Home » Hondenrassen » Japanse Chin   De Japanse Chin is een charmante speelgenoot van zijdeachtige, overvloedige vacht en een onmiskenbaar aristocratische houding. Vaak omschreven als een duidelijk “katachtig” ras, is deze heldere en vermakelijke schoothondje ijverig, sierlijk en over het algemeen stil.

Over de Japanse Chin

Japanse Chin zijn de ongeëvenaarde edellieden van Japanse rassen. Het zijn kleine “indoorsy” metgezellen, met een onmiskenbaar oosterse uitstraling. Het hoofd is groot, de snuit kort en de ronde, donkere ogen geven, zoals Chin-fans graag zeggen, een “blik van verbazing”. De overvloedige manen rond de nek en schouders, de gevederde staart die over de rug gebogen is, en de broeken of ‘culottes’ op de achterpoten projecteren de elegante, exotische uitstraling die zo typerend is voor de koninklijke lijn van laptop knuffelbeestjes in Azië.


De Japanse Chin in het kort

De Japanse Chin is een kleine, goed uitgebalanceerde, levendige, aristocratisch klein hondenras met een onderscheidende oosterse uitdrukking. Het is licht en stijlvol in actie. De gevederde staart wordt over de rug gedragen, naar beide kanten gebogen. De vacht is overvloedig, zijdeachtig, zacht en recht. De omtrek van de hond ziet er vierkant uit.

japanse chinVoeding voor de Japanse Chin

De Japanse Chin moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De lange, zijdeachtige vacht van de Japanse Chin geeft hem het uiterlijk van een onderhoudsarm ras, maar hij is verrassend eenvoudig in topconditie te houden. Hij zal wekelijks moeten poetsen en een keer per maand een bad, afhankelijk van zijn omgeving. De nagels van het ras groeien erg snel en moeten regelmatig worden geknipt om ze kort en netjes te houden. Hun oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen die oorinfecties kan veroorzaken, en tanden moeten regelmatig worden geborsteld om tandproblemen te voorkomen.

Oefeningen voor de Japanse Chin

De Japanse Chin is een redelijk actieve kleine hond. Hij zal genieten van het maken van langzame wandelingen met zijn mensen, of het verkennen van zijn omheinde achtertuin. Het ras is een uitstekende keuze voor het leven in een appartement. Vanwege hun koppige aard is het nooit een goed idee om hen buiten lood te laten staan. Als ze iets zien dat ze willen verkennen, zullen ze waarschijnlijk weigeren te luisteren naar commando’s of pleidooien. Ze zijn een beetje gereserveerd rond nieuwe mensen, huisdieren en situaties, maar met de juiste socialisatie zullen ze graag genieten van ravotten in een bewaakt hondenpark met andere kleine honden.

Een jonge Japanse Chin opvoeden

Het trainen van een Chin kan eenvoudig zijn voor de trainer die hen kan laten geloven dat ze alleen de dingen doen die ze willen doen. Strikt gefokt als metgezellen voor royalty’s, is de enige taak van de Chin in de geschiedenis van het ras het charmeren, amuseren en troosten van hun mensen. Ze worden vaak ‘katachtig’ genoemd en deze eigenschap kan zeker zichtbaar zijn tijdens de training. Ze reageren goed op positieve trainingsmethoden, maar worden bij de eerste hint van hardheid uitgeschakeld. Trainingssessies moeten interessant en leuk zijn om hun aandacht vast te houden. Ze houden ervan om trucjes te leren spelen voor hun bewonderende publiek.


Gezondheid van de Japanse Chin

De Japanse Chin is een over het algemeen gezond ras en verantwoorde fokkers screenen op gezondheidsproblemen zoals luxerende knieschijven (uitglijdende knieschijven), staar, epilepsie en hartgeruis. Japanse Chin kan worden getroffen door een fatale neurologische aandoening genaamd GM2 gangliosidosis of ziekte van Tay-Sachs; met behulp van een DNA-test kunnen fokkers dragers identificeren en fokken plannen om te voorkomen dat de ziekte zich in hun puppy’s manifesteert.

Aanbevolen gezondheidstests

Patella-evaluatie
Oogarts Evaluatie
Cardiaal onderzoek
GM2-mutatie DNA-test

Geschiedenis van de Japanse Chin

Dat is een goede vraag. Historici hebben lang over het begin van het ras gedebatteerd. Sommigen beweren dat het een product van China was; anderen zeggen Korea. Verschillende oorsprongsverhalen crediteren boeddhistische monniken, Chinese keizers of Europese handelaren met de introductie van de Chin in Japan ergens van 500 tot 1.000 jaar geleden. Maar iedereen is het erover eens dat het Japanse edelen waren die het ras cultiveerden zoals we het vandaag kennen. Chin was onbekend in het Westen tot 1854, toen Japan werd heropend voor handel na 200 jaar van isolatie.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Japanse Chin hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*