Home » Hondenrassen » Redbone Coonhound   De gestroomlijnde Redbone Coonhound, een “American original” en is zachtaardig en vriendelijk thuis, maar een tijger op het veld. Krachtige activiteiten zoals jagen en zwemmen tussen lange rustperiodes is het ritme van het coonhound-leven.

Over de Redbone Coonhound

Redbones zijn middelgrote tot grote honden waarvan de spieren golven onder een slanke en verbluffende rode vacht. De algemene indruk is dat een meester-beeldhouwer ze uit blokken van het beste mahonie heeft gesneden. Het klassieke, hondachtige hoofd wordt geflankeerd door oren die lang genoeg zijn om de neus te bereiken. Dromerige bruine ogen geven het gezicht een uitdrukking die door de toegewijden van het ras wordt beschreven als “smekend”. Redbones zijn gefokt om te werken op allerlei soorten straffende terreinen, zijn snel en trefzeker en bewegen met een trotse, vastberaden gang.


De Redbone Coonhound in het kort

Gejaagd van moerasland naar bergen, is de Redbone rechtvoetig en snel, zelfs op het moeilijkste terrein. Goed uitgebalanceerd, met een flitsende rode vacht en een uitstekende koude neus, combineert de krachtig gebouwde Redbone knappe looks met een zelfverzekerde uitstraling en fijne jachttalenten.

Redbone CoonhoundVoeding voor de Redbone Coonhound

De Redbone Coonhound moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De korte, gladde, beschermende laag van de Redbone Conhound vereist een minimum aan verzorging. Het minimaal een keer per week gebruiken van een schuurtje of verzorgingshandschoen helpt het schuren tot een minimum te beperken. Deze actie verdeelt ook huidoliën langs de haarschacht, waardoor zijn vacht een natuurlijke glans krijgt. Nagels moeten eenmaal per maand worden getrimd en een bad om de vier tot zes weken houdt de vacht en de huid schoon en gezond. De oren van de Redbone moeten wekelijks worden gecontroleerd en indien nodig worden ontdaan van overtollige was en vuil.

Oefeningen voor de Redbone Coonhound

De Redbone Coonhound is een vriendelijke, energieke hondenatleet en een geweldige metgezel voor iemand die een actieve hardloper, fietser of wandelaar is. Hij heeft veel lichamelijke activiteit nodig om gezond en gelukkig te blijven. Het ras heeft een zeer sterk instinct om zijn neus te volgen en na de prooi weg te gaan, dus hij mag nooit in een ongecontroleerde situatie van de riem af worden toegelaten.

Een jonge Redbone Coonhound opvoeden

Zoals bij alle rassen, worden vroege socialisatie- en puppytrainingklassen aanbevolen. Redbones zijn toegewijde metgezellen en zijn zeer veelzijdig en blinken uit op verschillende locaties, waaronder coonhound- proeven en hondensporten zoals behendigheid . Het zijn vooral geweldige familiehonden, heel liefdevol en loyaal.

Gezondheid van de Redbone Coonhound

Redbone Coonhounds zijn over het algemeen gezonde honden. Verantwoordelijke fokkers testen hun voorraad op gezondheidsproblemen en communiceren regelmatig met andere toegewijde fokkers, samenwerkend voor de gezondheid van het ras en het behoud van de unieke kwaliteiten van het ras. De oren van een Redbone moeten regelmatig worden gecontroleerd op tekenen van infectie en de tanden moeten vaak worden geborsteld met een tandpasta die is ontwikkeld voor honden. Regelmatige bezoeken aan de dierenarts voor controles en parasietenbestrijding helpen de hond een lang, gezond leven te garanderen.


Geschiedenis van de Redbone Coonhound

Redbones zijn een van de zes honden die door Amerikaanse kolonisten zijn ontwikkeld om een ​​constante bron van wasbeervlees en bont te bieden tijdens de uitbreiding van de nieuwe natie naar het zuiden en westen. Coonhounds worden vaak afgebeeld in de popcultuur als luie ol ‘dawgs hun leven snoozing weg op de veranda. Maar iedereen die op een ‘nite-jacht’ is geweest om de sluwe, nachtelijke wasbeer te achtervolgen, zal je vertellen dat Redbones en hun cooner-neven tot de meest onvermoeibare en vasthoudende achtervolgers behoren.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Redbone Coonhound hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*