Home » Hondenrassen » Kishu Ken   De Kishu Ken is een hond van opmerkelijk uithoudingsvermogen, die adel, waardigheid en naïef gevoel toont. Zijn temperament is trouw, volgzaam en zeer alert.

Over de Kishu Ken

De Kishu Ken is een geweldige hond voor een actieve persoon en heeft de mogelijkheid om een ​​gemakkelijke huishond te zijn wanneer ze niet op pad zijn. Ze zijn middelgroot, goed in balans en hun spieren zijn goed ontwikkeld. Ze hebben prikkende oren en een gekrulde of sikkelstaart. Kishu’s zijn erg liefdevol en aanhankelijk met hun families en moeten bij activiteiten worden betrokken. Ze zijn geweldig met kinderen als ze met hen zijn grootgebracht, maar ze zijn vaak afstandelijk tegenover vreemden. Kishu Ken heeft hoge prooidrift en wil misschien kleine dieren achtervolgen. Als hij wordt opgevoed met een klein dier zoals een kat, zou hij het goed met hen kunnen doen, maar de meeste Kishus kunnen het niet helpen dat ze toegeven aan hun instinct.


Voeding voor de Kishu Ken

De Kishu Ken zijn gevoelig voor allergieën en doen het goed op een hondenvoer van hoge kwaliteit, of het nu commercieel wordt vervaardigd of thuis wordt bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Allergische Kishu Ken heeft mogelijk een graanvrije of aardappelvrije brok nodig. Veel Kishu doen het het beste op voedzame voedingsmiddelen om hun gewicht en conditie te behouden. Een eiwitbron op basis van vis of lam kan uw Kishu Ken het beste behandelen indien beschikbaar. Hypothyreoïdie, soms gezien in het ras, kan gewichtstoename veroorzaken. Het is het beste om contact op te nemen met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond.

kishu kenUiterlijke verzorging

Afgezien van de reguliere wekelijkse verzorging, houdt het af en toe een bad je Kishu schoon en ziet hij er op zijn best uit. Verzorging kan een geweldige hechtingservaring zijn voor u en uw hond. De sterke, snelgroeiende nagels moeten regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Hun oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen, wat kan leiden tot infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Kishu Ken

Kishus vereist dagelijkse oefening en stimulatie, maar als een hond die is gebouwd om te rennen en te jagen, is de kwaliteit van de activiteit belangrijker dan de fysieke oefening. Het hebben van een grote tuin waar de honden rond kunnen rennen is goed voor dagelijks gebruik, maar zonder de stimulatie kunnen dagelijkse wandelingen saai worden en werven zullen gewoon een plaats van discussie worden waar je Kishu een meester-ontsnappingskunstenaar of een briljante graafmachine kan worden. Je Kishu Ken een leuke, dagelijkse wandeling geven, naast afwisselende “avonturen” of verrijkende activiteiten (wandelen op een nieuwe plek, ze meenemen naar een nieuwe buurt om rond te lopen, een nieuw stuk speelgoed of item introduceren of gewoon iets waardevols dat ze kunnen tijd nemen met) zal voldoen aan hun behoeften.

Een jonge Kishu Ken opvoeden

Kishu Ken zijn intelligente probleemoplossers. Ze proberen hun problemen op te lossen en dingen onafhankelijk te doen totdat ze anders worden onderwezen. Ze zijn net zo trainbaar als hun eigenaar bereid is te ontdekken wat hen motiveert. Dit kan zo eenvoudig en eenvoudig zijn als het vinden van een favoriet voedsel of het kan een beetje meer obscuur zijn, zoals een bepaalde sok of een stuk speelgoed dat genoeg lonend is om voor te werken. Kishu Ken heeft in het verleden met mensen samengewerkt als zwijnenjachthonden, en die intelligentie en samenwerking kan worden gebruikt voor hedendaagse sporten zoals behendigheid, hoeden, gehoorzaamheid, lokken en nog veel meer, afhankelijk van individuele voorkeuren en vaardigheden.

Gezondheid van de Kishu Ken

Huidige gegevenssuggesties voor milieu en voedselallergieën zijn het grootste gezondheidsprobleem voor Kishu Ken. Deze allergieën kunnen dermatitis, pyoderma en oorinfecties veroorzaken als ze niet goed worden onderhouden, maar zijn relatief onschadelijk wanneer ze onder controle worden gehouden met behulp van hoogwaardige voeding en veterinaire hulp. Kishu Ken is een overigens gezond ras. Zeldzame gevallen van auto-immuunziekten, de ziekte van Addison en hypothyreoïdie worden soms waargenomen.


Geschiedenis van de Kishu Ken

De Japanse hondenrassen zijn oud en ontwikkeld uit een gemeenschappelijke bron. In Japan leefden spitzachtige jachthonden (canis familiaris palustris) meer dan 3000 jaar geleden. De Kishu Ken (ken die in het Japans ‘hond’ betekent) is ontstaan ​​uit stoere, middelgrote honden die vele eeuwen geleden door de bergen van Japan zwierven. Het waren de honden van de matagi, die werden gebruikt om op zwijnen en herten te jagen. De regio Wakayama in Japan is vooral bekend vanwege de fokkerij en ontwikkeling van de Kishu.

De jagers gaven de voorkeur aan de witte kleur vanwege de goede zichtbaarheid. Werkhonden werden gefokt voor efficiëntie en bruikbaarheid. Vóór 1934 waren er Kishus in wit, rood, gestroomd en sommige die waren gespot. Maar de effen kleuren werden de enige geaccepteerde kleuren en de gevlekte jas Kishus was in 1945 verdwenen. In 1934 werd de Kishu aangewezen als een ‘Memorial of Nature’ in zijn geboorteland. Het Japanse volk is trots op hun honden en schenkt eer en lof aan hen. Deze trots en toewijding aan hun nationale schatten, en de Kishu is er een van, is de reden dat de Kishu’s zelden worden geëxporteerd.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Kishu Ken hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*