Home » Hondenrassen » Napolitaanse Mastiff   De Napolitaanse Mastiff is een enorme krachtige waakhond wiens verbazingwekkende uiterlijk indringers heeft geïntimideerd sinds de dagen van het oude Rome. Pas op voor vreemden, de overvloedig gerimpelde Mastino is lief, rustig en standvastig onder geliefden.

Over de Napolitaanse Mastiff

Tenzij je in Jurassic Park bent geweest, heb je nog nooit zoiets als een Mastino gezien. Deze majestueuze bewakers met een verbazingwekkende uitstraling zijn massieve, krachtige honden. De Amerikaanse Napolitaanse Mastiff Club beschrijft het hoofd van hun hond als “verbazingwekkend” – en geef ze de eer dat ze precies het juiste bijvoeglijk naamwoord hebben geraakt. De overvloedige hangende rimpels en plooien en hangende lippen laten een Mastino eruit zien als een marsepein Mastiff die te lang in de zon heeft gelegen. En toch kan de innerlijke waardigheid en adel van het ras alleen worden omschreven als mooi.


De Napolitaanse Mastiff in het kort

De Napolitaanse Mastiff is een zware, enorme, ontzagwekkende hond gefokt voor gebruik als bewaker en verdediger van eigenaar en eigendom. Hij wordt gekenmerkt door losse huid, over zijn hele lichaam, overvloedige, hangende rimpels en plooien op het hoofd en een volumineuze wammen. De essentie van de Napolitaanse is zijn beestachtige uiterlijk, verbazingwekkende hoofd en imposante grootte en houding. Vanwege zijn massieve structuur is zijn karakteristieke beweging rollend en log, niet elegant of opzichtig.

Napolitaanse MastiffVoeding voor de Napolitaanse Mastiff

De Napolitaanse Mastiff moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel geproduceerd of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Ervaren Napolitaanse Mastiff-fokkers bevelen voedsel aan dat iets meer vet en minder eiwitten bevat, vooral als de hond jong is, omdat ze zo snel groeien. Niet aanvullen met calcium. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De Napolitaanse Mastiff is een ras met een korte laag, dus in het algemeen is een bad af en toe alles wat je nodig hebt. De ogen en oren moeten worden gecontroleerd en indien nodig voorzichtig worden gereinigd met een vochtige doek of papieren handdoek. U zult merken dat u een handdoek bij de hand moet houden om het gezicht en de lippen (en uzelf!) Te drogen, vooral nadat de hond eet of drinkt. Nagels moeten kort worden gehouden.

Oefeningen voor de Napolitaanse Mastiff

Elke hond moet de mogelijkheid hebben om vaak te rennen en te ravotten, maar leg geen nadruk op rennen en snel draaien, omdat gewrichten gemakkelijk kunnen worden beschadigd. Dit is een groot, zwaar gebouwd ras dat gemakkelijk oververhit raakt, dus wees voorzichtig bij warm weer. De Neo-puppy wil misschien verder spelen dan hij moet, dus het is aan de eigenaar om te stoppen voordat de puppy te moe wordt. Zorg ervoor dat je hem de trap op en af ​​laat gaan – menig uitbundige puppy’s knie is gewond geraakt door een sprong van een veranda of een sprong van die laatste paar trappen. Rasexperts bevelen niet veel touwtrekwedstrijden of gewelddadig worstelen aan, omdat de groeiende Mastino snel zal leren dat hij sterker is dan zijn kleinere menselijke vriend en denkt dat hij niet langer hoeft te luisteren.

Een jonge Napolitaanse Mastiff opvoeden

Terwijl de meeste volwassenen van het ras kalme dieren zijn die veel slapen, zijn Napolitaanse puppy’s net zo actief, nieuwsgierig, schattig en knuffelig als de meest aantrekkelijke knuffelhond. En veel mensen vinden dat de Napolitaanse adolescent, wanneer wakker, een energiek, krachtig dier is. Het is belangrijk om de Mastino te trainen als hij jong is, zodat bij het omgaan met de sterke, koppige tienerpersoonlijkheidsfase, de juiste hiërarchie al aanwezig is. Op de leeftijd van 3 of 4 jaar vertonen de meeste Napolitanen wenselijk, ontspannen, volwassen gedrag. Napolitanen reageren niet goed op zware training en hebben een bemoedigende en lonende sfeer nodig. Wees geduldig en consistent.


Gezondheid van de Napolitaanse Mastiff

Napolitanen zijn over het algemeen winterharde honden. Een klein probleem dat vaak voorkomt, is ‘kersenoog’, waarbij het weefsel in de ooghoek rood en ontstoken wordt. In de overgrote meerderheid van de gevallen is er geen permanente schade. Ondanks de indrukwekkende rimpels en losse huid van het ras, hebben de meeste geen huidproblemen. Er zijn gezondheidsproblemen die vaak voorkomen bij gigantische honden waarvoor het ras niet immuun is. Bloat is een plotselinge, levensbedreigende aandoening die van invloed kan zijn op alle honden met diepe bovenlijf. De oorzaken ervan worden niet volledig begrepen, maar eigenaren moeten de tekenen leren dat er een opgeblazen gevoel optreedt en weten welke actie ze moeten ondernemen. Zoals bij alle rassen, kan de Mastino ook heupdysplasie ontwikkelen . Het is belangrijk om eventuele gezondheidsproblemen met de fokker en dierenarts van de hond te bespreken.

Aanbevolen gezondheidstest

Heup evaluatie
Elleboogevaluatie
Oogarts examen
Cardiaal onderzoek

Geschiedenis van de Napolitaanse Mastiff

Als Mastinos eruit zien als vreemde bezoekers uit de oudheid, is het omdat dat precies is wat ze zijn. Het ras kan teruggaan tot 700 voor Christus, met artefacten uit verschillende oude beschavingen die Mastino-achtige hoektanden voorstellen. In het Romeinse rijk vonden ze werk als oorlogshonden, gladiatoren en voogden wiens beestachtige uiterlijk en enorme frame berekend waren om de angst voor Jove in hun tegenstanders te gooien. Tegenwoordig zijn die attributen nog steeds angstaanjagend genoeg om een ​​kwaadwillende indringer naar de heuvels te laten rennen.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Napolitaanse Mastiff hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*