Home » Hondenrassen » Kromfohrländer   De Kromfohrlander is een middelgroot metgezelras dat gevoelig, liefdevol en loyaal is aan zijn eigenaren. Hij heeft een onderscheidende ‘glimlach’ en zal niezen om je te begroeten. Uitspraak van het ras is “krome-for-lahn-dair.”

Over de Kromfohrländer

De Kromfohrländer is een zeer intelligente, grappige, behendige hond die dol is op klimmen en springen en gemakkelijk uitblinkt in behendigheid en hondentruc-training, maar kan kieskeurig zijn met eten. Ze komen in twee vachttypen: draadhaar (met baard) en glad haar (glad gezicht zonder baard en mooi, lang, zacht haar). De bijnaam van het ras in Noord-Amerika is “Kromi” (krome-ee). De Kromfohrlander is gefokt als alleen metgezel, heeft zeer weinig jachtinstinct (ondanks zijn terriër-erfgoed) en heeft vaak een lange levensduur (17-18 jaar oud). Hij is goed met kinderen en familie en is meestal een eenpersoonshond. Hij is erg gehecht aan zijn eigenaar, loopt niet weg en waarschuwt als eerste voor vreemden.


De Kromfohrländer in het kort

Er zijn twee afzonderlijke variëteiten die zijn te onderscheiden door het vacht type. Ruwe vacht en gladde vacht. Belangrijk aandeel: de lengte van het lichaam is iets groter dan de schofthoogte. Schofthoogte: 30 tot 40 centimeter. Gewicht: mannen: 10 tot 20 kilo. Vrouwtjes: 10 tot 15 kilo.

KromfohrländerVoeding voor de Kromfohrländer

De Kromfohrländer kan een kieskeurige eter zijn, daarom is voedsel van hoge kwaliteit vereist om het gewicht van de Kromi te handhaven vanwege het hoge activiteitsniveau van het ras. Gratis voeren is mogelijk omdat de Kromi meestal geen overeten is. Wat u uw hond geeft, is een individuele keuze, maar werken met uw dierenarts en / of fokker is de beste manier om de frequentie van maaltijden als puppy te bepalen en het beste dieet voor volwassenen om zijn levensduur te vergroten. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

Om een ​​opgeruimd uiterlijk te behouden, is regelmatig strippen met de hand of verzorging vereist. De meeste Kromi’s groeien een smerige, draadharige jas die werpt. Het mag niet worden geknipt of geschoren. Ze hebben weinig tot geen hondengeur en vuil valt gewoon van hun jas; het zijn opvallend schone honden. Het is belangrijk om door te gaan met regelmatig nagelknippen, omdat dit erg moeilijk kan worden vanwege de typische gevoeligheid van het ras.

Oefeningen voor de Kromfohrländer

Hoewel Kromfohrlanders alleen te allen tijde aan de zijde van hun speciale persoon willen zijn, is regelmatig buiten oefenen een vereiste. Ze vinden het leuk om een ​​bal of ander hondenspeelgoed te halen. Rond de leeftijd van drie kunnen ze springen om een ​​schijf te krijgen, omdat hun gewrichten volwassen moeten zijn. Lange wandelingen in een natuurlijke omgeving zijn de favoriete oefeningen van de Kromi. Dit is GEEN hondenparkras, omdat ze alleen de voorkeur geven aan honden die ze al kennen en niet om nieuwe honden, nieuwe mensen of nieuwe situaties geven.

Een jonge Kromfohrländer opvoeden

De Kromfohrlander is zeer intuïtief en een zeer goede gokspeler. De Kromi leren om te leren is gemakkelijk als hij jong is, maar doorgaan naar activiteiten die meer onafhankelijkheid vereisen, zoals competitieve behendigheid, kan een uitdaging zijn vanwege de typische gevoeligheid van het ras. Geduld is vereist.


Gezondheid van de Kromfohrländer

De Kromfohrlander is een uiterst zeldzaam ras met een zeer kleine genenpool. Er zijn DNA-tests beschikbaar voor hyperkeratose en de ziekte van Von Willebrand, wat betekent dat fokkers dragers kunnen identificeren en voorkomen dat ze getroffen honden produceren; auto-immuunproblemen zijn geconstateerd in het ras. Door de gezondheid van je Kromi gedurende zijn hele leven in de gaten te houden en informatie te delen, kan iedereen in het ras de potentiële gezondheid van het ras beter begrijpen.

Aanbevolen gezondheidstests

Hyperkatose bij hondenvoetzolen
Ziekte van Von Willebrand

Geschiedenis van de Kromfohrländer

Veel troepen in de Tweede Wereldoorlog hadden een mascottedier voor comfort en als een herinnering aan thuis. Dit was vaak een verdwaalde hond of kat. ‘Original Peter’ was een smerige terriërmix die Amerikaanse troepen vonden in Noord-Frankrijk en hij werd hun mascotte, maar de troepen verloren hem toen ze Duitsland aan het einde van de oorlog overstaken. Hij werd gevonden door de vrouw van een lokale advocaat, Ilse Schleifenbaum, en na een toevallige dekking met een Fox Terrier genaamd Fifi die uniforme puppy’s produceerde die allemaal op hun vader leken, besloot ze het ras te maken en het te vernoemen naar de mooie, lokale ‘bochtige’ voren (krumme furche) landbouwgrond.

Na 10 jaar van zorgvuldige ontwikkeling heeft de Federation Cynologique Internationale het ras in augustus 1955 aanvaard. De Kromfohrlander is nog steeds vrij zeldzaam en wordt voornamelijk gevonden in Duitsland en andere Europese landen. Ze zijn zo zeldzaam.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Kromfohrländer hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*