Home » Hondenrassen » Rat Terrier   De Rat Terrier is een “American original” met een rasnaam waarvan wordt gezegd dat het werd bedacht door Teddy Roosevelt, de Rat Terrier is een compacte, stoere, glad gecoate rashond. Rat Terrier’s zijn er in twee groottes en zijn vrolijke, speelse en draagbare metgezellen.

Over de Rat Terrier

Evenwichtige, compact gebouwde Rat Terriers zijn stoer maar zien er elegant uit. Er zijn twee maatverdelingen: miniaturen staan ​​op 22 tot 27 centimeter op de schouder; normen zijn meer dan 26 centimeter en zo hoog als 37 centimeter. De gladde, glanzende vacht komt in verschillende bonte patronen. (Pied, een woord ontleend aan het lexicon van de ruiter, betekent “relatief grote vlakken van een of meer kleuren in combinatie met wit.”) Deze soepel gespierde vernietigers zijn gebouwd voor de efficiënte beweging die nodig is voor een lange dag werken.


De Rat Terrier in het kort

De Rat Terrier werd oorspronkelijk gefokt voor ratten en boerderijwerk. Een multifunctionele gezelschapshond die in staat is om knaagdieren en ongedierte boven en onder de grond te jagen, en om klein wild te rennen. Hij is een stevige, compacte, kleine tot middelgrote partikleurige hond die het uiterlijk van elegantie en fitness geeft, wat duidt op snelheid, kracht en balans. Eervolle littekens of een paar gebroken of ontbrekende hoektanden of snijtanden zijn niet te bekritiseren. Het volgende is een beschrijving van de ideale Rat Terrier. Variaties worden bestraft met de omvang van de afwijking.

rat terrierVoeding voor de Rat Terrier

De Rat Terrier moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De korte, dichte vacht van de Rat Terrier vereist zeer weinig verzorging om in goede staat te blijven. Een wekelijkse keer met een zachte borstel of hondenhandschoen houdt zijn jas gezond en glanzend. Een bad elke maand of zo zal waarschijnlijk genoeg zijn, afhankelijk van de levensstijl van de hond. Rat Terriers werpen per seizoen af, gedurende welke tijd een schaartje of rubberen curryborstel helpt los haar te verwijderen. De nagels moeten minstens maandelijks worden getrimd, zodat ze kort en netjes blijven, omdat te lange nagels pijnlijk kunnen zijn voor de hond. Controleer zijn oren wekelijks en verwijder overtollig was en vuil, dat oorinfecties kan veroorzaken. Tanden moeten indien mogelijk dagelijks worden geborsteld, met een tandpasta die is geformuleerd voor honden.

Oefeningen voor de Rat Terrier

Sommige Rat Terriers kunnen door middel van indoor speeltijd voldoende beweging voor hun behoeften krijgen, maar de meeste zullen gedijen met dagelijkse wandelingen en een beetje tennis-bal-jagen en ander spel in een omheinde omheining. Ze doen het meestal goed met andere honden van hun grootte of groter. Vroege socialisatie is een must en puppytraining wordt aanbevolen. De Rat Terrier heeft een sterke prooidrift, en ze mogen nooit van de leiding worden geweerd, omdat de meeste niet in staat zijn om de drang om te jagen te weerstaan ​​wanneer ze worden geconfronteerd met een vreemde kat of eekhoorn.


Een jonge Rat Terrier opvoeden

De Rat Terrier is buitengewoon intelligent en trainbaar, hoewel sommige soms koppig en vastberaden kunnen zijn. Ze kunnen uitblinken in behendigheid, gehoorzaamheid, rally en andere hondensporten. Ze zijn ongewoon gevoelig en intuïtief, en ze houden ervan hun eigenaar te plezieren – ze gedijen op lof en reageren snel op positieve trainingsmethoden. De meeste zijn geduldig en tolerant voor kinderen, maar kunnen gereserveerd zijn voor vreemden. Hoewel ze een van de rustigste van de terriërrassen zijn, zijn ze toch energieke honden die beweging, dagelijkse wandelingen en veel gezelschap nodig hebben. Ze zijn op hun best als leden van een menselijke familie.

Gezondheid van de Rat Terrier

Ratterriers zijn over het algemeen zeer gezonde honden en verantwoordelijke fokkers screenen hun voorraad op gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie, patella luxatie (losse knieschijven), ziekte van Legg-Calve-Perthes en hart- en oogaandoeningen. Een gewetensvolle fokker voert genetische tests uit van alle fokdieren met als doel gezondheidsproblemen te voorkomen en uiteindelijk te elimineren.

Aanbevolen gezondheidstest

Cardiaal onderzoek
Heup evaluatie
Oogarts Evaluatie
Patella-evaluatie
Legg-Calve-Perthe Radiografisch

Geschiedenis van de Rat Terrier

Hier is een ras dat vooraan zegt waar het allemaal om draait: Ratterriers zijn terriërs gefokt om ratten te doden. Een goede ratter was standaarduitrusting op oude boerderijen, waar een knaagdierplaag het verschil kon betekenen tussen voldoende graan hebben om de winter door te gaan en honger lijden. Maar praktisch ingestelde boeren verwachtten dat hun honden meer zouden zijn dan specialisten, dus RT’s verdienden ook hun levensonderhoud als veelzijdige jachtpartners, waakhonden, kippenhokvoogden en stevige speelkameraadjes uit de kindertijd.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Rat Terrier hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*