Home » Hondenrassen » Kaukasische herdershond   De Kaukasische herdershond is een serieus beschermerras en mag nooit lichtvaardig worden opgevat. De blanke is brutaal, onverschrokken, zelfverzekerd en fel wanneer er een bedreiging aanwezig is, maar hij is zacht, toegewijd, vriendelijk en vertederend voor zijn gezin, inclusief andere huisdieren.

Over de Kaukasische herdershond

Kaukasische herdershonden werden eeuwenlang gebruikt om eigendommen te beschermen tegen indringers, vee te beschermen tegen grote en kleine roofdieren zoals wolven en coyotes, en voor vele andere taken. In moderne tijden, vooral in het Westen, zijn ze meestal metgezellen en waakhonden. Er is een grote verscheidenheid aan soorten onder de blanke honden, afhankelijk van hun thuisregio. Al bijna een eeuw zijn er twee rastypes en normen: het bergtype, dat lang gecoat is en een zwaardere lichaamsmassa heeft dan het Steppe-type, een kortere gecoate hond met een lichtere lichaamsmassa. Andere namen voor het ras zijn onder andere Kaukasische Ovcharka, Kaukasische herdershond, Kawkasky Owtscharka en Kaukasische Schaferhund.


Voeding voor de Kaukasische herdershond

Je wilt je Kaukasische herdershond een formule geven die tegemoet komt aan zijn unieke spijsverteringsbehoeften gedurende de verschillende fasen van zijn leven. U moet doorgaan met het voedsel dat uw fokker aanbeveelt totdat uw puppy ten minste 6 maanden oud is (tenzij er een dwingende reden is om te veranderen). Gerenommeerde fokkers zullen u helpen ervoor te zorgen dat uw puppy de juiste voeding krijgt met kwaliteitsvoer dat hem / haar helpt om op een gezonde manier te groeien. Wanneer het tijd is om te veranderen, hebben veel hondenvoerbedrijven rasspecifieke formules voor kleine, middelgrote, grote en extra grote rassen. Kaukasische herders zijn een groot-extra-groot ras. Een goede algemene regel is om brokken met ingrediënten van lage kwaliteit te voorkomen, omdat deze niet verteerbaar zijn.

Wat u uw hond geeft, is een individuele keuze, maar werken met uw dierenarts en / of fokker is de beste manier om de frequentie van maaltijden als puppy te bepalen en het beste dieet voor volwassenen om zijn levensduur te vergroten. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Kaukasische herdershond

Uiterlijke verzorging

De Kaukasische herder heeft verschillende vachttypen, van zeer lang tot kort. Honden met een langere mantel moeten dagelijks worden verzorgd. Verzorging kan een geweldige hechtingservaring zijn voor u en uw huisdier. Hun sterke snelgroeiende nagels moeten regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Hun oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen die kan leiden tot een infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Kaukasische herdershond

Kaukasische herders doen het het beste met een grote tuin en zijn geschikt voor gezinnen die van dagelijkse wandelingen houden. Voor de veiligheid, omdat ze een intelligent en onafhankelijk ras zijn, moeten ze ingesloten blijven wanneer ze worden uitgeoefend, zoals in een omheinde tuin en aangelijnd wanneer ze worden gelopen. Hoewel het een hond met weinig energie is, moet hij een goed uithoudingsvermogen hebben om te wandelen en wandelen. Sommige fokkers moedigen duurproeven aan.

Een jonge Kaukasische herdershond opvoeden

Uiterst onafhankelijk en intelligent, kan de Kaukasische herdershond moeilijk trainen voor gehoorzaamheid, maar niet onmogelijk. Hoewel ze buiten actief zijn, zijn ze meestal vrij rustig in huis. Potentiële eigenaars moeten er rekening mee houden: het ras is zeer beschermend voor hun familie en eigendommen, dus het kan moeilijk zijn om mensen bij u thuis te brengen.


Gezondheid van de Kaukasische herdershond

Zoals alle rassen kunnen er gezondheidsproblemen zijn. Sommige honden kunnen in hun leven met deze problemen worden geconfronteerd, maar de meeste Kaukasische Ovcharka’s zijn gezonde honden.

Werken met een verantwoordelijke fokker, die een Kaukasische Ovcharka willen bezitten, kunnen de opleiding krijgen die ze moeten weten over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras. Goede fokkers maken gebruik van genetische tests van hun fokdieren om de kans op ziekte bij hun puppy’s te verminderen.

Geschiedenis van de Kaukasische herdershond

De Kavkaz (Kaukasus) bergketen van Oost-Europa – zoveel landen met verschillende culturen noemen het hun thuis door de eeuwen heen. De gebieden van Armenië, Georgië, Azerbeidzjan, Kabardino-Balkarië, Daghestan, Osettia, Turkije, Tsjetsjenië, Ingoesjetië en Iran, de bergen van de Kaukasus zijn ook de thuisbasis van de Kaukasische Ovcharka of Kaukasische herdershond. Hoewel het eerste officiële optreden van de Western Show-ring in de jaren dertig in Duitsland was, bestaat de Kaukasische Herder al sinds de oudheid en werd hij door de geschiedenis heen geïntroduceerd in de bloedlijnen van veel van de wereldrassen van vandaag. Veel onderzoeken tonen aan dat de blanke hond een nauw familielid is van de herdershonden van de Balkan en mastiffs van Azië.

Historisch gezien werden Kaukasische herdershonden gebruikt voor het bewaken en bewaken van kuddes, kudden en woningen tegen roofdieren. De eerste vermelding van een grote molossoid hond gebruikt door het leger van Armeense tsaar Tigran de II dateert uit de eerste eeuw voor Christus. Selectiewerk met het ras begon in de USSR in de jaren 1920. Verplichte kwaliteiten zoals fysieke kracht, zelfvertrouwen, onverschrokkenheid, scherp ontwikkeld gehoor, goed zicht en een dichte en waterdichte vacht zijn gecultiveerd tijdens het selectieproces. Al deze kwaliteiten, evenals uithoudingsvermogen, stellen mensen in staat om Kaukasische herdershonden te gebruiken in allerlei klimatologische omstandigheden, waaronder de zwaarste.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Kaukasische herdershond hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*