Home » Hondenrassen » Kai   De Kai is een middelgrote hond en is een van de zes inheemse Japanse rassen of Nihon Ken. Traditioneel gebruikt om een ​​breed scala aan wild te jagen in de bergen van Japan, wordt de Kai zelfs in Japan als een zeldzaam ras beschouwd. De Kai is zeer intelligent en leert snel.
Ze lijken net zo snel te leren als de andere Japanse rassen, zo niet sneller. Ze zijn niet zo onafhankelijk en zijn meer bereid om hun metgezellen te behagen. De Japanners beschrijven de Kai als een betrouwbare voogd en extreem toegewijd aan zijn meester.


Over de Kai

Kai is atletisch en intelligent met een sterk verlangen om te jagen. De Kai is een onafhankelijke denker en kan een sterke band met hun familie vormen. Ze zijn uitstekende zwemmers en klimmers en staan ​​erom bekend bomen te beklimmen en rivieren te zwemmen bij het nastreven van wild. Kai heeft een opvallende gestroomde vacht die in drie kleuren verkrijgbaar is: Black Brindle (Kuro-Tora), Brindle (Chu-Tora) en Red Brindle (Aka-Tora). Rode gestroomd is de zeldzaamste van de vachtkleuren. Door de opvallende kleuren en het gestroomde patroon mengde de hond zich in de bergachtige bossen waarin hij jaagde en camoufleerde hij in de oudheid tegen prooien en roofdieren. De hoeveelheid gestroomd verschilt van hond tot hond, evenals het gestroomde patroon.

De meeste puppy’s worden volledig zwart geboren en hun gestroomde huid komt naarmate ze ouder worden en zullen gedurende de eerste vijf jaar van hun leven blijven veranderen. Thuis heeft de Kai basisverzorging voor honden nodig. Ze kunnen in een appartement worden bewaard, mits ze regelmatig aan lichaamsbeweging worden gedaan in de vorm van aangelijnde wandelingen. Omdat het een van nature schoon ras is, moet baden beperkt blijven tot alleen als het vies is. Borstelen wordt aanbevolen, vooral tijdens twee keer per jaar vachtblazen.

Voeding voor de Kai

De Kai moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Kai is een ras waarvan bekend is dat het hun voedselinname zelf reguleert, dus het is niet ongebruikelijk om variabiliteit in de hoeveelheid geconsumeerd voedsel te zien. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

kai hondUiterlijke verzorging

Kai heeft een middellange dubbele vacht. Ze zijn een van nature schone hond die slechts af en toe een bad nodig heeft. Omdat ze een dubbel gecoat ras zijn, verliezen ze hun ondervacht twee keer per jaar. Gedurende deze tijd zal extra baden en borstelen helpen de dikke ondervacht te verwijderen. Wanneer ze hun ondervacht niet afwerpen, houdt af en toe borstelen hun vacht in goede staat. Hun nagels moeten regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Hun oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen, wat kan leiden tot infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Kai

De Kai is een redelijk actief ras. Ze vereisen dagelijkse oefening en mentale stimulatie. Opties voor lichaamsbeweging zijn onder andere speeltijd in de (bij voorkeur omheinde) achtertuin of meerdere keren per dag wandelen. Oefening kan ook plaatsvinden in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of nieuwe trucs leren. Kai kan een goede hond zijn als aan zijn trainingsbehoeften wordt voldaan. Als de Kai niet de juiste hoeveelheid beweging krijgt, kunnen ze destructief worden in het huis.

Een jonge Kai opvoeden

Kai kan uitstekende metgezellen zijn als ze de aandacht, training en oefening krijgen die ze nodig hebben. Kai Ken wordt vaak beschouwd als zachte honden als het gaat om training, en positieve trainingsmethoden moeten worden gebruikt. Vroege training wordt aangemoedigd om een ​​solide basis te leggen en ook socialisatie aan te bieden. Vanwege de sterke wens om te jagen, wordt het niet aanbevolen om Kai aan de lijn te houden in niet-omheinde gebieden.

Gezondheid van de Kai

Kai is een algeheel gezond ras en verantwoordelijke fokkers screenen hun voorraad op gezondheidsproblemen zoals allergieën, luxerende patella en epileptische aanvallen. Degenen die een Kai willen bezitten, kunnen met een verantwoordelijke fokker werken om de opleiding te krijgen die ze moeten weten over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras. Goede fokkers maken gebruik van genetische tests van hun fokdieren om de kans op ziekte bij hun puppy’s te verminderen.


Geschiedenis van de Kai

De Kai is een van de zes inheemse Japanse rassen. Het ras werd ontdekt in 1929 in de bergachtige gebieden van de provincie Kai in de buurt van Mount Fuji. In 1931 werd de Kai Aigokai gevormd en is het oudste en grootste Kai-register. Vanwege de jachtkracht en behendigheid van het ras, werd het traditioneel gebruikt om op een breed scala aan wild te jagen, van fazanten tot beren.

De Kai werd in 1934 erkend door de Japanse Kennel Club. Vanwege de taalbarrière is er zeer beperkte informatie over het ras, maar er wordt aangenomen dat de eerste Kai in de jaren 1950 door Amerikaanse militairen naar de Verenigde Staten werden gebracht. Een paar werd ook naar Salt Lake City gestuurd. Het is niet bekend wat er met deze honden is gebeurd of dat er nog nakomelingen zijn. De volgende bekende aankomst van het ras was in 1990 toen een vierjarige man werd overgebracht en kort daarna drie vrouwelijke puppy’s. In 1991 werden nog zes puppy’s overgebracht en het jaar daarop werd nog een mannelijke puppy geïmporteerd. Deze honden vormden de genetische pool voor alle in Amerika gefokte Kai; ze vormen de basis van de Kai die we vandaag hebben.

Er waren oorspronkelijk twee soorten Kai van twee geweldige funderingsnagels. KAIKURO wilde het “shishi-inu-gata” type, wat een dikkere, dikkere hond is met een meer beerachtig gezicht. DAIRO, beroemd om zijn hertenjacht, wordt gecrediteerd voor de dunnere, langere lichamen met foxier gezichten genaamd het “shika-inu-gata” -type. Elke hond gaf kracht, snelheid, behendigheid en snel denken aan zijn nakomelingen, zoals vandaag in het ras wordt aangetoond. Momenteel wordt in Japan de Kai door het Japanse volk zeer hoog gewaardeerd, ze maken geen onderscheid meer tussen de twee typen en geen enkele soort heeft de voorkeur boven de andere. De Japanners beschrijven de Kai als een betrouwbare voogd, extreem toegewijd aan zijn meester, en ze zeggen dat een Kai zijn leven zal neerleggen om zijn meester te beschermen. Ze zijn erg geliefd en beschermd in hun geboorteland en wordt beschouwd als een natuurlijke schat in Japan.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Kai hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*