Home » Hondenrassen » Kerry Blue Terrier   Een van de grootste terriërs is de Kerry Blue Terrier en is beroemd om zijn opvallende blauwe vacht. Vernoemd naar het Ierse graafschap van zijn geboorte, is deze eenmalige boerderijhond vandaag een waakzame, aanpasbare en geanimeerde waakhond en gezinsgenoot.

Over de Kerry Blue Terrier

Natuurlijk beginnen we met de show-stoppende jas die de aandacht trekt waar Kerry Blue Terriers ook heen gaat. Het komt in de kleuren blauw – van een diepe lei tot een lichtblauw-grijs – en is zo zacht dat het net zo aangenaam aanvoelt als voor het oog. De dichte vacht bedekt een gespierd, goed ontwikkeld lichaam dat onder de 43 centimeter op de schouder staat en tot 22 kilo weegt. Een sportieve baard en donkere, scherpe ogen accentueren de adel van het lange terriërhoofd.


De Kerry Blue Terrier in het kort

De typische Kerry Blue Terrier moet rechtopstaand goed gebreid en in goede balans zijn, en een goed ontwikkeld en gespierd lichaam tonen met een duidelijke terrier-stijl en karakter. Correcte vacht en kleur zijn belangrijk. Een laaghangende Kerry is niet typisch.

Kerry Blue TerrierVoeding voor de Kerry Blue Terrier

De Kerry Blue Terrier moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit , commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

Kerry Blue Terriers werpen niet af, dus hun vacht moet eenmaal per week grondig worden geborsteld en gekamd om matten te voorkomen. In combinatie met regelmatig borstelen houdt een volledige verzorging om de zes tot acht weken de vacht beheersbaar. Het hoofd, de nek, de oren en de buik zijn gedaan met tondeuses, maar de jas is afgezet met een schaar. Uw fokker of een andere eigenaar van Kerry is uw beste bron wanneer u probeert te leren hoe u uw hond kunt trimmen. Er zijn uitstekende grafieken en handleidingen beschikbaar op de website van de Kerry Blue Terrier Club in de Verenigde Staten en video’s op YouTube. Knip de nagels minstens één keer per week bij en maak de oren minstens twee keer per maand schoon.

Oefeningen voor de Kerry Blue Terrier

Kerry Blue Terriers hebben twee snelheden: Ze genieten van het krijgen van de oefening door middel van buiten spelen, apporteren, of joggen naast hun eigenaar. Ze houden ook van een-op-een keer bij hun eigenaar zitten terwijl de familie tv kijkt of bij de open haard zit. De meeste Kerry Blue Terriers willen in wezen bij hun eigenaren zijn en zich bezighouden met wat de activiteit op dat moment ook is. Het ras geniet vooral van lichaam en geest door samen met hun menselijke partner deel te nemen aan een aantal hondensporten, waaronder gehoorzaamheid, hoeden, dokduiken en schuurjacht.

Een jonge Kerry Blue Terrier opvoeden

Kerry Blue Terriers zijn erg slim en de meeste genieten van deelname aan behendigheid, gehoorzaamheid , rally , schuurjacht , hoeden en zelfs dokduiken. Door hun geest en lichaam betrokken te houden, kan een gelukkig en goed aangepast gezinslid worden ontwikkeld. Socialisatie is belangrijk, net als een begin- gehoorzaamheidscursus met een instructeur die met Terriers heeft gewerkt. Het is altijd een goed idee om uw puppy mee te nemen naar een puppytraining en te overwegen een AKC Canine Good Citizen- titel te verdienen. Regelmatige uitstapjes – hoewel niet naar hondenparken – dragen bij aan een goed afgeronde, goed gesocialiseerde hond.


Gezondheid van de Kerry Blue Terrier

Kerry Blue Terriers zijn een gezond ras. Verantwoordelijke fokkers houden voortdurend toezicht op nieuwe tools, waaronder nieuwe DNA-tests, die beschikbaar zijn om de afwezigheid van erfelijke defecten in hun fokprogramma’s te helpen garanderen. Vraag de fokker van uw hond om zijn of haar aanbevelingen over gezondheidstesten . Veel fokkers doen elementaire DNA-tests als een best practice en maken u bewust van testresultaten. De website van de Kerry Blue Terrier Club in de Verenigde Staten is een goede bron voor de nieuwste gezondheidsinformatie over rassen.

Aanbevolen gezondheidstests

Heup evaluatie
Oogarts Evaluatie

Geschiedenis van de Kerry Blue Terrier

De Kerry is vernoemd naar zijn thuisland. Het mysterie van zijn begin gaf aanleiding tot charmante blarney over kabouters, scheepswrakken en andere fantasievolle verhalen over de oorsprong. We weten wel dat Kerry Blue Terriers hardwerkende boerderijhonden waren, gekoesterd voor hun veelzijdigheid. Het ras was een mascotte voor patriotten in de strijd voor Ierse onafhankelijkheid, en sinds het begin van de 20e eeuw zijn ze topwinnaars in de showring. Een Kerry genaamd Mick was een van de grote showhonden van de jaren 2000.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Kerry Blue Terrier hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*