Home » Hondenrassen » Pyrenese Herdershond   De Pyrenese Herdershond is een enthousiast en ondeugend hondenras. De Pyreneese Herder is een onvermoeibare afstammeling van oude herdershondenras van de Pyreneeën. Stoere en pezige Pyrenese Herdershonden zijn er in vachtvariëteiten met een ruw gezicht en een glad gezicht.

Over de Pyrenese Herdershond

Deze stoere, magere en levendige herders, beroemd om hun krachtige en vrij vloeiende beweging, komen in twee vachtvariëteiten: ruw en glad gezicht. Ruwe haren hebben overvloedig, “winderig” haar boven de snuit en een over het algemeen ruwe vacht; Smooths hebben kort gezichtshaar, een vacht met fijnere textuur en een iets langere, puntige snuit. Beide variëteiten van dit pezige, rechthoekige ras zijn er in vele kleuren en patronen. Pyrenese Herdershonden zien de wereld door donkere amandelvormige ogen die een waakzame en sluwe uitdrukking overbrengen.


De Pyrenese Herdershond in het kort

Een kleine, pezige, magere, levendige hond wiens sprankelende persoonlijkheid en kwikzilvere intelligentie worden weerspiegeld in de levendige uitdrukking van zijn unieke driehoekige kop en winderig gezicht. Een buitengewone atleet, zijn mooie, vloeiende gang “scheert de aarde.” Niet bekleed, lichtvoetig en gebouwd als een horizontale rechthoek, zijn hoge energie en intelligente, sluwe, ondeugende houding laten zien dat hij altijd alert, achterdochtig, klaar voor actie is . Een vurige herder van alle soorten vee, zijn waakzame houding en grote levendigheid geven deze kleine hond een zeer unieke manier van lopen en uiterlijk, kenmerkend voor geen ander ras.

Pyrenese Herdershond

Voeding voor de Pyrenese Herdershond

De Pyreneese Herder moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De Pyrenese Herdershond moet wekelijks worden geborsteld om zijn jas vrij te houden van matten en knopen en er op zijn best uit te zien. Zijn smerige uiterlijk komt van zijn dubbele vacht – een zachte ondervacht en een beschermende buitenlaag – die een combinatie heeft van steil en kort tot matig lang haar. De ruwe buitenlaag kan behoorlijk wat afstoten, terwijl de zachte ondervacht heel gemakkelijk mat kan worden. De vacht kan naar buiten worden gekamd en achtergelaten als hij groeit, of kan naar wens worden geregen. Het schoonmaken van oren en het knippen van nagels zijn een belangrijk onderdeel van zijn verzorgingsroutine.

Oefeningen voor de Pyrenese Herdershond

De Pyrenese Herdershond is een energieke hond die altijd alert is en klaar voor actie. Omdat veel Pyrenese Herdershonden vandaag de dag niet de kans krijgen om te doen waarvoor ze oorspronkelijk zijn gefokt – vee hoeden – willen ze hun overvloedige energie altijd kanaliseren in andere interessante uitdagingen en activiteiten. Veel activiteit en werk zijn van vitaal belang voor de mentale, emotionele en lichamelijke gezondheid van het ras.

Een jonge Pyrenese Herdershond opvoeden

De Pyrenese Herdershond is erg slim, energiek en trainbaar. Ze streven ernaar te behagen en zijn uiterst verbonden met hun eigenaars. Ze houden van games en mogelijkheden voor intense activiteit. Pyrenese Herdershonden werden gefokt om te kudden met behulp van hun lichaam, in plaats van met oogcontact zoals sommige andere rassen doen. Met een intuïtief gevoel over de wensen van hun eigenaar, zullen ze enthousiast reageren op clickertraining en andere positieve, op beloningen gebaseerde methoden. Het ras is een uitstekende kandidaat voor behendigheid, rally, gehoorzaamheid, dokduiken, freestyle werken en bijna elke leuke hondensport.


Gezondheid van de Pyrenese Herdershond

De Pyrenese Herdershond is een gezond ras met een lang verwachte levensduur. Verantwoordelijke fokkers screenen hun voorraad op gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie, patella subluxatie, patent ductus arteriosus (PDA), epilepsie en oogafwijkingen zoals choroïdale hypoplasie (CH) en progressieve retinale atrofie (PRA). Toegewijde fokkers doen genetisch onderzoek op alle potentiële fokdieren met als doel het verminderen en hopelijk uiteindelijk elimineren van bepaalde aandoeningen uit de genenpool van het ras.

Aanbevolen gezondheidstests

Heup evaluatie
Oogarts Evaluatie
Patella-evaluatie

Geschiedenis van de Pyrenese Herdershond

Pyrenese Herdershonden stammen af ​​van een oude lijn van herdershonden die bekend zijn onder herders van de Pyreneeën (de bergen die de natuurlijke grens vormen tussen Frankrijk en Spanje). Niemand kan met zekerheid zeggen hoe lang Pyrenese Herdershonden kuddes van het ene graasgebied naar het andere verplaatst te midden van de hellingen en valleien van de Pyreneeën, maar het is een taak die ze nog steeds in hun thuisland uitvoeren. Pyrenese Herdershonden werkte vaak samen met de Grote Pyreneeën, het machtige kuddebewakingsras van de regio.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Pyrenese Herdershond hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*