Home » Hondenrassen » Pomeranian   De kleine Pomeranian is al lang favoriet van zowel royals als gewone burgers en wordt de ideale metgezel genoemd. De glorieuze vacht, het lachende gezicht en de levendige persoonlijkheid hebben ertoe bijgedragen dat de Pomeranian een ​​van ’s werelds populairste kleine hondenrassen is geworden.

Over de Pomeranian

De Pomeranian combineert een klein lichaam (niet meer dan zeven pond) en een indrukwekkend groot hondengedrag. De overvloedige dubbele jas, met zijn franje die zich over de borst en schouders uitstrekt, is verkrijgbaar in bijna twee dozijn kleuren en verschillende patronen en markeringen, maar wordt meestal gezien in oranje of rood.


Alert en intelligent, Pomeranians zijn gemakkelijk te trainen en maken fijne waakhonden en verwaande huisdieren voor gezinnen met kinderen die oud genoeg zijn om het verschil te weten tussen een klein hondenras en een speelgoed. Poms zijn actief, maar kunnen worden beoefend met binnenshuis spelen en korte wandelingen, dus ze zijn tevreden in zowel de stad als de buitenwijken. Ze zullen trucs en games met gemak beheersen, hoewel hun favoriete activiteit lachen en gezelschap biedt aan hun speciale mens.

De Pomeranian in het kort

De Pomeranian is een compacte, actieve klein hondenras met korte rug van Noordse afkomst. De dubbele vacht bestaat uit een korte dichte ondervacht met een overvloedige, langere textuur buitenlaag. De zwaar gevederde staart is een van de kenmerken van het ras. Hij staat hoog en ligt plat op de rug. Hij is alert van aard, vertoont intelligentie in expressie, is drijvend in deportatie en is nieuwsgierig van aard. De Pomeranian is eigenwijs, commandant en geanimeerd als hij gaat. Hij is gezond in compositie en actie.

PomeranianVoeding voor de Pomeranian

De Pomeranian moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De overvloedige dubbele vacht van de Pomeranian is een van zijn meest onderscheidende kenmerken. Regelmatig borstelen is nodig om de mooie vacht die we bewonderen te behouden. Borstel de hond een keer per week met een speldenborstel en een gladde borstel naar de huid om te voorkomen dat het haar mat wordt. Pomeranians zijn actieve honden, dus het is belangrijk dat hun nagels kort worden gehouden. Het wordt ten zeerste aanbevolen om elke vier tot zes weken een verzorger te vinden om een ​​volledige bruidegom te doen – inclusief bad, borstelen, oren, nagels en anale klieren – als u zich hier niet comfortabel bij voelt. Je moet ook goed letten op de tanden van de Pomeranian. Het is een goed idee om de tanden te poetsen tijdens hun wekelijkse verzorgingssessie.

Oefeningen voor de Pomeranian

Zoveel als Pomeranians graag lapdogs en familie metgezellen zijn, profiteren ze van wat beweging en genieten ze van de kans om te rennen, spelen en wandelen. Zorg ervoor dat je je Pom goed in de gaten houdt wanneer hij of zij buiten is. Ze zijn berucht om te ontsnappen door kleine spleten of gaten in schermen, of klimmen over korte schermen. Kleine rassen zoals Pomeranians kunnen worden verward met konijnen of eekhoorns door grote, roofzuchtige vogels zoals haviken en uilen, dus het is van vitaal belang om een ​​Pomeranian onder dekking te houden of te allen tijde bij hen te blijven. Wees voorzichtig met je omgeving als je met je Pom gaat wandelen. Andere honden die niet onder controle zijn, kunnen je Pomeranian gemakkelijk pijn doen.

Een jonge Pomeranian opvoeden

De Pom moet worden getraind om vroeg aan de riem te lopen en moet leren om te komen wanneer hij wordt opgeroepen . Inbraak kan een uitdaging zijn, dus consistentie en geduld zijn cruciaal. Het is belangrijk om te voorkomen dat je Pom op en van banken of bedden springt, omdat ze gewrichten kunnen verwonden of zelfs een bot kunnen breken. Poms zijn alert en zeer intelligent, en ze genieten van en kunnen uitblinken in hondenactiviteiten zoals behendigheid, rally en gehoorzaamheid, of werken als therapiehonden.


Gezondheid van de Pomeranian

Pomeranians zijn over het algemeen gezonde kleine honden, en verantwoordelijke fokkers screenen hun voorraad op gezondheidsaandoeningen zoals luxerende patellas (knieschijven die misplaatst zijn), hypothyreoïdie, instortende luchtpijpen, congestief hartfalen, epileptische aanvallen en alopecia X (zwarte huidziekte). De Orthopedic Foundation for Animals (OFA) is een register dat informatie over gezondheidsonderzoeken in een openbare database bewaart. Vergeet niet om kopieën van OFA-resultaten van de ouders van het nest van de fokker te zien wanneer u een puppy overweegt.

Aanbevolen gezondheidstests

Patella-evaluatie
Cardiaal onderzoek
Oogarts Evaluatie

Geschiedenis van de Pomeranian

De Pomeranian is een geminiaturiseerde relatie van de krachtige spitz-type sledehonden van het Noordpoolgebied. Het ras is vernoemd naar Pommeren, het gebied van Noordoost-Europa dat nu deel uitmaakt van Polen en West-Duitsland. Het was daar, honderden jaren geleden, dat de voorouders van de Pom werden gefokt uit hun veel grotere, zwaardere neven.

De Pom, in sommige landen ook wel de Zwergspitz genoemd, is de kleinste van de spitzrassen. Met hun elegante uiterlijk en koninklijke houding, zou je kunnen zeggen dat Poms ‘geschikt is voor een koningin’ – en je hebt gelijk. De populariteit van de Pom is grotendeels te danken aan koningin Victoria, die tijdens het bezoek aan Florence in Italië werd getroffen door het ras. Toen de hond-gelukkige Dowager Queen terugkeerde naar Groot-Brittannië met Poms op sleeptouw, was de bekendheid van het ras verzekerd.

Victoria werd een serieuze fokker en exposant van Poms. Op de Crufts hondenshow in 1891 toonde Victoria zes van haar fokactiviteiten. Een van haar favorieten, Windsor Marco, behaalde de eerste plaats in het ras. (Een Britse historicus schreef: “Het zou een dappere rechter zijn geweest om haar tweede te hebben geplaatst.”) Victoria wordt gecrediteerd voor het verminderen van de grootte van de Pom van ongeveer 30 pond tot hun huidige kleine hondenrassen status. Er werd gemeld dat toen de oude koningin in 1901 stierf, haar favoriete Pom, Turi, aan de voet van haar bed waakte.

Andere historische figuren van verfijnde gevoeligheden die Pom-eigenaren waren, zijn Marie Antoinette, Emile Zola en Wolfgang Amadeus Mozart.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Pomeranian hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*