Home » Hondenrassen » Hannover’scher Schweisshund   De Hannover’scher Schweisshund heeft een kalm en zelfverzekerd temperament, tegelijkertijd gevoelig voor zijn handler, en kieskeurig en onderscheidend met vreemden. Hij heeft hoge concentratievermogen in elk volgwerk met een sterke loyaliteit aan de verantwoordelijke jager.

Over de Hannover’scher Schweisshund

De Hannover’scher Schweisshund komt uit Duitsland en is de Hannoverscher Schweißhund in zijn moedertaal. Over het algemeen is de zeer efficiënte Hannoveraan van middelgroot formaat, goed geproportioneerd en krachtig. Goed geplaatste sterk gespierde voorpoten en achterpoten kwalificeren hem voor onvermoeibaar werk. Zijn brede, diepe borst biedt voldoende ruimte voor de longen en maakt lange, inspannende achtervolgingen mogelijk.


Het licht gerimpelde voorhoofd en de heldere, donkere ogen produceren de serieuze uitdrukking die typerend is voor de Hannoveraanse Scenthound. Ook typisch voor het ras is de rode primaire kleur van de vacht, die kan variëren van een bleke vachtkleur tot een donkere gestroomd, die bijna zwart lijkt.

Voeding voor de Hannover’scher Schweisshund

Je wilt je Hannover’scher Schweisshund een formule geven die tegemoet komt aan zijn unieke spijsverteringsbehoeften gedurende de verschillende fasen van zijn leven. Veel hondenvoerbedrijven hebben rasspecifieke formules voor kleine, middelgrote, grote en extra grote rassen. De Hanoveriaanse Scenthound is een middelgroot ras.

Hannover'scher Schweisshund rasWat u uw hond geeft, is een individuele keuze, maar werken met uw dierenarts en / of fokker is de beste manier om de frequentie van maaltijden als puppy te bepalen en het beste dieet voor volwassenen om zijn levensduur te vergroten. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De verzorgingseisen van de Hannover’scher Schweisshund zijn vrij laag. Hij heeft een korte jas die zelden hoeft te worden geborsteld en hij moet zo zelden mogelijk worden gebaad. De oren van de Hannoveraanse Scenthound moeten echter regelmatig worden gecontroleerd op tekenen van infectie of irritatie. Zijn nagels moeten regelmatig worden geknipt en zijn tanden moeten worden geborsteld wanneer dat nodig is.

Oefeningen voor de Hannover’scher Schweisshund

De Hannover’scher Schweisshund heeft heel wat dagelijkse fysieke activiteit nodig. Zonder de juiste fysieke en mentale stimulatie, kan dit waarschijnlijk leiden tot een aantal ongewenste gedragspatronen, waaronder destructiviteit, nervositeit en constant blaffen. De Hanoveriaanse Scenthound moet voldoende ruimte krijgen om te zwerven en te spelen. Hij heeft een groot uithoudingsvermogen en is een gewillige wandel-, kampeer- of joggingpartner.

Een jonge Hannover’scher Schweisshund opvoeden

Een Hannover’scher Schweisshund trainen kan een uitdaging zijn vanwege het onafhankelijke karakter. Ze vereisen een handler met een zelfverzekerde en sterke persoonlijkheid. Het ras negeert commando’s van een mens die naar zijn mening een mindere positie inneemt in de roedel hiërarchie.


Gezondheid van de Hannover’scher Schweisshund

Sommige honden kunnen in hun leven worden geconfronteerd met gezondheidsuitdagingen, maar de meerderheid van de Hannoveraanse Scenthounds zijn gezonde honden. In samenwerking met een verantwoordelijke fokker kunnen potentiële eigenaren de opleiding krijgen die ze nodig hebben om te leren over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras.

Geschiedenis van de Hannover’scher Schweisshund

De Hannover’scher Schweisshund (Hannoverscher Schweißhund) heeft zich vrijwel ongewijzigd ontwikkeld ten opzichte van de zogenaamde Liam hound (leibandhond) van de vroege middeleeuwen. De Liam-hond, van het rasgedeelte van Bracke, speelde al een buitengewone rol ten tijde van de oprichting van clanrechten van de Germaanse stammen in ongeveer 500 na Christus. Met de uitvinding van vuurwapens zijn de methoden om op groot wild te jagen veranderd. Honden waren nodig om gewond wild te zoeken. De Liam-hond bood hiervoor de beste voorwaarden en dus werd hij een Liam-Scenthound.

Deze rasbeschrijving bleef van kracht totdat het jachtland van het koninkrijk Hannover er meer bij betrokken raakte. Het Hannoveraanse jachtlandgoed in het koninkrijk Hannover heeft dit ras verder ontwikkeld en de beproefde methoden voor het omgaan met deze honden bewaard. De Deutsche Schweißhund ontwikkelde zich tot de Hannoversche Schweißhund.

Sinds 1894 zorgt de geregistreerde rasvereniging Verein Hirschmann eV voor het ras. Sindsdien is het fokken van deze honden strikt voortgezet met betrekking tot hun werkvermogen en de honden worden uitsluitend gebruikt in jachtgebieden voor groot wild als specialisten in het volgen van gespleten hoeven.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Hannover’scher Schweisshund hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*