweldige manier zijn om uw hond te oefenen. De Duitse Spaniel is een jachtras en doet het daarom het beste met ten minste een matige hoeveelheid ruimte om te rennen, spelen en snuiven.

Gezondheid van de Duitse Wachtelhond

Over het algemeen is de Wachtelhund een gezonde hond met weinig genetische problemen. In samenwerking met een verantwoordelijke fokker kunnen potentiële eigenaren de opleiding krijgen die ze nodig hebben om te leren over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras.


Geschiedenis van de Duitse Wachtelhond

In de jaren 1880 besloot een groep Duitse jagers om de Stober te recreëren, een veelzijdig ras dat al in 1719 in de Duitse geschiedenis werd genoemd. De Stober stond erom bekend dat het een geurvolgvermogen heeft dat vergelijkbaar is met dat van een bloedhond. De Duitsers verkregen overblijfselen van dat ras gevonden in Beieren en fokten ze met andere sportieve spaniels die een bewezen passie voor de jacht hadden. Ze produceerden de Wachtelhund (uitgesproken als ‘Valk-tel-hund’) en het ras werd officieel erkend in 1903. De Duitse Wachtelhund-club wordt de Verein fur Duitse Wachtelhund (VDW) genoemd. In Duitsland bezitten alleen jachtopzieners en jagers dit ras, ze worden niet verkocht aan het niet-jagende publiek.

Verschillende Wachtelhunds werden eind jaren vijftig en begin jaren zestig naar de Verenigde Staten gebracht, maar werden slechts één of twee keer gefokt, met in totaal 17 honden. Geen daarvan werd geregistreerd in Noord-Amerika.

In Canada hebben verschillende individuen, gidsen en jachtzaken de afgelopen twintig jaar Wachtelhunds in hun bezit gehad en gebruikt als spoelmachines, retrievers en om gewonde zwarte beer op afstand te houden en te houden. In 1993 en 1994 importeerde Dave Pepe een paar Wachtelhunds naar de Verenigde Staten en fokte ze vier keer met 38 pups. Sindsdien zijn er verschillende andere honden geïmporteerd en zijn er veel fokactiviteiten geweest. Tegenwoordig zijn er ongeveer 100 tot 150 honden in de VS en Canada.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Duitse Wachtelhond hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*