Home » Hondenrassen » Petit Basset Griffon Vendéen   De Petit Basset Griffon Vendéen is een levendige kleine Franse jachthond die bekend staat om zijn ​​gelukkige houding en duurzame constitutie. Petit Basset Griffon Vendéen’s zijn gefokt om in een pakket te werken en houden van gezelschap en doen het goed met andere honden en kinderen.

Over de Petit Basset Griffon Vendéen

Een losse vertaling van de naam beschrijft de hondenput: Petit (klein), Basset (laag), Griffon (ruw gecoat), Vendéen (uit de regio Vendée in Frankrijk). Breng het allemaal samen en je hebt een verkleinende hond, die 26 tot 32 centimeter op de schouder staat, met korte maar sterke benen en een ruwe warrige jas, gefokt om op konijnen te jagen aan de ruige westkust van Frankrijk. Andere onderscheidende kenmerken van deze kleine extraverte personen zijn een trots gedragen hoofd, een sabelstaart en een luide, hondenbast.


De Petit Basset Griffon Vendéen in het kort

De Petit Basset Griffon Vendéen is een Franse geurhond die in de eerste plaats is ontwikkeld om op klein wild te jagen over het ruige en moeilijke terrein van de regio Vendéen. Om efficiënt te kunnen functioneren, moet hij zijn uitgerust met bepaalde kenmerken. Hij is vet en levendig van karakter; compact, stoer en robuust van constructie. Hij heeft een alerte blik, levendige houding en een goede stem die vrij en doelbewust wordt gebruikt.

Petit Basset Griffon VendéenVoeding voor de Petit Basset Griffon Vendéen

De Petit Basset Griffon Vendéen moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige Petit Basset Griffon Vendéen’s zijn vatbaar voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De vacht van een Petit Basset Griffon Vendéen is een van de meest onderscheidende eigenschappen, maar kan een bron van frustratie zijn voor degenen die er niet aan gewend zijn om ermee om te gaan. Het moet hard en dik zijn – sommigen vergelijken het met het haar van een geit. Uw Petit Basset Griffon Vendéen moet minimaal wekelijks volledig worden uitgeborsteld. Na het poetsen moet je een kam gemakkelijk door de vacht kunnen halen. Trimmen moet tot een minimum worden beperkt. Het warrige uiterlijk van de Petit Basset Griffon Vendéen maakt deel uit van zijn charme. De meeste mensen volgen maandelijks een bad- / verzorgingsroutine, inclusief een goed, grondig bad en een nagelknipje. De oren moeten wekelijks worden gecontroleerd en overtollige was en puin moeten worden verwijderd om infecties te voorkomen.

Oefeningen voor de Petit Basset Griffon Vendéen

De Petit Basset Griffon Vendéen is een zeer actieve, nieuwsgierige hond die veel beweging vereist. Hij moet voldoende ruimte hebben om rond te dwalen en te verkennen. De PBGV heeft een buitengewone reukzin en een vaak onweerstaanbare drang om geuren te volgen die hem interesseren, dus het uitoefenen van hem buiten zijn tuin moet altijd aan de lijn worden gedaan, omdat hij geneigd is zijn neus te volgen en al het andere te negeren. Hij is een goede metgezel voor een wandelaar, hardloper of fietser die geniet van een actieve partner op uitstapjes.

Een jonge Petit Basset Griffon Vendéen opvoeden

Petit Basset Griffon Vendéen’s hebben de reputatie moeilijk te trainen. In feite zijn ze erg intelligent, maar ze hebben de neiging om een ​​eigen mening te hebben. Socialisatie en gehoorzaamheidstraining moeten vroeg beginnen en zullen de PBGV leren een goede metgezel en hondenburger te zijn. De trainer moet een stap voorblijven om zijn hond bezig te houden en geïnteresseerd te houden in wat hij probeert te leren. Het is niet zo dat de PBGV niet graag wil; hij is. Zijn agenda kan echter een beetje anders zijn dan die van jou. En zijn wil lijkt oneindig veel interessanter.


Gezondheid van de Petit Basset Griffon Vendéen

De Petit Basset Griffon Vendéen is in het algemeen een gezond ras, hoewel er bepaalde aandoeningen zijn waarvan bekend is dat ze soms in het ras voorkomen, zoals epilepsie en primaire openhoekglaucoom (POAG). Gelukkig is er een genetische test voor POAG beschikbaar. Zorg ervoor dat u met de fokker van uw hond praat over de POAG-status van de hond en alle mogelijke gezondheidsrisico’s. Het is belangrijk om een ​​puppy alleen te kopen van een gerenommeerde en toegewijde fokker die genetische gezondheidstests uitvoert op al hun fokdieren.

Aanbevolen gezondheidstests

Oogarts Evaluatie
POAG DNA-testen

Geschiedenis van de Petit Basset Griffon Vendéen

Het terrein van de Vendée is niet voor mietjehonden. Er is een zware, vasthoudende en eigenzinnige hond voor nodig om de kost te verdienen als een jager te midden van de rotsen en het dichte kreupelhout van kust Frankrijk. De ruwe vacht van de PBGV was speciaal gefokt om hem te beschermen tegen deze barre omgeving. Zelfs de rakish wenkbrauwen, baard en snor die het ras een groot deel van zijn oude wereld charme geven, zijn niet strikt voor schattigheid: ze beschermen gevoelige delen van het gezicht tegen doornen en struikgewas.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Petit Basset Griffon Vendéen hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*