Home » Hondenrassen » Miniatuur Poedel   Of het nu standaard poedel, miniatuur poedel of kleine poedel is, zwart, wit of abrikoos, de poedel staat trots onder de ware aristocraten van de hond. Onder de krullende, hypoallergene vacht is een elegante atleet en metgezel om alle redenen en seizoenen.

Over de Miniatuur Poedel

Poedels zijn er in drie verschillende maten: normen moeten meer dan 30 centimeter lang zijn bij de schouder; Miniaturen zijn 30 centimeter of minder; Miniatuur staat niet meer dan 20 centimeter. Alle drie de rassen hebben dezelfde bouw en verhoudingen. Bij hondenshows worden poedels meestal gezien in de uitgebreide Continental Clip. De meeste eigenaren van huisdieren geven de voorkeur aan de eenvoudigere Sporting Clip, waarin de vacht geschoren wordt om de contouren van het vierkant gebouwde, soepel gespierde lichaam te volgen.


Vergeet die oude stereotypen van Poedels als sissy dogs. Poedels zijn gretig, atletisch en goddeloos slimme “echte honden” van opmerkelijke veelzijdigheid. De standaard, met zijn grotere omvang en kracht, is de beste allround atleet van de familie, maar alle poedels kunnen met groot succes worden getraind.

De Miniatuur Poedel in het kort

Koets en conditie: die van een zeer actieve, intelligente en elegant ogende hond, vierkant gebouwd, goed geproportioneerd, degelijk bewegend en trots gedragen. Op de juiste manier geknipt op de traditionele manier en zorgvuldig verzorgd, heeft de poedel om hem een ​​sfeer van onderscheid en waardigheid eigen aan hem.
Maat: de miniatuurpoedel is 30 centimeter of minder op het hoogste punt van de schouders, met een minimale hoogte van meer dan 20 centimeter. Elke poedel die meer dan 32 centimeter of 20 centimeter of minder is op het hoogste punt van de schouders zal worden gediskwalificeerd voor competitie als een miniatuurpoedel.

Verhouding: om het gewenste vierkant gebouwde uiterlijk te verzekeren, benadert de lengte van het lichaam gemeten van het borstbeen tot het punt van de staart de hoogte vanaf het hoogste punt van de schouders tot de grond. Stof: Bot en spieren van zowel voorpoten als achterpoten zijn in verhouding tot de grootte van de hond.

miniatuur poedelVoeding voor de Miniatuur Poedel

Ongeacht de grootte van de poedel heeft uw hart gestolen, hij moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit , commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

Tenzij je van plan bent om je poedel in een korte trim te knippen, moet je leren hoe je hem dagelijks moet borstelen om te voorkomen dat zijn jas mat wordt. Als je een volledig gecoate poedel niet volledig op de huid borstelt en kamt, zal het haar bij de wortels mat worden en moet het worden afgeschoren om opnieuw te beginnen met nieuwe groei. De meeste eigenaren van huisdieren kiezen ervoor om de poedel in een kortere trim te houden. Sommige eigenaren leren dit knippen en bijsnijden zelf, terwijl anderen ervoor kiezen om hun hond om de vier tot zes weken naar een professionele hondenverzorger te brengen voor een bad , verzorging en nagel trimmen . De relatief niet-afstotende vacht van het ras maakt het ras een goede keuze voor mensen met allergieën .

Oefeningen voor de Miniatuur Poedel

Poedels van elke grootte zijn zeer actieve honden die elke dag goed moeten sporten om aan hun hoge energieniveau te voldoen . Poedels staan ​​te popelen om allerlei activiteiten en houden ervan om bezig te blijven. Zwemmen is een geweldige oefening voor hen, en de meeste Poedels houden ervan om in het water te komen. Gefokt als jachthonden, is hun impuls om op te halen, dus het gooien van speelgoed, stokken of ballen voor hen zal zowel hun lichaam als geest trainen. Ze gedijen ook goed om te joggen of lange wandelingen te maken met hun mens.


Een jonge Miniatuur Poedel opvoeden

Poedels zijn extreem intelligent en zijn gemakkelijk te trainen. Ze zijn behendig en gracieus evenals slim, en ze genieten en blinken uit in verschillende hondensporten, waaronder behendigheid , gehoorzaamheid en tracking . Ze zijn uitstekende waterontvangers en concurreren ook in dokduiken en retrieverjachttests . Poedels zijn erg mensgericht en als je trainingsroutines leuk en positief zijn, zijn ze snel om je te plezieren. Zorg er wel voor dat u consistent bent met wat u vraagt.

Gezondheid van de Miniatuur Poedel

De meeste poedels leven een lang, gelukkig, gezond leven dankzij de inspanningen van toegewijde, verantwoordelijke fokkers die routinematig alle fokdieren testen op gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie , oogaandoeningen, epilepsie, talgadenitis, de ziekte van von Willebrand en immuun-gemedieerde aandoeningen. Twee orthopedische problemen, Legg-Calve-Perthes en luxueuze patellas, komen vaker voor bij kleine- en miniatuurpoedels dan bij normen. De standaardvariëteit loopt meer risico op maagverwijding met volvulus (bloat) en talg adenitis.

Aanbevolen gezondheidstests

Heupevaluatie (miniatuur en standaard)
Oogarts Evaluatie (miniatuur, standaard en klein)
PRA Optigen DNA-test (miniatuur en klein)
Patella-evaluatie (miniatuur en klein)

Geschiedenis van de Miniatuur Poedel

De poedel is de nationale hond van Frankrijk, en de Fransen houden zeker van hun poedels. Er bestaat echter geen ras als de ‘Franse poedel’. In Frankrijk staan ​​poedels bekend als de Caniche of ‘eendenhond’.

Ondanks de associatie van de Poedel met Frankrijk, is het ras ontstaan ​​als een eendenjager in Duitsland, waar het woord “pudelin” verwijst naar spatten in water. De standaardpoedel begon meer dan 400 jaar geleden met het ontwikkelen van een waterhond. Met een frisse, krullende vacht als bescherming tegen de elementen, overtreffend zwemvermogen en buitengewone intelligentie, was de poedel een prachtige retriever. (De standaard is het enige ras dat is geclassificeerd als een niet-sportieve hond die in aanmerking komt voor AKC Retriever Hunting Tests.)

De flamboyante showjas met poedel diende een praktisch doel in de vroege jaren van het ras. Jagers wilden dat hun honden vrije bewegingsvrijheid in het water hadden, maar ze wilden ook vitale delen van de anatomie beschermen tegen de kou. Ze schaven de benen, nek en staart, maar lieten de borst, heupen en beengewrichten bedekt. De afgeronde plukjes op de benen, heupen en staartpunt worden pompons genoemd. (Let op de spelling: Cheerleaders hebben pom-poms; Poedels hebben pompons.)

Dankzij de vele fijne eigenschappen van de Poedel kon het van het meer naar de schoot van luxe gaan. Elegante poedels van de standaard- en miniatuurvariëteiten vonden de voorkeur onder de edelen van Frankrijk en, uiteindelijk, in heel Europa. Het opvallende uiterlijk en de trainbaarheid van het ras maakten het een natuurlijke entertainer en Poedels worden al lang geassocieerd met de Europese circustraditie. Een uitstekende neus bracht de Poedel extra werk als truffeljager.

De standaard is gefokt naar de miniatuur. Het kleine miniatuur hondenras werd voor het eerst gefokt in Amerika, in het begin van de 20e eeuw, als een met de stad wonende gezelschapshond. Goed gefokte exemplaren van elke variëteit zijn exacte replica’s van elkaar en worden volgens dezelfde standaard gefokt.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Miniatuur Poedel hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*