Home » Hondenrassen » Norfolk Terrier   Norfolk Terriers zijn klein, schattig en loyaal en ze liggen graag op je schoot, maar durf ze geen schoothondjes te noemen. Norfolks zijn, ondanks hun knuffelachtige eigenschappen echte terriers – pittig, zelfverzekerd, stevig en spel voor avontuur.

Over de Norfolk Terrier

Norfolk Terriers behoren tot de kleinste werkende terriers en staan ​​niet hoger dan 10 centimeter op de schouder. De vacht is hard, draadachtig en recht. Ze delen veel eigenschappen met hun naaste neven, Norwich Terriers . Om ze uit elkaar te houden, kijk naar de oren: de Norwich heeft rechtopstaande, puntige oren; Norfolk oren zijn netjes omgeslagen.


Norfolks is gefokt om in packs te werken en is meer gregarious dan een typische terriër, maar ze hebben veel van de oude terriërpeper. Weinig Norfolks verdienen tegenwoordig hun levende jacht knaagdieren, maar een goede zal dit zonder angst doen als ze de kans krijgen. Norfolks hechten nauw, soms jaloers, aan hun eigenaren en maken leuke waakhonden. Ze hebben de reputatie een goede reiziger te zijn: draagbaar, aanpasbaar en overal voor geschikt.

De Norfolk Terrier in het kort

De Norfolk Terrier, spel en winterhard, met expressieve afhangende oren, is een van de kleinste van de werkende terriërs. Het is actief en compact, vrij bewegend, met een goede substantie en bot. Met zijn natuurlijke, weersbestendige vacht en korte benen is het een “perfecte demon” in het veld. Dit veelzijdige, aangename ras kan naar de grond gaan, een vos schieten en ander klein ongedierte aanpakken of verzenden, alleen of met een roedel werkend. Eervolle littekens van slijtage zijn acceptabel in de ring.

Norfolk TerrierVoeding voor de Norfolk Terrier

De Norfolk Terrier moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

Een Norfolk Terrier moet een dubbele laag hebben die bestaat uit een harde buitenlaag en een zachte onderlaag die het lichaam beschermt tegen hitte en kou. Met de hand strippen verwijdert oude buitenste haartjes en overtollige ondervacht zodat nieuw haar kan groeien. Draadjassen die goed worden verzorgd door met de hand te strippen hebben een prachtige glans en rijke kleur. Leren strippen of het vinden van een trimmer die handstript, is een belangrijke overweging bij het kiezen van dit ras.

Oefeningen voor de Norfolk Terrier

Lange wandelingen, gezelligheid en haalspelletjes met zijn eigenaar zullen wat van de grenzeloze energie van de Norfolk verbruiken. Met zijn actieve karakter en extreem hoge prooi drift, moet de Norfolk aan de lijn zijn tijdens uitstapjes, en zijn tuin moet worden omheind.

Een jonge Norfolk Terrier opvoeden

Norfolks is gemaakt om in groepen te jagen en is gericht op gezelligheid dan de typische onafhankelijke terriër. Ze zijn erg slim en hechten nauw aan hun familie, maar ze kunnen de grenzen van hun eigenaar uitdagen, dus gehoorzaamheidstraining is een must. Ze hebben een zeer sterke prooidrift en vormen een gevaar voor kleine huisdieren in huis, zoals fretten en hamsters. Om deze reden mogen ze niet worden losgelaten in gebieden die niet veilig zijn omheind. Vroege socialisatie en puppytraining worden aanbevolen om ervoor te zorgen dat de hond uitgroeit tot een goed aangepaste, goed gemanierde metgezel. Een Norfolk reist goed: hij is draagbaar, aanpasbaar en geschikt voor alles.


Gezondheid van de Norfolk Terrier

Norfolk Terriers zijn over het algemeen gezonde honden en verantwoordelijke fokkers testen hun stam op gezondheidsproblemen zoals hart- en oogproblemen en patella luxatie. De tanden van een Norfolk moeten vaak worden geborsteld met een tandpasta die is samengesteld voor honden. Regelmatige bezoeken aan de dierenarts voor controles en parasietbestrijding helpen ervoor te zorgen dat uw hond een lang, gezond leven heeft.

Aanbevolen gezondheidstests

Patella-evaluatie
Cardiaal onderzoek
Oogarts Evaluatie

Geschiedenis van de Norfolk Terrier

Frank “Roughrider” Jones, een Engelse hondenfokker en ruiter uit de vroege 20e eeuw, ontwikkelde kleine rode terriërs als ratels en vossenbouten. In het begin werden de Norwich (oren omhoog) en Norfolk (oren omlaag) als één ras beschouwd. In Engeland en Noord-Amerika werden beide honden eerst geclassificeerd als Norwich Terriers, soms Jones Terriers genoemd.

Na verloop van tijd liepen de twee typen uiteen. In 1964, na veel discussie onder liefhebbers, erkende de Kennel Club (Engeland) de Norfolk als een apart ras. Maar, zoals een Britse autoriteit van die tijd verklaarde: “Eigenlijk is er niets nieuws aan de Norfolk Terrier, maar gewoon de naam waaronder het is geregistreerd. De oostelijke provincies hebben altijd deze hoofdzakelijk wheaten, rode en anders zwartbruine of grijze goedgeribde kortbenige terriërs geproduceerd. … Ze gaan gemakkelijk naar de grond en zijn beroemde ratten. ‘De Canadese Kennel Club accepteerde de Norfolk en Norwich officieel als afzonderlijke rassen in 1977, net als de AKC twee jaar later.

De namen van beide rassen verwijzen naar hun plaats van herkomst, de stad Norwich in East Anglia in het graafschap Norfolk dat net ten noorden van Londen ligt. Onder de oudere terriërrassen waarvan gedacht wordt dat ze rekening houden met de ontwikkeling van de onverschrokken en plezierige Norfolk, zijn de Border , Cairn en Glen of Imaal terriërs.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Norfolk Terrier hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*