Home » Hondenrassen » Porcelaine   De Porcelaine is elegant, energiek en een felle jager. Hij wordt gebruikt voor klein wild, het rijden naar wachtende wapens. Hij is dol op zijn eigenaren, familie, vrienden en kinderen en neemt graag deel aan alle gezinsactiviteiten. Hij blinkt uit als een huisdier en is gemakkelijk krat getraind en zindelijk.

Over de Porcelaine

Elegant, trots, sierlijk, katachtig en verbluffend mooi, de Porcelaine is nooit verlegen of timide en altijd op zoek naar een schouderklopje of een knuffel. Zijn aard maakt hem een ​​uitstekende kandidaat voor medische therapie, medische alarmering, medische dienst, politie public relations en opsporing en redding. De Porcelaine is voornamelijk een jachthondenras, afkomstig van een mengsel van zeer intelligente Franse en Engelse geurhonden. Dat gezegd hebbende, moet je onthouden dat elk ras met een hoge prooidrift zorgvuldige aandacht vereist bij het huisvesten en hanteren. Een ander charmant aspect van het ras is dat ze de neiging hebben om stil te zijn binnenshuis of in hun kennel, maar hebben een mooie melodieuze baying-oproep. Het zijn geen lastige blaffers.


Voeding voor de Porcelaine

De Porcelaine moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Porcelaine

Uiterlijke verzorging

Afgezien van de normale wekelijkse verzorging, zal het af en toe een bad je Porcelaine schoon houden en er op zijn best uitzien. Verzorging kan een geweldige hechtingservaring zijn voor u en uw hond. De sterke, snelgroeiende nagels moeten regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Hun oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen, wat kan leiden tot infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Porcelaine

Ondanks dat Porcelaines felle jagers zijn, zijn ze zachtaardig en relatief gemakkelijk te hanteren. Vanwege hun sterke drang om hun neus te volgen, moeten ze een omheinde tuin hebben om binnen te rennen. Tijdens wandelingen moet u uw Porcelaine altijd aan de lijn hebben als u naar buiten gaat of een GPS-volgkraag gebruiken als u buiten de lijn werkt. Zeer actieve honden, Porcelaines hebben veel beweging nodig en worden daarom niet aanbevolen voor mensen die in appartementen wonen. Opties voor lichaamsbeweging zijn onder andere speeltijd in de omheinde achtertuin of meerdere keren per dag wandelen. Oefening kan ook komen in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of nieuwe trucs leren. Bepaalde activiteiten in de buitenlucht, zoals zwemmen, wandelen en ballen of vliegende schijven ophalen, kunnen een goede uitlaatklep bieden voor energie. Training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid.

Een jonge Porcelaine opvoeden

Porcelaine is het liefst in een huishouden met één hond en het enige voorwerp van uw genegenheid. Als er onenigheid tussen andere honden of bezittelijk gedrag ontstaat, moet u uw hond onmiddellijk corrigeren en dit gedrag niet laten voortduren. Dit ras is gemakkelijk krat-getraind en zindelijk en maakt prachtige huisdieren binnenshuis.


Gezondheid van de Porcelaine

De Porcelaine is opmerkelijk vrij van veel voorkomende gezondheidsproblemen die tegenwoordig bij de meeste honden worden gezien. Zoals bij de meeste middelgrote tot grote honden, kan heupdysplasie zorgwekkend zijn. In samenwerking met een verantwoordelijke fokker, kunnen toekomstige eigenaren de opleiding krijgen die ze nodig hebben om te leren over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras.

Geschiedenis van de Porcelaine

De Porcelaine is een middelgrote Franse geurhond. Ze zijn ontwikkeld voor het doorspoelen en jagen op hazen, herten en wilde zwijnen. Men denkt dat dit het oudste Franse geurhondras is dat er bestaat. Hij is ook bekend als de Chien de Franche-Comte, verwijzend naar een Franse regio grenzend aan Zwitserland.

Al in de jaren 1700 zijn er records waaruit dit ras blijkt in Frankrijk en Zwitserland. Het is bekend dat de achtergrond van de Porcelaine de Engelse kiekendief kan omvatten, Laufhounds, Montaimboeuf en de Talbot Hound. Het grootste deel van de fokkerij vond plaats in Vaud, Savoye en de abdijen van Luxeuil en Cluny, in het bijzonder met de familie van Choiseul. Tijdens de Franse revolutie was het ras bijna verloren, maar is sindsdien gereconstrueerd met behulp van Franse honden zoals Grey Harriers van Somerset, Gascon Saintongeois en de Billy. Deze kruisen gaven de Porcelaine kracht, grootte en sterkte om op everzwijn en hert te jagen. Beschreven als robuust en vasthoudend, is dit een hond die in staat is om lange afstanden te lopen en te werken op steil, ruw terrein. De Club du Porcelaine in Frankrijk werd opgericht in 1971 om het ras te beschermen en momenteel zijn er matige aantallen in Frankrijk en Italië. Er zijn kleinere aantallen van het ras gevonden in heel Europa en het Verenigd Koninkrijk. Het ras werd in 1975 erkend door de FCI.

Porcelaine is mogelijk in de Verenigde Staten aangekomen als een geschenk van de koning van Frankrijk aan president George Washington. Er zijn gegevens waaruit blijkt dat Porcelaines eind 1800 door de haven van New Orleans werden geïmporteerd, maar verloren gingen in de kruising met lokale honden. Meer recent werden Porcelaine in 2009 in de Verenigde Staten geïmporteerd en momenteel wordt gedacht dat er minder dan 300 zijn in de VS en Canada.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Porcelaine hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*