Home » Hondenrassen » Grand Basset Griffon Vendéen   De Grand Basset Griffon Vendéen is een Franse speurhond. Enigszins actief en nooit gespannen, maar GBGV’s zijn drukke honden die niet snel moe worden. De Grand Basset Griffon Vendéen is een goed uitgebalanceerde, sterk gebouwde, ruw gecoate geurhond van vriendelijk en nobel karakter.

Over de Grand Basset Griffon Vendéen

Laten we eerst de naam behandelen. Vrij vertaald betekent het “Grote, lage, ruige hond van de Vendée” en wordt uitgesproken als “Grand-Bah-SAY Gree-FOHN VON-day-uhn.” Laten we nu eens naar de hond kijken: hij is een lief gezicht, langhangende kerel in een ruige jas wiens snor, baard en overvloedige wenkbrauwen de indruk wekken van een wereldlijke maar vriendelijke Fransman. Onder de charme van de oude wereld van de Grand bevindt zich een robuuste, stevig gebouwde kneuzer die bedrieglijk snel en lichtvoetig is. Het uithoudingsvermogen en de moed van deze langer dan lange jagers is het spul van Gallische legende.


De Grand Basset Griffon Vendéen in het kort

De Grand Basset Griffon Vendéen is van gemiddelde grootte met rechte benen, diepe borst. Hij is langer dan hij lang is met een redelijk lange snuit, lange oren en een lange staart. Zijn nek is matig lang en sterk, nobel hoofd met een snor en baard, bedekt met beschermende lange wenkbrauwen. Zijn structuur was ontworpen om in een snel tempo op konijnen en hazen te jagen door de braamstruiken en over het ruige terrein van het Vendee-gebied van Frankrijk. Hij is een moedige, gepassioneerde en breed geschoolde jager die tegenwoordig gewend is om niet alleen op konijn en haas te jagen, maar ook op zwijnen en reeën. Hij is actief, bezit een groot uithoudingsvermogen voor een hele dag jacht en gebruikt zijn stem vrij terwijl hij op pad is. Elke functie die afbreuk doet aan de functie is een ernstige fout.

Grand Basset Griffon VendeenVoeding voor de Grand Basset Griffon Vendéen

U wilt uw Grand Basset Griffon Vendéen een formule geven die tegemoet komt aan zijn unieke spijsverteringsbehoeften gedurende de verschillende fasen van zijn leven. Veel hondenvoerbedrijven hebben rasspecifieke formules voor kleine, middelgrote, grote en extra grote rassen. De Grand is een middelgroot ras.

Wat u uw hond geeft, is een individuele keuze, maar werken met uw dierenarts en / of fokker is de beste manier om de frequentie van maaltijden als puppy te bepalen en het beste dieet voor volwassenen om zijn levensduur te vergroten. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De Grand Basset Griffon Vendéen vereist slechts een wekelijkse poetsbeurt met een slickerborstel en kam. Afgezien van de reguliere wekelijkse verzorging, zal het occasionele bad hem schoon houden en er op zijn best uitzien. Verzorging kan een geweldige hechtingservaring zijn voor u en uw huisdier. Hun sterke snelgroeiende nagels moeten regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Hun oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen die kan leiden tot een infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Grand Basset Griffon Vendéen

De rustige, volgzame houding van de Grand maakt ze uitstekende metgezellen en huishonden. Wees voorbereid om uw nieuwe GBGV veel te oefenen. Ze zullen niet gedijen als een bankaardappel. U moet een veilig omheind gebied hebben om te oefenen, omdat deze jachthonden de drang om te jagen niet kunnen weerstaan. Ze zijn stevig en vertragen niet met de leeftijd, dus plan hun trainingsroutine in hun tienerjaren te houden.

Een jonge Grand Basset Griffon Vendéen opvoeden

Als jachthonden hebben Grand Basset Griffon Vendéens over het algemeen een hoge prooidrift en volgen ze hun neus waar het ook gaat. Niet alleen is een omheining en / of riem nodig, maar ook een consequente terugroepactie van de puppytijd is vereist. Een ander kenmerk van de GBGV is het gratis gebruik van spraak; geen enkele hoeveelheid training zal deze chatterbox stoppen. Als je het niet leuk vindt als je hond met je praat, is dit ras misschien niet iets voor jou.


Gezondheid van de Grand Basset Griffon Vendéen

Zoals alle rassen kunnen er gezondheidsproblemen zijn. Sommige honden kunnen geconfronteerd worden met deze gezondheidsuitdagingen in hun leven, maar de meerderheid van Grand Basset Griffon Vendéens zijn gezonde honden. Werken met een verantwoordelijke fokker, die een Grand Basset Griffon Vendéen willen bezitten, kunnen de opleiding krijgen die ze moeten weten over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras. Goede fokkers maken gebruik van genetische tests van hun fokdieren om de kans op ziekte bij hun puppy’s te verminderen.

Aanbevolen gezondheidstests

Heup evaluatie
Oogarts Evaluatioin
Cardiaal onderzoek
Patella-evaluatie
Schildklier evaluatie

Geschiedenis van de Grand Basset Griffon Vendéen

De Griffon Vendéen-honden hebben meer dan 400 jaar evolutie doorgemaakt om de griffon-gecoate Franse honden van vandaag te produceren: de Grand Griffon Vendéen, Briquet Griffon Vendéen, Grand Basset Griffon Vendéen en de Petit Basset Griffon Vendéen.

Over het algemeen hebben Franse honden zich ontwikkeld tot de rassen die ze vandaag de dag zijn door te vormen om te voldoen aan de specifieke behoeften van hun geografische gebieden. Het dichte, doornige, rotsachtige gebied van de Vendeé had een winterharde hondenras nodig met mentaal en fysiek uithoudingsvermogen en een jas die bestand was tegen braamstruiken. Jagers van de lagere klassen die geen paarden hadden, hadden ook een langzamere hond nodig, zodat ze het gemakkelijker konden bijhouden. Hun oplossing was om de poten van de hond in te korten en, door evolutie en fokken, werd een low-set hond gecreëerd. Tegen het einde van de 19e eeuw was de Basset Griffon Vendéen, die zowel winterhardheid als een verkorte poot combineerde, geëvolueerd als onderdeel van de bassetrassen van Frankrijk.

Verder werk bij het produceren van de exacte grootte en verhoudingen die nodig zijn om op ander spel te jagen, erkende de Club du Griffon Vendéen die werd opgericht in 1907 twee variëteiten van de Basset Griffon Vendéen, de Grand Basset Griffon Vendéen en de Petit Basset Griffon Vendéen. In de jaren 1950 werd de Grand gescheiden in zijn eigen standaard en beschouwd als een apart ras, hoewel kruising tussen de Grand en Petit pas in 1977 werd verboden.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Grand Basset Griffon Vendéen hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*