Home » Hondenrassen » Kleine Münsterländer   De Kleine Münsterländer is een veelzijdige jachthond en een natuurlijke retriever met een gemiddeld bereik, solide wijzend instinct en een sterk verlangen naar het water. Hij heeft uitstekende volgmogelijkheden voor alle soorten werk na de opname. Deze kwaliteiten worden versterkt door intelligentie en trainbaarheid.

Over de Kleine Münsterländer

De Kleine Münsterländer is intelligent en in staat om te leren, heeft een volledig maar gelijkmatig temperament en heeft een stabiel karakter. Hij is alert en vriendelijk tegenover mensen, wat hem geschikt maakt voor het gezinsleven; hij heeft goed sociaal gedrag en houdt nauw contact met zijn meester. Zijn gepassioneerde, volhardende roofzuchtige instinct, veelzijdige jachtaanleg en sterke zenuwen en scherpte voor wild maken hem een ​​uiterst bedreven jachtgenoot. Tijdens het laagseizoen kunnen Kleine Munsterlanders ook worden gebruikt voor behendigheid, gehoorzaamheid, ophalen en jagen tests of proeven. Kleine Munsterlanders hebben een sterk roedelinstinct en gedijen in buitengeoriënteerde gezinnen. In huis kunnen ze vaak in de buurt van (of op) de voeten van hun meester slapen. In zijn geboorteland Duitsland is hij de Kleiner Münsterländer.


Voeding voor de Kleine Münsterländer

De Kleine Munsterlander moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

kleine munsterlanderUiterlijke verzorging

Af en toe borstelen zal de kwaliteit van de vacht behouden met af en toe een bad om ze schoon te houden en er op hun best uit te laten zien. Kleine Munsterlanders zijn seizoensgebonden shedders en daarom is het belangrijk om hun jassen vaker in het late voorjaar en het vroege najaar te behouden. Hun nagels moeten regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Hun oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen, wat kan leiden tot infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Kleine Münsterländer

Hoewel kleine Munsterlanders geweldige gezinsgenoten zijn, vereisen ze frequente oefening en stimulatie. Het ras is geboren om te jagen en dat is de taak waar ze het gelukkigst in zijn. Dit is een veelzijdig, veelzijdig jachtras dat is ontwikkeld om te jagen, te richten, op te halen en te volgen.

Het jachterfgoed van het ras betekent dat ze een hoog activiteitenniveau hebben en geschikte afzetmogelijkheden nodig hebben voor hun energie, inclusief dagelijkse lichaamsbeweging. Als je niet jaagt met je kleine Munsterlander, moet je hem andere manieren geven om zichzelf te vermoeien, zoals hardlopen of spelen in een omheind gebied. Ze moeten buiten onder toezicht staan, omdat hun instinct is om te jagen. Als de juiste stimulatie en oefening niet worden gegeven, zullen ze dwalen en jagen wanneer ze aan hun lot worden overgelaten.

Een jonge Kleine Münsterländer opvoeden

Dit ras is relatief langzaam volwassen: pas op de leeftijd van twee jaar zijn de meeste kleine Munsterlanders geestelijk volwassen. Het is belangrijk om voorbereid te zijn op ten minste een jaar van een sterke, gespierde, volwassen hond met de hersenen van een tiener.

Het is belangrijk om te onthouden dat ze worden gefokt als helper van een jager en ook als een familielid. Deze vriendelijke honden hebben veel tijd en interactie nodig met hun menselijke familie om hun volledige potentieel te bereiken en worden bij voorkeur thuis grootgebracht. Over het algemeen zijn kleine Munsterlanders goed met kinderen en verdragen ze het onvoorspelbare gedrag van een kind. Zoals met alle honden, is het echter belangrijk om ze te socialiseren met kinderen en toezicht te houden op hun interacties. Er wordt nooit voorgesteld om een ​​hond alleen te laten met kleine kinderen.

Het is ook belangrijk om een ​​manier te vinden om uw Kleine Munsterlander in uw hobby te passen. Dit geeft hem de kans om tijd met je door te brengen en voor je te werken, wat leidt tot een vrolijke en goed aangepaste metgezel.

kleine munsterlander pupGezondheid van de Kleine Münsterländer

Gewetensvolle kleine Munsterlander-fokkers in zowel de Verenigde Staten als Europa hebben een gezamenlijke inspanning geleverd om de gezondheid van het ras te behouden. De overgrote meerderheid van de kleine Munsterlanders zijn gezonde honden, en regelmatige veterinaire zorg en goede voeding zijn van vitaal belang voor de gezondheid van uw hond. Werken met een verantwoordelijke fokker , die een kleine Munsterlander willen bezitten, kunnen de opleiding krijgen die ze moeten weten over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras.

Aanbevolen gezondheidstests

Heupdysplasie

Geschiedenis van de Kleine Münsterländer

De ontwikkeling van de Kleine Munsterlander is ergens in het midden van de 19e eeuw verborgen. Na de wijziging van de Duitse jachtwet, het toenemende aantal jagers en jachtliefhebbers en de systematische teelt van het wildbestand, begon het fokken van nieuwe Duitse aanwijshonden. Er zijn berichten dat rond 1870 langgerekte ‘Wachtelhunds’ (Duitse Spaniels) goed bekend waren in de regio Munsterland. Deze honden waren vastberaden, hadden enorme reukvermogen en waren ook in staat om terug te halen. In 1906 zorgde de bekende dichter Hermann Löns voor de zaak: hij deed een publieke oproep in het tijdschrift Unser Wachtelhundom hem een ​​rapport te geven over de nog bestaande exemplaren van de rode Hanovarian Heath Hound. In plaats daarvan ontdekten hij en zijn broers echter een wijzende Wachtelhund op de boerderijen die ze ‘Heidewachtel’ noemden.


Afgezien van de gebroeders Löns hebben bekende hondenliefhebbers zoals de baron van Bevervörde-Lohburg ook in andere regio’s moeite gedaan om een ​​redelijke fokstapel te krijgen. De heer Heitmann, een leraar uit Burgsteinfurt, behaalde succes met zijn lijnveredeling. Verscheidene andere fokfamilies, bekend als het ‘Dorsten-type’, verschenen in de daaropvolgende jaren in Westfalen. Op 17 maart 1912 werd het ‘Verband für Kleine Münsterländer Vorstehhunde’ (Club voor Kleine Munsterlander Pointing Dogs) eindelijk opgericht. In die tijd heeft deze club haar doelstellingen als volgt geformuleerd: ‘De club streeft ernaar de zuiverheid en het echte fokken van de langharige kleine aanwijshond die al tientallen jaren in het Munsterland is gefokt te bevorderen.

Vanaf 1921 volgden de fokkers uiteindelijk de rasstandaard die was opgesteld door de heer Friedrich Jungklaus. Niettemin is de ware oorsprong van de honden van die tijd niet precies bewezen.

De Kleine Münsterländer is ontwikkeld om veel verschillende jachtgerelateerde taken uit te voeren, gebaseerd op instinct in plaats van training. Het ras is ontworpen om op elke prooi te jagen, zowel met pels als met pels; wijs de jager op het spel; haal het spel terug dat was neergeschoten; en volg gewond spel. En dit alles moest worden uitgevoerd in dichte dekking in het veld of bos en in het water. Bovendien is het ras ontwikkeld als een uitstekende gezinsgenoot.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Kleine Münsterländer hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*