Home » Hondenrassen » Lancashire Heeler   De Lancashire Heeler is een hond met gemiddelde tot hoge energie. Intelligent, alert en vriendelijk, ze leren snel nieuwe taken. Een stevige kleine hond met een korte, weerbestendige vacht van zwart en bruin of lever en bruin, ze zijn aanhankelijk met hun eigenaars, altijd vrolijk, spraakzaam en altijd klaar voor een wandeling. Hun kleine formaat is wat hen hun charme geeft.

Over de Lancashire Heeler

Klein, krachtig, robuust gebouwd, alert en een energieke werker, de Lancashire Heeler werkt vee maar heeft terriërinstincten tijdens het rabbiting en ratten. Ze hebben een uniek kenmerk genaamd de Heeler Smile; wanneer tevreden, is het bekend dat Heelers hun lippen terugtrekken in een inspanning die een menselijke glimlach emuleert. In 2003 werd het ras op de lijst van bedreigde rassen van The Kennel Club, VK geplaatst vanwege het kleine aantal honden dat de genenpool samenstelt en het risico op verschillende erfelijke ziekten.


Voeding voor de Lancashire Heeler

De Lancashire Heeler moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Lancashire HeelerUiterlijke verzorging

De Lancashire Heeler is een ras dat van het veld naar de showring kan gaan. Hun korte, harde, platte jas is dicht en waterdicht en heeft weinig verzorging nodig. Een licht poetsen en af ​​en toe een bad houden uw Heeler gelukkig en schoon. De nagels moeten indien nodig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen, wat kan leiden tot infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Lancashire Heeler

De Lancashire Heeler houdt van beweging, menselijke interactie en mentale stimulatie. Ze kunnen veel van je aandacht eisen of enigszins relaxed zijn, maar staan ​​altijd te popelen om te spelen of gewoon aan je zijde te staan. Opties voor lichaamsbeweging zijn onder andere speeltijd in de achtertuin, bij voorkeur omheind, of meerdere keren per dag wandelen. Oefening kan ook komen in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of nieuwe trucs leren. Bepaalde activiteiten in de buitenlucht, zoals zwemmen, wandelen en ballen of vliegende schijven ophalen, kunnen een goede uitlaatklep zijn voor het uitgeven van energie. Als u in een appartement woont, kunnen zelfs korte wandelingen in de gangen uw hond wat beweging geven, vooral bij slecht weer. Training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally kan ook een geweldige manier zijn om uw hond te oefenen.

Een jonge Lancashire Heeler opvoeden

Lancashire Heelers, intelligent en snel te leren, kunnen een eigen mening hebben, dus training moet vriendelijk maar krachtig zijn. Ze zijn attent en aanhankelijk voor hun eigenaars, klaar om te gaan wanneer ze erom gevraagd worden. Hoewel ze soms op hun hoede zijn voor vreemden, zullen ze, eenmaal geïntroduceerd, hun bezoeker graag begroeten met likjes en kusjes.


Gezondheid van de Lancashire Heeler

De USLHC zet zich in voor gezonde Lancashire Heelers voor de toekomst. De club heeft zich aangesloten bij de Orthopedic Foundation of America (OFA) en het Canine Health Information Center (CHIC) om Amerikaanse fokkers te begeleiden naar een gezonde ziektevrije fokkerij voor toekomstige generaties Lancashire Heelers. Primaire lensluxatie (PLL) Collieoogafwijking (CEA) en Patellaire Luxatie zijn drie verplichte tests die fokkers moeten uitvoeren om in aanmerking te komen voor een CHIC-nummer in de OFA-database. De USLHC beveelt de hierboven genoemde basistests voor gezondheidsscreening aan voor alle fokdieren.

Aanbevolen gezondheidstests

Primaire lensluxatie
Collie-oogafwijking
Patella Luxatie

Geschiedenis van de Lancashire Heeler

De geschiedenis van de Lancashire Heeler gaat terug tot de 17e eeuw, maar de exacte oorsprong van het ras is onbekend. Algemeen wordt echter aangenomen dat een type Welsh Corgi werd gebruikt om aandelen in Noord-Wales naar de markt van Lancashire te brengen. Wat bekend is, is een kleine zwartbruine hond die bekend staat als de slagershond die veel voorkomt in het Ormskirk-gebied in West Lancashire. De mogelijke voorouders voor deze hond zijn de corgi en Manchester Terrier .

Deze nuttige boerderijhonden werden generaties lang in dit specifieke district gefokt en ontwikkelden hun eigen kenmerken. Eens gefokt als een veeherder en een rattenjager, zijn deze vriendelijke kleine honden populair geworden als een geweldige familiehond. Het ras werd in 1981 erkend door de Kennel Club in het Verenigd Koninkrijk en werd in 2003 als een kwetsbaar inheems ras beschouwd.

Vandaag is er een groeiende interesse in deze geweldige gezelschapshond die graag deelneemt aan evenementen voor gehoorzaamheid, behendigheid, rally en hoeden. De Lancashire Heeler is populair geworden in de VS, Zweden, Nederland en Australië.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Lancashire Heeler hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*