Home » Hondenrassen » Engelse Foxhound   De Engelse Foxhound is een aanzienlijke galopperende hond met een groot uithoudingsvermogen. Zijn lange benen zijn recht als een poort en net zo stevig. De achterkant is perfect vlak. En de borst is erg diep, “meisjesachtig” maar liefst 31 centimeter op een hond van 29 centimeter op de schouder, wat zorgt voor voldoende longkracht voor een afmattend jacht. Deze pack-georiënteerde, geur-aangedreven honden zijn zachtaardig en sociaal, maar worden zelden gezien als huisdieren.
Ze kunnen zo worden aangedreven door een oerinstinct dat ze nergens anders toe doen, inclusief training. Het bezit van deze nobele wezens kan het beste worden overgelaten aan jagers die kennels pakken honden hebben of aan diegenen die ervaren zijn in het aangaan van de speciale uitdagingen van het leven met snelle, krachtige honden die voor de jacht zijn bedraad.


Over de Engelse Foxhound

De Engelse Foxhound is de belichaming van waar serieuze hondenfokkers naar streven: schoonheid, balans en bruikbaarheid. De lange benen zijn recht als een poort en net zo stevig. De achterkant is perfect vlak. En de borst is erg diep, “meisjesachtig” maar liefst 31 inch op een hond van 24 inch op de schouder, wat zorgt voor voldoende longkracht voor een afmattend jacht. “Naast een oud Grieks standbeeld,” schreef een dichter, “zijn er weinig combinaties van gratie en kracht als in een fijne Foxhound.”

De Engelse Foxhound in het kort

Moet van volledige grootte zijn, maar zeker niet zwaar. Brow uitgesproken, maar niet hoog of scherp. Er moet een goede lengte en breedte zijn, voldoende om een ​​hondenhond een omtrek voor de oren van volledig 16 inch te geven. De neus moet lang (2½ centimeter) en breed zijn, met open neusgaten. Oren gaan laag liggen en liggen dicht bij de wangen. De meeste Engelse honden zijn “afgerond”, wat betekent dat ongeveer 2,5 centimeter van het uiteinde van het oor wordt gehaald. De tanden moeten vierkant samenkomen, ofwel een varkensmond (voorbijgeschoten) of onderbeugel als een diskwalificatie.

engelse foxhound

Voeding voor de Engelse Foxhound

De Engelse Foxhound moet een hondenvoer van hoge kwaliteit krijgen dat geschikt is voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior) en activiteitenniveau. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts of de fokker van de hond als u vragen of opmerkingen heeft over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De korte, harde, dichte en glanzende vacht van de Engelse Foxhound vereist minimaal onderhoud. Een wekelijkse poetsbeurt met een zachte borstel of een hondenhandschoen zal helpen om vuil en losse haren te verwijderen en de hond op zijn best te houden, en af ​​en toe een bad (met een milde shampoo) kan hem helpen een hondengeur te hebben. De oren moeten regelmatig worden geïnspecteerd en indien nodig worden gereinigd met zacht gaas en een oorreinigingsoplossing – de fokker van de hond of de dierenarts kan een goed merk aanbevelen om te gebruiken. De nagels moeten vaak worden getrimd als ze niet op natuurlijke wijze worden versleten, omdat te lange nagels de hond ongemak en problemen met lopen en rennen kunnen veroorzaken.

Oefeningen voor de Engelse Foxhound

De Engelse Foxhound is een gemakkelijke hond, maar heeft voldoende dagelijkse lichaamsbeweging en buitenactiviteiten nodig. Het ras is goed voor een actief gezin met veel areaal. Foxhounds worden niet aanbevolen voor het leven in een stad of appartement, omdat hun ruimte te beperkt is. Het zijn energieke honden, maar met de juiste hoeveelheid beweging zijn ze zachtaardig, sociaal en ontspannen binnenshuis. Omdat ze gefokt zijn om kilometers te rennen, kunnen ze goede wandel- en hardloopgenoten zijn. Dagelijkse lange, stevige wandelingen zijn belangrijk voor dit ras. Als geurhonden, willen ze misschien wegrennen en een interessante geur verkennen, dus het is belangrijk om de hond aan de lijn te houden, tenzij in een veilig afgesloten ruimte. Het ras kan deelnemen aan gehoorzaamheid, volgen, behendigheid, coursing-vaardigheidstests, rally en andere hondensporten en -activiteiten.

Een jonge Engelse Foxhound opvoeden

Zoals veel andere honden, hebben Engelse Foxhounds over het algemeen een onafhankelijk karakter en kunnen ze koppig zijn. Training vereist consistentie, geduld en een goed begrip van het temperament van de geurhond. Ze reageren goed op kalm, liefdevol, maar stevig leiderschap en zijn bereid en in staat om gehoorzaam te zijn zodra de pakketvolgorde is vastgesteld. Als roedelhonden houden ze van het gezelschap van andere honden en mensen, dus ze doen het goed in gezinnen met andere honden en kinderen. Vroege socialisatie en puppytraining worden aanbevolen en helpen ervoor te zorgen dat de Engelse Foxhound uitgroeit tot een goed aangepaste, goed gemanierde metgezel.

Gezondheid van de Engelse Foxhound

Engelse vossen zijn over het algemeen gezonde honden. Er zijn verschillende gezondheidsoverwegingen waar eigenaren op moeten letten; grote en diep bovenlijf rassen zijn vatbaar voor maag-dilatatie-volvulus of opgeblazen gevoel , een plotselinge, levensbedreigende maagaandoening . Engelse Foxhound-eigenaren moeten leren waar ze op moeten letten en welke acties ze moeten ondernemen als ze zich voordoen. Laaghangende oren zoals de Foxhound’s kunnen gevoelig zijn voor infecties , dus de oren moeten regelmatig worden gecontroleerd. De tanden moeten vaak worden gepoetst met een tandpasta die is ontworpen voor honden. Regelmatige bezoeken aan de dierenarts voor controles en parasieten bestrijding helpen de hond een lang, gezond leven te garanderen.


Geschiedenis van de Engelse Foxhound

In het middeleeuwse Engeland jaagden aristocraten en hun honden op hert in de uitgestrekte bossen die Groot-Brittannië hadden ingehaald tijdens de donkere middeleeuwen die volgden op de val van het Romeinse rijk. Het doden van vossen, die sluwe kippenhokstropers, werd slechts beschouwd als een karwei voor nederige boeren en tuiniers.

Dit veranderde met het afnemen van de middeleeuwen, naarmate de bevolking groeide, de bossen zich terugtrokken en de hertenpopulatie afnam. De Britse adel, die hun geritualiseerde paarden-en-honden tijdverdrijf wilde voortzetten, stopte langzaam de jacht op herten ten gunste van een nieuw type steengroeve: de rode vos.

De traditionele Britse foxhunt, met roeden brullende honden en bereden jagers donderend over glooiend gras en heg, begon in de jaren 1600. “Masters of hounds” ontwikkelde een hond voor dit lordime tijdverdrijf door grote hertenjachthonden (voor neus en uithoudingsvermogen) te fokken tot leggy Greyhound-type honden (voor snelheid en behendigheid). Het resultaat was de Engelse Foxhound, wiens vorm en houding vandaag opmerkelijk ongewijzigd zijn gebleven.

Rond 1700 waren vossenjagers een grote woede onder de Engelse bovenlaag. Koloniale Amerikaanse sporters, waaronder George Washington en zijn rijke buren in Virginia, creëerden een beetje van hun moederland door foxhunts in Engelse stijl op hun plantages te organiseren. Washington was een sleutelfiguur bij het creëren van de Amerikaanse Foxhound, een slankere, langere hond ontwikkeld door kruisen van Engelse Foxhounds naar geïmporteerde Franse honden uit de kennels van de Markies de Lafayette. Het is waarschijnlijk ook dat Engelse Foxhound-bloed door de aderen van coonhound-rassen loopt, ontwikkeld door Amerikaanse frontiersmen.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Engelse Foxhound hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*