Home » Hondenrassen » Dwergschnauzer   De Dwergschnauzer is de kleinste van de drie Schnauzer-rassen en is een over het algemeen gezonde, langlevende en laaguitlopende metgezel. Voeg een extravert karakter, een draagbaar formaat en een sportief uiterlijk toe en je hebt een ideale gezinshond.

Over de Dwergschnauzer

Gedrongen, robuuste kleine honden van 25 tot 30 centimeter, Dwergschnauzers werden gefokt uit hun grotere neven, Standaard Schnauzers. De bossige baard en wenkbrauwen geven Minis een charmante, mensachtige uitdrukking. De harde, draadachtige vacht is verkrijgbaar in drie kleurenpatronen: zout en peper, zwart en zilver en effen zwart. Gemaakt om all-round boerderijhonden en ratels te zijn, ze zijn taai, gespierd en onverschrokken zonder agressief te zijn.


De Dwergschnauzer is een heldere, vriendelijke, trainbare metgezel, klein genoeg om zich aan te passen aan het leven in een appartement, maar onvermoeibaar genoeg om hectare landbouwgrond te patrouilleren. Ze kunnen goed opschieten met andere dieren en kinderen. Mini’s zijn stoere kleine jongens en genieten van krachtig spel. Thuis- en gezinsgericht maken ze geweldige waakhonden.

De Dwergschnauzer in het kort

De Dwergschnauzer is een robuuste, actieve hond van het type terriër, die lijkt op zijn grotere neef, de standaard Schnauzer, in het algemeen uiterlijk, en van een alerte, actieve instelling. Fouten – Type – Toyishness, ranginess of grofheid.

DwergschnauzerVoeding voor de Dwergschnauzer

De Dwergschnauzer moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel geproduceerd of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De Dwergschnauzer heeft een dubbele laag – een draadachtige toplaag, met een zachte ondervacht – waarvoor regelmatig borstelen, kammen en verzorgen nodig is om er op zijn best uit te zien. Het ras werpt heel weinig. Voor de showring wordt een deel van de vacht van de hond regelmatig met de hand “gestript”. De meeste eigenaren van huisdier Dwergschnauzers kiezen ervoor om de vacht te laten knippen met een tondeuse door een professionele trimmer. Dit moet elke vijf tot acht weken worden gedaan zodat de hond er op zijn best uitziet. De Dwergschnauzer moet een keer per maand een bad nemen , afhankelijk van zijn omgeving. Nagels moeten maandelijks worden getrimd en oren moeten wekelijks worden gecontroleerd op puin of overtollige was en indien nodig worden schoongemaakt.

Oefeningen voor de Dwergschnauzer

Dwergschnauzers zijn alert en levendig en hebben regelmatige dagelijkse lichaamsbeweging nodig om hun geestelijke en lichamelijke gezondheid te behouden. Ze hebben een gemiddeld energieniveau en kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan het leven in de stad of op het platteland. Het ras profiteert van het hebben van een omheind gebied waar ze veilig een bal kunnen rennen en achtervolgen en kunnen spelen met hun eigenaar. Hun grootste vreugde is om bij hun familie te zijn en samen activiteiten te doen. Dwergschnauzers hebben een sterke prooidrift, dus mogen ze nooit aan de leiband worden toegestaan ​​als ze zich niet in een omheind gebied bevinden, omdat ze misschien niet de neiging weerstaan ​​om kleine dieren te achtervolgen.

Een jonge Dwergschnauzer opvoeden

Dwergschnauzers zijn vriendelijk, levendig en enthousiast om te behagen, en ze leren snel. De hoge intelligentie van het ras maakt het noodzakelijk om de training leuk en interessant te houden, omdat ze zich kunnen vervelen met herhaling. Ze moeten vanaf jonge leeftijd worden gesocialiseerd en zowel hond als eigenaar kunnen ook profiteren van puppy-trainingslessen . De Dwergschnauzer is een uitstekende metgezel en kan het heel goed doen in een aantal hondensporten, waaronder behendigheid, gehoorzaamheid, rally en earthdog- evenementen.


Gezondheid van de Dwergschnauzer

De Dwergschnauzer is over het algemeen een gezond ras. Er zijn een paar aandoeningen waar het ras vatbaar voor kan zijn, waaronder staar, hyperlipidemie, pancreatitis, levershunts en urinestenen. Verantwoordelijke fokkers zullen fokdieren laten testen op gezondheidsproblemen die het ras kunnen beïnvloeden. Eigenaars moeten de algemene toestand van hun hond in de gaten houden en hun dierenarts raadplegen als er vragen of opmerkingen zijn. Tandheelkundige zorg is een belangrijk aspect van de algehele gezondheid en de tanden van de hond moeten regelmatig worden geborsteld.

Aanbevolen gezondheidstests

Oogarts Evaluatie
Cardiaal onderzoek

Geschiedenis van de Dwergschnauzer

Het ras dat tegenwoordig bekend staat als de standaardschnauzer, een van de beste allround boerderijhonden van Europa, heeft een afkomst die teruggaat tot minstens de 15e eeuw. Oude Duitse boeren fokten de standaard tot op miniatuurformaat, hoe beter om te werken als onverschrokken boerenerf klettert.

Met zijn rattenhondenachtergrond woont de Dwergschnauzer in de AKC Terrier Group bij andere verkleinende rattenvangerrassen. Maar de Mini is uniek onder de AKC-terriërs omdat hij geen Brits bloed in zijn aderen heeft. De overgrote meerderheid van de terriërrassen werd ontwikkeld op de Britse eilanden. De enkelingen die buiten Groot-Brittannië zijn gemaakt – bijvoorbeeld de Rat Terrier of de Cesky Terrier – zijn gemaakt met kruisen op bestaande Britse rassen.

Alleen onder terriërs, is de Dwergschnauzer volledig een product van Continentale voorraad: Standaard Schnauzer, Affenpinscher en Poedel. Dit verklaart dat hoewel de Mini is geboren uit het traditionele werk van kleine terriërs, zijn persoonlijkheid heel anders is. Niet voor hem is de zware onafhankelijkheid van de Schotse Terriër of het vurige temperament van de Ierse Terriër. Integendeel, hij is een openlijk vriendelijke hond, energiek maar gehoorzaam en bereid om te behagen.

Voor het grootste deel liggen de rattingdagen van de Dwergschnauzer lang achter hem. Tegenwoordig is hij vooral bekend als een charmante en aantrekkelijke metgezel en een vaste winnaar op hondenshows hier en in het buitenland. Van de drie Schnauzer-rassen scoort de Miniatuur consistent het hoogst in registraties.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Dwergschnauzer hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*