Home » Hondenrassen » Lakeland Terrier   Deze gewaagde pittige ‘grote hond in een klein jasje’. De Lakeland Terrier is genoemd naar het Lake District van zijn geboorteland Engeland. Hij werd ooit als boerenhond gefokt om in roedels te werken aan schapen-stelende vossen. De vacht van de Lakie is hard, draadachtig en heeft een laag draagvermogen.

Over de Lakeland Terrier

Vierkante en stevige Lakelands, die minder dan 15 centimeter op de schouder staan ​​en ongeveer 7 kilo wegen, zijn kleine honden. Maar vertel hen dat niet. Met hun pik-van-de-wandeling swagger, personifiëren Lakelands het cliché van de oude hondenliefhebber “een grote hond in een klein jasje.” Ze komen in verschillende kleuren; sommige hebben een sportieve zadelstreep op de rug. Met gevouwen V-vormige oren, rechte voorkant, rechthoekige kop en een ondeugende twinkeling in hun oog, zijn Lakelands de blauwdruk van een langbenige Britse terriër.


De Lakeland Terrier in het kort

De Lakeland Terrier is een kleine, werkmanachtige hond met een vierkante, stevige bouw. Zijn lichaam is diep en relatief smal, waardoor hij zich in rotsachtige holen kan wringen. Hij heeft voldoende beenlengte om gemakkelijk ruwe grond te bedekken. Zijn nek is lang en leidt soepel naar hoge schoft en een korte toplijn eindigend in een hoge staart. Zijn houding is homo, vriendelijk en zelfverzekerd, maar niet overdreven agressief. Hij is alert en klaar om te gaan. Zijn beweging is lenig en sierlijk, met een rechte, vrije pas van goede lengte. Zijn hoofd is rechthoekig, kaken zijn krachtig en oren zijn V-vormig. Een dichte, draadachtige vacht is afgewerkt met langere meubels op snuit en benen.

lakeland terrierVoeding voor de Lakeland Terrier

De Lakeland Terrier moet het goed doen op een hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht, dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

Lakelands hebben een mooie, harde dubbele vacht wanneer goed onderhouden met de hand plukken. Iemand vinden die een jas kan plukken (of ‘strippen’) is echter moeilijk. Het knippen van de vacht is ook voldoende, maar hiermee vervagen de kleur en textuur van de vacht. Eenmaal geknipt wordt de vacht zacht, met losse krullen. De haren vallen meestal niet uit, maar blijven in de vacht zitten, dus het Lakeland wordt beschouwd als een niet-afstotend ras dat geschikt is voor mensen die niet veel huidschilfers kunnen verdragen. Wekelijks poetsen helpt de losse haartjes te verwijderen en matten te voorkomen.

Oefeningen voor de Lakeland Terrier

Wanneer Lakelands correct wordt opgevoed, is het geen hyperactief ras. Een goede, lange wandeling of dagelijks hard joggen, samen met frequente mogelijkheden om te rennen in een veilig omheind gebied, moeten ze zowel fysiek als mentaal fit houden. Een oude fokker merkt op: Lakelands kan fysiek genoeg bewegen als ze in een huis met twee verdiepingen wonen. Mentaal moeten ze veel bewegen om gezond te worden. Wandelingen langs korte lijnen doen het niet. All-out rennen op een lijn van 20 of 30 voet lijkt regelmatig nodig.

Een jonge Lakeland Terrier opvoeden

De Lakeland heeft behoefte aan vroege socialisatie , gevolgd door een goede basis puppy training klasse – waarbij de klasse en trainer zorgvuldig worden gekozen. Een oude fokker merkt op: “Vermijd trainingen gegeven door mensen die de terriërgeest niet begrijpen. Lakelands is slecht slim; ze leren snel en vervelen zich snel. Maak het juiste ding gemakkelijk en het verkeerde ding moeilijk, en beloon goede keuzes. ”Ze leren snel, maar gedijen niet bij repetitieve training – ze zijn gewoon te slim om steeds dezelfde taak uit te voeren.


Gezondheid van de Lakeland Terrier

Er zijn zeer weinig rasgezondheidsproblemen die specifiek zijn voor de Lakeland Terrier, en geen enkele die met meer dan een zeer lage incidentie is gemeld. Zoals bij alle rassen, moeten de oren van een Lakeland regelmatig worden gecontroleerd op tekenen van infectie en moeten de tanden vaak worden geborsteld met een tandpasta die is ontworpen voor honden.

Geschiedenis van de Lakeland Terrier

Lakelands is een van de oudste terriers van Groot-Brittannië. De naam is afgeleid van het prachtige Lake District in Noord-Engeland, waar ooit boeren kleine pakjes honden gebruikten om hun eigendom te ontdoen van vossen die schaapskooien plunderden. Dit was natuurlijk een heel ander soort Engelse vossenjacht dan de glamoureuze zaken op grote landgoederen, met tientallen roodgecoate ruiters en enorme roeden brullende honden. De Lakeland was in de eerste plaats de werkende terriër van de arbeider.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Lakeland Terrier hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*