Home » Hondenrassen » Miniature American Shepherd   De Miniature American Shepherd lijkt op een kleine Australian Shepherd. Echte herders zijn, ondanks hun compacte formaat, slimme, gemotiveerde werkers en vertederend loyale en levendige metgezelhonden die affiniteit hebben met paarden.

Over de Miniature American Shepherd

De Miniature American Shepherd deelt veel fysieke eigenschappen met zijn voorganger de Australian Shepherd – alleen op kleinere schaal. Vrouwtjes staan ​​tussen de 13 en 17 inch op de schouder; mannen variëren van 14 tot 18 inch. Ondanks hun grootte zijn Mini’s elke centimeter een echte herdershond: energiek, veelzijdig, robuust en extreem helder. De opvallende jas is verkrijgbaar in zwart, blauw merle, rood en rood merle. (De merle vertoont in elke hoeveelheid marmering, vlekken of vlekken.) Mini’s bewegen met de soepele en behendige stap van een hond gebouwd voor hard werken op het bestraffen van terrein.


De Miniature American Shepherd in het kort

De Miniature American Shepherd is een kleine herdershond die zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten. Hij is iets langer dan lang met een bot dat gematigd is en in verhouding tot de lichaamsgrootte en hoogte zonder uitersten. Beweging is soepel, gemakkelijk en evenwichtig. Uitzonderlijke behendigheid gecombineerd met kracht en uithoudingsvermogen maakt werken op verschillende terreinen mogelijk.

Deze zeer veelzijdige, energieke hond is een uitstekende atleet met superieure intelligentie en een bereidheid om degenen aan wie hij is toegewijd te behagen. Hij is zowel een loyale metgezel als een biedbare arbeider, wat duidelijk is in zijn waakzame uitdrukking. De dubbele laag van gemiddelde lengte en grofheid kan effen van kleur of merled zijn, met of zonder witte en / of bruine (koper) markeringen. Hij heeft traditioneel een aangemeerde of natuurlijke bobtail.

Miniature American ShepherdVoeding voor de Miniature American Shepherd

De Miniature American Shepherd moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De Miniature American Shepherd heeft een dubbele jas, met een langere buitenlaag en een wollige ondervacht. Het ras werpt een behoorlijke hoeveelheid af, zelfs nog meer tijdens het seizoen, dat een of twee keer per jaar kan voorkomen. Wekelijks poetsen – dagelijks tijdens het seizoen – zal helpen om vuil en losse haren te verwijderen en de hond er op zijn best uit te laten zien. Matten of klitten kunnen worden uitgewerkt met een slickerborstel of metalen kam. Zoals bij alle rassen moeten de nagels regelmatig worden geknipt, omdat te lange nagels de hond ongemak kunnen bezorgen.

Oefeningen voor de Miniature American Shepherd

Miniatuur Amerikaanse herders zijn actief en atletisch, en ze hebben een matige hoeveelheid beweging nodig, maar zijn ook zeer aanpasbaar aan de manier van leven van hun gezin. Ze doen het goed als stadshonden, zolang eigenaren voldoende beweging bieden. Ze genieten van uitstapjes met hun mensen die zowel geest als lichaam zullen bezetten. Ze genieten en blinken uit in vele hondenevenementen, waaronder gehoorzaamheid, behendigheid en volgen.

Een jonge Miniature American Shepherd opvoeden

Zoals bij alle rassen, worden vroege socialisatie- en puppytrainingklassen aanbevolen en helpen deze ervoor te zorgen dat de hond uitgroeit tot een goed aangepaste, goed gemanierde metgezel. Intelligent en bereid om te behagen, de Miniature American Shepherd is zeer trainbaar en zal zijn beste potentieel als metgezel bereiken wanneer hij minstens basisgehoorzaamheid wordt geleerd.


Gezondheid van de Miniature American Shepherd

Miniatuur Amerikaanse herders zijn over het algemeen gezonde honden en verantwoordelijke fokkers testen hun voorraad op gezondheidstoestand en communiceren met andere toegewijde fokkers om samen te werken voor de gezondheid van het ras en het behoud van de unieke kwaliteiten van het ras. Regelmatige bezoeken aan de dierenarts voor controles en parasietenbestrijding helpen de hond een lang, gezond leven te garanderen.

Aanbevolen gezondheidstest

Heup evaluatie
Oogarts Evaluatie
PRA Optigen DNA-test
MDR1 DNA-test

Geschiedenis van de Miniature American Shepherd

In de jaren zestig vonden kleine Australische herders het werken in het Amerikaanse rodeocircuit selectief gefokt om hun omvang verder te verkleinen. Het nieuwe ras heette oorspronkelijk de Miniature Australian Shepherd. “Ze werden vooral populair bij ruiters die naar paardenshows reisden, omdat hun intelligentie, loyaliteit en grootte hen een uitstekende reisgenoot maakten”, zeggen de experts van de Miniature American Shepherd Club in de VS. “Op deze manier verspreidde hun populariteit zich over het hele land.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Miniature American Shepherd hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*