Home » Hondenrassen » Manchester Terrier   De Manchester Terrier is vernoemd naar de Engelse stad waar het voor het eerst werd gefokt. Slanke, pittige honden met een ratteninstinct van een terriër en de sierlijke contouren van rondlopende honden, Manchesters zijn levendig, helder en atletisch. Ze combineren de gestroomlijnde gratie van een snorhond en de instincten van een onverschrokken terriër van ratten. Deze pittige honden zijn er in twee maten variëteiten: Standaard (niet meer dan 12 kilo) en klein (niet meer dan 7 kilo).

Over de Manchester Terrier

Alle manchesters zijn vergelijkbaar in temperament, lichaamstype en atletisch vermogen ondanks verschillen in grootte. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan een strakke laag rijk mahoniebruin en gitzwart. Het hoofd is lang en wigvormig; tan vlekken boven elk oog wijzen op een waakzame uitdrukking. Manchesters kunnen motorrijden, lopen met goed bereik vooraan en voortstuwende achteraandrijving aangedreven door een gespierde caboose.


De Manchester Terrier in het kort

Een kleine, zwarte, kortharige hond met opvallende rijke mahoniehouten aftekeningen en een taps toelopende staart. In structuur heeft de Manchester een slanke, stevige maar toch elegante uitstraling, en heeft een wigvormige, lange en schone kop met een scherpe, heldere, waakzame uitdrukking. Het soepele, compacte, gespierde lichaam drukt grote kracht en behendigheid uit, waardoor de Manchester ongedierte kan doden en een kleine wedstrijd kan spelen. Behalve de opties voor grootte en oor, zijn er geen verschillen tussen de standaard- en kleine hondenrassen van de Manchester Terrier. kleine is een verkleinwoord versie van de standaardsoort.

Manchester TerrierVoeding voor de Manchester Terrier

De Manchester Terrier moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De Manchester is een zeer gemakkelijk te onderhouden, “wassen en dragen” soort hond. Af en toe een bad met een shampoo voor honden is alles dat nodig is om hem er redelijk dapper uit te laten zien. Door hem wekelijks af te vegen met een vochtige handdoek of een hondenhandschoen, krijgt de jas een gezonde glans. Nagelknippen moet om de paar weken worden gedaan om de juiste uitlijning van zijn gewrichten te behouden. Oren moeten regelmatig worden schoongemaakt om ze vrij te houden van overtollig was of vuil dat een pijnlijke oorontsteking kan veroorzaken. De Manchester zal zich verheugen op deze tijden van verzorging als een verbinding met de mens van wie hij houdt.

Oefeningen voor de Manchester Terrier

Actief, snel en atletisch, de Manchester zal elke dag een paar goede wandelingen met zijn mens nodig hebben om zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid te behouden. Hij kan genieten van ontspannen op de bank met zijn eigenaar, maar zal even graag naar buiten gaan en een paar tennisballen achtervolgen of rondrennen en krachtig spelen.

Een jonge Manchester Terrier opvoeden

De Manchester is erg intelligent en denkt graag door elke situatie. Hij geniet ervan zijn mensen te behagen en kan gemakkelijk worden getraind met behulp van positieve, op beloning gebaseerde methoden. Hij reageert niet goed op harde correcties, dus houd je trainingssessies leuk en gevuld met veel uitbundige complimenten voor goed uitgevoerde taken. Het ras is een ideale kandidaat voor een verscheidenheid aan hondensporten, waaronder gehoorzaamheid, rally, behendigheid, lokken coursing, schuurjacht, earthdog, tracking, flyball, geurwerk en zelfs freestyle dansen. Ze houden van een uitdaging! Ze moeten vroeg goed gesocialiseerd worden.


Gezondheid van de Manchester Terrier

Liefhebbers van de Manchester Terrier over de hele wereld werken momenteel samen om een ​​genetische test voor juveniele cardiomyopathie te ontwikkelen, een dodelijke ziekte die het ras (en verschillende anderen) kan beïnvloeden. Als uw Manchester ooit een operatie nodig heeft, herinner uw dierenarts eraan dat het ras met dezelfde voorzichtigheid anesthesie moet krijgen als hun voorouders van de Greyhound. Ook, zoals sommige kleine honden, kan de Manchester worden beïnvloed door “losse knieën” of patella luxatie.

Aanbevolen gezondheidstests

Von Willebrand’s Disease DNA Test
Oogarts examen
Schildklier evaluatie

Geschiedenis van de Manchester Terrier

Lang voordat Manchester beroemd was om een ​​voetbalteam, was het een centrum van de bloeiende textielhandel in Engeland. Lokale molenarbeiders uit het midden van de 19e eeuw hadden twee favoriete sporten: jagen op konijnen met kleine honden, en het weerzinwekkende tijdverdrijf van het doden van ratten (een terriër loslaten in een rattenbak en wedden op de resultaten). Fokkers werkten toe naar een twee-in-één hond om op beide uit te blinken. Ze kruisten een populaire ratel genaamd Black and Tan Terrier met Whippets; het resultaat was een duidelijk Manchester-type terriër.

Tot 1959 werden de Standard Manchester en de kleine Manchester als afzonderlijke rassen geregistreerd, hoewel kruisen was toegestaan. Sindsdien zijn de twee rassen samengevoegd tot één ras, de Manchester Terrier, met twee rassen: het kleine ras en de standaard.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Manchester Terrier hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*