Home » Hondenrassen » Mountain Cur   De Mountain Cur is een jachthond met een goed instinct. Het is een zeer moedige vechter en uiterst intelligent, en doet wat zijn baasje wenst. De honden waren een cruciaal onderdeel van de culturen van vroege pioniers, kolonisten en homesteaders.

Over de Mountain Cur

De Mountain Cur is een snelle, harde jager die met zijn kop in de lucht rennen. Hij kan open, semi-open of stil op de baan zijn en heeft een duidelijke schors die over een lange afstand te horen is. Ze zullen rondcirkelen en op een koude baan afdrijven als een hete niet beschikbaar is totdat ze een hete baan vinden. Ze zijn moedige vechters wanneer nodig en uiterst intelligent, met sterke boominstincten, en kunnen gemakkelijk worden getraind om ongewenst spel te verlaten. Ze reageren het beste op training met veel menselijk contact en zijn naast jagen ook geweldige metgezellen en waakhonden.


Voeding voor de Mountain Cur

De Mountain Cur moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

mountain curUiterlijke verzorging

Het korte haar van de Mountain Cur is gemakkelijk te verzorgen. Poets hem af en toe om de dode en losse haren te verwijderen; een rubberen kerriekam of schuurmes werkt hier goed voor. Zijn jas werpt twee keer per jaar af, dus op deze momenten kan vaker borstelen nodig zijn. Baad hem alleen wanneer dat nodig is, omdat het zijn huid kan uitdrogen. Knip nagels en maak oren schoon indien nodig.

Oefeningen voor de Mountain Cur

Mountain Curs zijn zeer actieve honden. Als ze niet jagen, moeten ze lichamelijke en geestelijke oefeningen doen, zoals lange dagelijkse wandelingen, anders kunnen ze zich vervelen en destructief worden. Tijdens deze wandelingen moeten eigenaren er zeker van zijn dat ze hun hondenhiel maken om te versterken dat ze de leider van het peloton zijn. Anders zijn Mountain Curs geweldige kandidaten voor performance-evenementen en genieten van outdoor-activiteiten en sport.

Een jonge Mountain Cur opvoeden

Mountain Curs zijn extreem slimme honden en houden van werk, en daarom blinken ze uit in hondensporten. Sommige zijn misschien moeilijk te trainen, terwijl anderen aangenamer zijn. Hoe dan ook, wees voorbereid om de roedelleider te zijn. Ze zijn vriendelijk met de mensen die ze kennen, maar kunnen ook kleine huisdieren, zoals katten, als prooi zien. Wanneer ze op hun eigen grondgebied zijn, zijn ze waakzame waakhonden en zullen ze hun hulpbronnen en familie beschermen. Vroege socialisatie is de sleutel tot het houden van een goed gemanierd huisdier, en ze zijn voldoende trainbaar om therapiehonden te worden.


Gezondheid van de Mountain Cur

De Mountain Cur is een over het algemeen gezonde hond. De juiste hoeveelheid oefening houdt ze in topconditie. In samenwerking met een verantwoordelijke fokker kunnen potentiële eigenaren de opleiding krijgen die ze nodig hebben om te leren over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras.

Geschiedenis van de Mountain Cur

Mountain Curs is de echte All-American Pioneer-hond. Ze waren een noodzaak voor de grensfamilie en het is waarschijnlijk dat de zuidelijke bergen zonder hen niet konden worden geregeld. Ze waren een van de grootste troeven die de kolonisten hadden in het ruige en meedogenloze land van de bergen. Ze bewaakten de familie en het vee tegen wilde dieren of indringers.

Ze werden gebruikt om wild in het wild te vangen, te boomen of te graven. Tot de jaren 1940 maakten deze honden deel uit van de levensstijl van de grensbewoners. Ze gebruikten geld van verkochte vachten waar hun honden op jaagden om voor hun gezin te zorgen. De exacte oorsprong van dit ras is ongedocumenteerd, omdat er geen officiële stamboom bij de pioniers nodig was.

De Mountain Cur werd in 1957 uitgeroepen tot ras met de organisatie van de Original Mountain Cur Breeders of America (OMCBA). De meest voorkomende soorten van Mountain Cur waren de soorten McConnell, Stephens, Ledbetter, Arline en York, de categorieën zijn vernoemd naar de eigenaren van de honden.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Mountain Cur hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*