Home » Hondenrassen » Koreaanse Jindo   De Koreaanse Jindo is loyaal, waakzaam en intelligent de voor het eerst gefokte Jindo zich als een ras op een eiland voor de kust van Zuid-Korea. Ze zijn middelgroot en hebben een natuurlijke uitstraling en worden gewaardeerd als onafhankelijke jagers, kritische voogden en loyale metgezellen.

Over de Koreaanse Jindo

De Koreaanse Jindo is een goed geproportioneerde, middelgrote hond die wordt gebruikt voor jacht en bewaking. Met rechtopstaande oren en een gerolde of sikkelvormige staart moet het een levendige uitdrukking zijn van behendigheid, kracht, alertheid en waardigheid. De Jindo heeft een zeer sterk instinct voor de jacht en is moedig, dapper, alert en voorzichtig, niet gemakkelijk verleid en onstuimig. Maar bovenal is hij uiterst trouw aan zijn meester. Over het algemeen is hij niet dol op andere dieren, vooral mannetjes. Hij heeft ook een goed gevoel voor richting. Een eenmanshond, hij accepteert gemakkelijk een nieuwe meester, maar vergeet nooit zijn gehechtheid aan de voormalige meester die hem uit de puppytijd heeft opgevoed. Hij houdt zichzelf schoon en eet spaarzaam.


Voeding voor de Koreaanse Jindo

De Jindo moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Jindo’s zijn lichte eters en hun slanke uiterlijk roept eigenaren vaak op zich zorgen te maken over hun dieet. Het is uiterst eenvoudig om van Jindos kieskeurige eters te maken door hun eten te laten liggen voor hen om te eten wanneer ze maar willen of door lekkernijen aan hun voedsel toe te voegen om hen te verleiden om te eten. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

koreaanse jingo hondenrasUiterlijke verzorging

De Jindo is een kieskeurig ras waarvan de dubbele vacht wekelijks moet worden geborsteld met een slicker- of speldborstel. Ze staan ​​bekend als uiterst zorgvuldig en schoon. Hun dubbele laag stoot vuil en water af en produceert normaal geen geur. Gedurende het grootste deel van het jaar vereist hun vacht weinig meer dan wekelijks borstelen om minimaal te blijven werpen en af ​​en toe een bad voor hen om er op hun best uit te zien. Zoals bij alle dubbel gecoate rassen, “blaast” de Jindo twee keer per jaar zijn vacht. Gedurende deze tijd wordt de hele ondervacht in de loop van een maand of langer verwijderd en zijn zowel regelmatig borstelen van de hond als stofzuigen van het huis vereist.

Oefeningen voor de Koreaanse Jindo

De Jindo is een energieke jacht- en waakhond met onberispelijke huismanieren. Ze zijn ontwikkeld als een serieuze jachthond die in staat is vele kilometers te reizen en klein en groot wild neer te halen. Dit zeer atletische ras vereist een redelijke hoeveelheid fysieke en mentale stimulatie. Of het nu gaat om het bewaken van areaal of het uitvoeren van trucs voor de kinderen van de buren, Jindos houdt ervan om een ​​baan te hebben en in een actief huishouden wordt redelijk gemakkelijk aan hun behoeften voldaan. Ze houden van sporten als lokken en behendigheid, hebben sledehondenteams gelopen en zijn blij om hun atletiek om te zetten in een actieve taak, zelfs als die taak gewoon een mooie lange wandeling is.

Binnen in het huis zijn Jindos beleefd en attent. Ze zullen hun eigenaar vaak van kamer naar kamer volgen, niet aanhankelijk maar graag opkrullen in een hoek waar ze gewoon in de buurt kunnen zijn en over hun persoon of familie kunnen waken. Als ze een actieve uitlaatklep krijgen, storen ze zelden iets in het huis dat niet van hen is, en ze zijn geen destructief ras.


Een jonge Koreaanse Jindo opvoeden

De Jindo is een zeer serieuze jachthond die bekend staat om zijn loyaliteit aan zijn eigenaar en familie. Hij is een uiterst intelligente en onafhankelijke hond met geweldige probleemoplossende vaardigheden en het vermogen om voor zichzelf te denken. Jindos hebben een kalm, zelfverzekerd, attent karakter, nooit angstig of agressief zonder reden. Jindos zijn eenpersoonshonden, zeer loyaal aan hun eigenaar en familie en vaak gereserveerd bij vreemden. Het ras beschermt scherp hun eigenaar en eigendom en wordt gewaardeerd als een intelligente waakhond die niet reageert tenzij dat nodig is. Het is een raskenmerk voor de Jindo om uiterst oncomfortabel te zijn, gedwongen te worden tegengehouden door een vreemdeling. Hoge prooidrift is de norm voor dit extreem atletische jachtras. De Jindo heeft niet veel tolerantie voor grof gedrag van andere honden en is over het algemeen niet geïnteresseerd in interactie met vreemde honden buiten zijn huis.

Binnen het huis, is agressie met hetzelfde geslacht vaak de norm en paren van het andere geslacht worden sterk aanbevolen. Vroege socialisatie en puppytrainingslessen zijn uiterst belangrijk om de Jindo bloot te stellen aan de vele dingen in zijn omgeving en hem de basisvaardigheden te geven om een ​​goede hondenburger te worden. Jindo’s zijn extreem schoon en zijn van nature al op jonge leeftijd zindelijk. Vroege socialisatie en puppytrainingslessen zijn uiterst belangrijk om de Jindo bloot te stellen aan de vele dingen in zijn omgeving en hem de basisvaardigheden te geven om een ​​goede hondenburger te worden. Jindo’s zijn extreem schoon en zijn van nature al op jonge leeftijd zindelijk. Vroege socialisatie en puppytrainingslessen zijn uiterst belangrijk om de Jindo bloot te stellen aan de vele dingen in zijn omgeving en hem de basisvaardigheden te geven om een ​​goede hondenburger te worden. Jindo’s zijn extreem schoon en zijn van nature al op jonge leeftijd zindelijk.

Gezondheid van de Koreaanse Jindo

Jindo’s zijn over het algemeen een gezond en langlevend ras met weinig bekende gezondheidsproblemen. De levensduur voor Jindos is vaak 14 jaar of langer en de meeste leven een lang, gezond leven. Er zijn zeer weinig gemelde gezondheidsproblemen binnen het ras. De meest voorkomende gezondheidsproblemen zijn allergieën en hypothyreoïdie. Er zijn enkele geïsoleerde gevallen van staar en heupdysplasie binnen het ras geweest. Systematische gezondheidstesten waren tot voor kort niet de norm, dus de echte heup- en oogstatus van het ras moet nog volledig worden onderzocht.

Geschiedenis van de Koreaanse Jindo

Het Jindo-ras is afkomstig van een eiland voor de zuidwestkust van Zuid-Korea. De rasnaam is ontleend aan de naam van het eiland, Jindo. De honden leefden samen met hun eigenaren duizenden jaren ongeremd op het eiland om zich te ontwikkelen tot een natuurlijk ras met gerenommeerde jachtmogelijkheden. De Jindo werd in 1962 aangewezen als Republiek Korea Conservation of Cultural Assets Act nr. 53. Kortom, de hond wordt eenvoudigweg Korea Natural Treasure # 53 genoemd. In zijn geboorteland worden Jindos Jindo-kae of Jindo-kyon genoemd. Kae of Kyon zijn Koreaanse woorden voor hond. Internationaal zijn ze de Federation of Cynologique Internationale Standard No. 334. In de Verenigde Staten zijn ze sinds 2008 aangesloten bij de American Kennel Club – Foundation Stock Service.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Koreaanse Jindo hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*