Home » Hondenrassen » Eurasier   De Eurasier is een middelgrote hond met een dikke, middellange vacht die in verschillende kleuren kan komen. Zelfverzekerd, kalm en evenwichtig, hij is loyaal aan het hele gezin, maar gereserveerd tegenover vreemden. Hij moet in nauw contact met zijn familie leven, omdat hij niet geschikt is om in kennels te worden gehouden of buiten vast te zitten.

Over de Eurasier

De Eurasier is verkrijgbaar in een prachtige reeks kleuren. Alle vachtkleuren zijn toegestaan ​​volgens de rasstandaard, behalve leverkleur, zuiver witte en onregelmatige witte vlekken. Eurasiers kunnen paarse tongen, roze tongen of gevlekte tongen hebben. Ze kunnen ook donkere gezichtsmaskers of lichte, zogenaamde omgekeerde maskers hebben. Eurasiers zijn kalm, zachtaardig, zachtaardig, liefhebbend, intelligent en zelfverzekerd.


Voeding voor de Eurasier

Zoals alle honden, moet Eurasiers alleen worden gevoerd met voedsel van hoge kwaliteit. Het kunnen kieskeurige eters zijn en geen grote hoeveelheden voedsel eten. In plaats daarvan genieten Eurasiers van een verscheidenheid aan voedingsmiddelen en door hun dieet te veranderen, kunnen ze voorkomen dat ze zich vervelen met één soort voedsel. Hoewel kieskeurig, is het mogelijk om ze kennis te laten maken met verschillende soorten voedsel. Elke hond heeft zijn of haar individuele voorkeuren. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

eurasier hondUiterlijke verzorging

Om ze schoon en gelukkig te houden, hebben Eurasiers een keer per week tot tweewekelijks grondig kammen / borstelen met lichaamscontroles op bramen of ongedierte nodig; een reiniging van hun ogen, oren en een controle van hun kussens; en af ​​en toe nagelknipsels, indien nodig (vooral hun dauwklauwen). Ze hebben weinig lichaamsgeur en vereisen niet vaak baden. Gewoonlijk werpen Eurasiers hun gehele ondervacht een of twee keer per jaar af voor een periode van ongeveer 3 weken. Tijdens het afwerpen van de onderlaag zijn dagelijkse kammen / borstelen vereist om het oppakken van “wollen” ballen rondom het huis te minimaliseren. Als Eurasiers worden gesteriliseerd of gecastreerd, kunnen hun jassen veel dikker, langer en moeilijker te beheren worden.

Oefeningen voor de Eurasier

Eurasiers moeten goede dagelijkse wandelingen maken en actief spelen met andere honden. Wandelingen zonder riem hebben de voorkeur als ze eenmaal zijn getraind en betrouwbaar zijn om te onthouden. Sommige Eurasiers houden van zwemmen en anderen genieten van behendigheid of gehoorzaamheid. Sommige werken ook als therapiehonden. Terwijl ze rustig in huis zijn, zijn ze actief en energiek terwijl ze buiten zijn.

Een jonge Eurasier opvoeden

Eurasiers zijn goedaardig, maar kunnen gereserveerd zijn tegenover vreemden. Dit kan grotendeels worden verholpen met de juiste socialisatie. Ze zijn erg loyaal aan hun familie, willen het graag doen en zijn goed om te trainen, hoewel ze wat onafhankelijkheid kunnen tonen. De Eurasier is een gevoelige hond die geen zware represailles vereist; integendeel, zachte genegenheid, liefde en begrip zijn een stimulans om te leren. Training moet interessant zijn voor de hond en niet repetitief omdat hij zich snel verveelt. De Eurasier is een zeer sociale hond die moet worden opgenomen als onderdeel van het gezin. Eurasiers zijn typisch niet-confronterend en zullen zichzelf alleen verdedigen wanneer ze absoluut moeten.


Gezondheid van de Eurasier

Eurasiers zijn gefokt om robuust en stevig te zijn. Over het algemeen zijn ze een gezond ras. Fokken wordt grondig getest om gezondheidsproblemen te minimaliseren. Ziekten die kunnen voorkomen in het ras zijn heupdysplasie, patella luxatie, distichiasis, schildklieraandoeningen, EPI en maagtorsie. De ouderclub vereist gezondheidstesten van alle fokhonden voorafgaand aan het paren en moedigt het testen van nakomelingen aan om zoveel mogelijk gezondheidsinformatie over het ras te verkrijgen.

Geschiedenis van de Eurasier

Julius Wipfel, die in Duitsland woonde, zocht een opvolger voor zijn zwarte, Spitz-type hond die erg intelligent en onafhankelijk was. Hij wenste een hond die het aanpassingsvermogen en het sociale gedrag van de voorvader van de hond, de wolf, en een hond zou tonen die een prachtig huisdier zou zijn. Wipfel en andere hondenliefhebbers begonnen de lange reis van het proberen om een ​​gezinsgericht ras te ontwikkelen. Strikte fokplannen en begeleide fokkerij resulteerden in het eerste nest van “Wolf-Chow” puppy’s door de kruising van een Chow Chow en een Wolfspitz. Toen, in 1972, een Samojeedwerd gekruist om zijn vriendelijke karakter te introduceren en hun nakomelingen werden “Eurasier” genoemd om het Europese en Aziatische erfgoed van het ras te weerspiegelen. In 1973 erkenden de Duitse Kennel Club en de Federation Cynologique International het ras. De standaard werd herschreven in 1994.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Eurasier hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*