Home » Hondenrassen » Nova Scotia Duck Tolling Retriever   De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is de kleinste van de retrievers. Dit hondenras is zeer intelligent, aanhankelijk en enthousiast om voor je te werken. Spelen kun je met de onvermoeibare Toller tot je rechterarm eraf valt en hij zal je vragen om met links te gooien.

Over de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De kleine jachthond met de grote naam is de kleinste retriever, idealiter 30 of 37 centimeter op de schouder. Het handelsmerk van de Toller is een laag prachtige karmozijnrood, variërend van goudrood tot een donkere koperachtige kleur, met witte aftekeningen. Sterk en behendig, Tollers zijn middelgrote honden: middelgroot, bot en vachtlengte. De amandelvormige ogen projecteren een alerte uitdrukking.


Tollers zijn vrolijke atleten die verkooppunten nodig hebben voor hun grenzeloze kracht: jagen, wandelen, kamperen en natuurlijk zwemmen (waarvoor ze bij uitstek geschikt zijn, tot aan hun zwemvliezen). Tollers zijn slimme, knappe, aanhankelijke metgezellen, maar deze rode tornado’s kunnen alleen worden aanbevolen aan mensen met voldoende tijd en energie om ze nuttig bezig te houden.

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever in het kort

Deze middelgrote, krachtige, compacte, evenwichtige hond is de kleinste van de retrievers. De houding en houding van de Toller suggereren sterkte met een hoge mate van behendigheid. Hij is alert, vastberaden en snel, met een scherp verlangen om te werken en te behagen.

Veel Tollers hebben een enigszins trieste of bezorgde uitdrukking als ze niet werken. Op het moment dat de minste indicatie wordt gegeven dat ophalen nodig is, stellen ze zich op voor veerkrachtige actie met een uitdrukking van intense concentratie en opwinding. De zwaar bevederde staart wordt tijdens het werken constant in beweging gehouden.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever hondVoeding voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Toller moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

Tollers moeten wekelijks worden geborsteld om hun vacht er op zijn best uit te laten zien. Tijdens het schuurseizoen is dagelijks poetsen vaak in orde. Besteed speciale aandacht aan de vacht rond en onder de oren, omdat deze in deze gebieden fijner is en meer kans heeft om te knopen. Omdat Tollers zo natuurlijk mogelijk moeten worden gepresenteerd, heeft minimale extra verzorging de voorkeur, en dit is over het algemeen beperkt tot het neaten van de gebieden rond de oren en voeten. Er moet speciale aandacht worden besteed aan het verwijderen van overtollig haar tussen de voetzolen, omdat dit uw Toller helpt grip te houden op binnenoppervlakken. Er moet ook aandacht worden besteed aan het knippen van nagels , bij voorkeur wekelijks.

Oefeningen voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De meeste Tollers hebben een gemiddeld tot hoog energieniveau en zijn over het algemeen niet tevreden tenzij ze dagelijks in staat zijn tot een vorm van lichamelijke oefening . Een stevige wandeling van 30 minuten en / of een paar bal-jagende sessies per dag volstaan ​​voor veel Tollers, hoewel sommigen meer nodig hebben. Omdat Tollers ervan houden om dingen te doen en dingen te doen met hun eigenaren, doen veel eigenaren mee aan hondensporten zoals behendigheid , flyball of veldwerk om de overtollige energie van het ras te kanaliseren. Het beoefenen van deze sporten heeft het extra voordeel van het versterken van de band tussen eigenaar en Toller.

Een jonge Nova Scotia Duck Tolling Retriever opvoeden

Qua temperatuur zijn Tollers vaak een merkwaardige mengeling van koppig en zacht. Soms lijken ze het brein van een Chessie en het hart van een spaniel te hebben. Deze kenmerken kunnen ze uitdagend maken om te trainen, omdat je niet altijd weet of ze je ‘aandoen’. De meeste Tollers reageren goed op op beloning gebaseerde training. Ze willen over het algemeen weten wat er voor hen in zit en genieten van kansen om te ‘leren verdienen’. Ze houden van trainen om leuk te zijn, dus korte, productieve sessies zijn het beste. Het is echter nog steeds belangrijk om consequenties te hebben voor ongewenste reacties. Zoals een Toller-eigenaar het uitdrukte: “Je wilt niet dat ze denken dat ze op een cruiseschip leven.”


Gezondheid van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Tollers zijn een relatief gezond ras, met een levensverwachting van 12-14 jaar. Gezondheidsproblemen in het ras zijn onder andere de ziekte van Addison, die vaak niet aan de oppervlakte komt totdat de hond van middelbare leeftijd is, de hond kan al nakomelingen hebben geproduceerd tegen de tijd dat een diagnose wordt gesteld. Pogingen om een ​​genmarkertest te ontwikkelen zijn tot nu toe niet succesvol geweest. Tollers zijn ook iets gevoeliger dan andere rassen om auto-immuungerelateerde problemen te ontwikkelen.

Aanbevolen gezondheidstests

Heup evaluatie
Oogarts Evaluatie
PRA Optigen DNA-test
Cardiaal onderzoek
DNA-test bij Juvenile Addison (JADD)

Geschiedenis van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever, de ‘Decoy Dog’, is een kleine, energieke retriever gefokt door 19e-eeuwse sporters in het Little River District van Yarmouth County in Nova Scotia (de ‘Yarmouth Toller’ en ‘Little River Duck Dog’ waren ooit alternatieve rasnamen).

Tollers zijn gemaakt om een ​​ingenieuze jachtmethode te gebruiken. Ze bootsen de merkwaardige activiteit van vossen na, wiens kleur en snelle bewegingen een vreemde fascinatie voor watervogels uitoefenen. De aanblik van een Toller die langs de kustlijn speelt, wekt de nieuwsgierigheid van eenden op zee. De gevederde staart en de rode vacht van de hond schreeuwen allemaal: “Ik ben een vos!” Tegen de goedgelovige eenden. De vogels worden verleid tot schotbereik, waar de gans van de eend wordt gekookt. (De rasnaam komt van een Midden-Engels woord, “tollen”, wat “lokken” of “oproepen” betekent – zoals in John Donne’s beroemde gedicht dat begint: “Vraag niet voor wie de bel luidt …”) De Toller wordt dan verzonden om het neergehaalde spel terug te halen en voorzichtig terug te geven aan de hand van zijn menselijke partner. Het enige andere bestaande ras ter wereld dat zich specialiseert in deze foxy-techniek is de Nederlandse jachthond bekend als het Kooikerhondje,

Tegenwoordig jagen Tollers nog steeds in deze stijl, als dat is wat van deze enthousiaste en aangename retriever wordt gevraagd. Maar de moderne hond is een veelzijdige werker die in zowat alles wat de dag zou brengen zal duiken. “Tollers betrekken zichzelf volledig bij alles,” schrijft een rassendeskundige. “Of je nu van de balie steelt, een bal achtervolgt, ijs breekt om een ​​vogel te krijgen of op de bank kruipt, alles gebeurt 100 procent.”

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Nova Scotia Duck Tolling Retriever hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*