Home » Hondenrassen » Noorse Buhund   De Noorse Buhund is een Noorse spitz-type die nauw verbonden is met de Vikingen. Dit hondenras is een middelgrote werkhond voor koud weer die bedreven is in hoeden en bewaken. Als familiehonden zijn Buhunds slim, aanhankelijk en standvastig toegewijd.

Over de Noorse Buhund

De Noorse Buhund, een prototypische spitz, biedt een goede gelegenheid om de term uit te leggen. Spitz zijn rassen met koud weer die worden gekenmerkt door een dichte vacht, een staart die strak over de rug is gebogen, een wigvormige kop en rechtopstaande, puntige oren (“spitz” betekent “puntig” in het oud-Duits). Ze kunnen klein zijn als Pomeranians, machtig als Malamutes, of middelgroot als de lenige maar stevige Buhund. Mannen kunnen 37 centimeter hoog worden en wegen tot 22 kilo. Vachtkleuren zijn tarwe of zwart.


De Noorse Buhund in het kort

De Noorse Buhund is een herdershond. Het is een typisch noordelijk ras, een beetje ondermaats en vierkant gebouwd, met een strak gekrulde staart over de rug gedragen. Het hoofd is wigvormig en niet te zwaar, met prikoren. Omdat het van nature extreem intelligent is, is consistente training nodig vanaf de vroege puppytijd. De Buhund heeft veel energie, kracht en uithoudingsvermogen. Deze zelfbenoemde waakhond ligt ook aan het eind van de dag aan je voeten. Gebroken tanden en eervolle littekens opgelopen in de lijn van de hoedplicht zijn aanvaardbaar.

Voeding voor de Noorse Buhund

De Noorse Buhund moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel geproduceerd of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Noorse BuhundUiterlijke verzorging

In vergelijking met andere rassen hebben Noorse Buhunds geen uitgebreide verzorging nodig . Het zijn van nature schone en in wezen reukloze honden, zelfs als ze nat zijn. De Buhund heeft een dubbele laag: een buitenlaag die dik, rijk, hard en glad liggend is, en een zachte, dichte en wollige ondervacht. De vacht werpt gemakkelijk de meeste vreemde stoffen af ​​en droogt zichzelf na een bad. Buhunds nodig hebben twee tot drie keer per week te worden geborsteld, en vaker tijdens het vergieten seizoen-net als andere dubbel gecoat honden, Buhunds blazen hun onderlagen of twee keer per jaar. Zoals bij alle rassen moeten de nagels regelmatig worden geknipt.

Oefeningen voor de Noorse Buhund

Buhunds zijn gefokt om te werken en uren achtereen te hoeden. Dit kan resulteren in zeer energieke honden die twee keer per dag krachtige training nodig hebben (waardoor ze snel kunnen rennen) voor een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid. Deze honden houden ervan om met een fiets te rennen, ballen op te halen of lange, hele dag wandelingen te maken. Het ras kan ook lichaam en geest oefenen door deel te nemen aan gehoorzaamheid , volgen , behendigheid en andere activiteiten die hond en eigenaar samen kunnen doen.

Een jonge Noorse Buhund opvoeden

In vergelijking met andere Spitz- en Northern-rassen zijn Noorse Buhunds gemakkelijker te trainen, maar ze behouden nog steeds de onafhankelijke kenmerken van dergelijke rassen. Buhunds willen graag behagen, maar hun onafhankelijkheid is vaak sterker, wat het een uitdaging maakt om hun focus te behouden en hen te overtuigen om door te gaan met trainen. Gelukkig zijn de meeste Buhunds zeer voedsel-gemotiveerd , daarom werken positieve trainingstechnieken zoals clickertraining goed. Tegelijkertijd zijn de meeste Buhunds extreem gevoelig voor hun omgeving, waardoor ze een uitdaging vormen in de hondenshowring.


Gezondheid van de Noorse Buhund

Over het algemeen zijn Noorse Buhunds meestal gezond en winterhard. Verantwoordelijke fokkers screenen hun fokmateriaal op gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie, de ziekte van von Willebrand en oogziekte. Potentiële kopers van puppy’s worden altijd geadviseerd om de gezondheidsscreening van vader en moeder te bevestigen.

Aanbevolen gezondheidstests

Heup evaluatie
Oogarts Evaluatie

Geschiedenis van de Noorse Buhund

Er is waarheid in de romantische verhalen van Buhunds die met die Noordse indringers, de Vikingen, zeilden, wiens blikseminslagen Europa zo’n 1200 jaar geleden op elkaar sloegen. En hoewel Buhunds het misschien leuk vond om samen met Vikingen over het continent te plunderen en plunderen (Buhunds genieten van elke activiteit die ze met hun eigenaars kunnen doen!), Zijn ze in wezen homebody’s. In feite is hun naam afgeleid van het Noorse woord “bu”, wat “hoeve” of “boerderij” betekent. Eeuwenlang dienden Buhunds als herders, hoeders van kudde en familie, en boerenknechten voor alle doeleinden.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Noorse Buhund hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*