Home » Hondenrassen » Faraohond   De Faraohond is de oude “Blushing Dog” van Malta. Het is een elegante maar robuuste windhond die oorspronkelijk gefokt werd om klein wild over ruig terrein te achtervolgen. Snel en vasthoudend aan geur, vestigen deze vriendelijke, aanhankelijke honden zich thuis lekker.

Over de Faraohond

Farao’s zijn gestroomlijnde, aerodynamische coursinghounds gefokt voor achtervolging op hoge snelheid op rotsachtig terrein. Onder hun verschillende onderscheidende kenmerken zijn een strakke bruine jas met bijpassend leer op de neus, oren en oogranden; verrukkelijke amberkleurige ogen; een staart met witte punt; het vermogen om te glimlachen; en een unieke manier van blozen als hij blij of opgewonden is (‘Zijn gezicht gloeit als een god’, schreef een bewonderaar zo’n 3000 jaar geleden). Deze elegante bezoekers uit de oudheid bezitten de snelheid en de sierlijke beweging van alle koeriers die afstammen van de Bronstijd.


De Faraohond in het kort

Algemene verschijning is er een van gratie, kracht en snelheid. De Faraohond is middelgroot, van nobele lagers met harde strakke lijnen-sierlijk, goed uitgebalanceerd, zeer snel met vrij gemakkelijke beweging en waakzame uitdrukking. De volgende beschrijving is die van de ideale faraohond. Elke afwijking van de hieronder beschreven hond moet bestraft worden met de omvang van de afwijking.

FaraohondVoeding voor de Faraohond

De Faraohond moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel geproduceerd of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

Faraohond hebben niet veel verzorging nodig. Dagelijks licht poetsen of een zwaardere wekelijkse poetsbeurt volstaat, met baden gegeven als dat nodig is. Er moet speciale aandacht worden besteed aan het schoonhouden van de oren en aan het kort houden van de nagels zodat ze geen tikkend geluid maken wanneer de hond over de vloer loopt. Tanden moeten regelmatig thuis worden schoongemaakt, maar moeten ook door uw dierenarts worden gecontroleerd wanneer de hond jaarlijks wordt gecontroleerd. Farao’s hebben normaal geen “hondengeur”, dus als er een geur aanwezig is, controleer hem dan om de oorzaak te vinden.

Oefeningen voor de Faraohond

Iedereen die overweegt een Faraohond te bezitten, moet weten dat het ras een regelmatig trainingsschema vereist om gelukkig en in goede conditie te blijven. Als je het geluk hebt om een ​​’self-runner’ te hebben, laat hem dan twee keer per dag 15 tot 20 minuten rennen. Dit vereist een zes meter hoog omheind gebied van minimaal 50 voet bij 50 voet, minimaal. Als dit niet mogelijk is, of als hij geen natuurlijke ‘hardloper’ is, wees dan bereid om twee keer per dag minstens 20 minuten met je farao te wandelen. Er mag geen enkele hoeveelheid training worden vertrouwd om het sterke jachtinstinct van de Farao te overwinnen. Hij mag nooit in een niet-afgesloten ruimte off-lead oefenen.

Een jonge Faraohond opvoeden

De Faraohond is snel te leren en enthousiast om te behagen. Er is echter een probleem met het leren hem te komen als hij op een open plek loodvrij is. Het is keer op keer bewezen dat de meeste farao’s, ongeacht hoe gehoorzaam of goed opgeleid, niet zullen komen wanneer ze worden geroepen wanneer ze zich plotseling in een ‘vrije situatie’ bevinden. Ze zullen wegrennen, blij om te jagen – met eindelijk een paar honden gevangen na enkele dagen, maar anderen, helaas, gedood in het verkeer of voor altijd verdwenen.


Gezondheid van de Faraohond

De voorzitter van de gezondheidscommissie van de Faraohond Club merkt op dat de vereisten voor een CHIC-certificering voor een Faraohond screening op heup- en elleboogdysplasie, patella luxatie en oogaandoeningen omvatten, en hij voegt eraan toe dat de meerderheid van de resultaten want al die vertoningen zijn normaal. De meest voorkomende vormen van kanker in het ras zijn hemangiosarcoom en mestceltumor en borstkanker, hoewel sommige van deze aandoeningen waarschijnlijk leeftijdgerelateerd zijn en alle honden treffen, ongeacht ras of mix. “Als ik naar de resultaten kijk, kan ik met vertrouwen zeggen dat de Faraohond niet wordt geplaagd door significante aandoeningen”.

Aanbevolen gezondheidstests

Heup evaluatie
Oogarts Evaluatie
Schildklier evaluatie
Patella-evaluatie

Geschiedenis van de Faraohond

De geschiedenis van het hondenras kan heel anders zijn zonder de Feniciërs. Deze zeevarende handelaren, van wat tegenwoordig Libanon is, voeren 2500 jaar geleden de Middellandse Zee op en deden een levendige zaak in luxe artikelen. Er wordt aangenomen dat de Feniciërs Egyptische honden in de hele oude wereld verspreidden, tot in het westen van Groot-Brittannië. De heersende theorie suggereert dat Feniciërs de farao in Malta introduceerden, waar ze als konijnenjagers werden gebruikt. In 1979 werd de farao de nationale hond van Malta genoemd.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Faraohond hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*